Csapatmunkából jeles!

Szárszó Lajos - 2017. november 26. 18:54

A játék minden elemében felülmúlva ellenfelét három szettben legyőzte a MAFC együttesét a Dunaferr! Fiataljainknak ez a találkozó igazi erőpróba volt, mivel ellenfelünket olyan, egykor Dunaújvárosban nevelkedett, illetve megfordult játékosok alkotják, mint Szabó Balázs, Kun Benedek, Csépke Gábor, és a legrutinosabb, minden hájjal megkent sokszoros válogatott Schildkraut Krisztián.

A mai találkozón akkor lett volna esélye a Dunaferrnek minél több pontot szerezni, vagy esetleg szettet, szetteket nyerni, ha az előbb említett győzelmek örömét és a vereségből tanultakat sikerült volna vegyíteni. A hazaiak mindenesetre arra készültek, hogy a bajnoki pontvadászatban velük azonos pontot szerző, ezzel a hatodik helyen álló fővárosiaknak megnehezítsék a dolgát. Kiválóan kezdett csapatunk (3:0), majd sajnos könnyű pontokat ajándékoztunk a MAFC-nak, akik ezt kegyetlenül ki is használták (4:4). A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, de egy-egy ponttal mindig a mieink vezettek (10:9).

Hatvany Zsolt mintaszerűen irányította belülről a Dunaferrt, ennek eredménye képen ismét nálunk volt a vezetés (21:18). Ekkor azonban hullámvölgybe kerültünk, és kiegyenlített a fővárosi együttes (21:21). A végére azonban nagyot fordult a kocka, megtáltosodott a hazai együttes, és behúzta a szettet (25:22). Fordulás után villámrajtot vett Novák László csapata (0:5), mely előnyét sokáig meg is őrizte (6:10), bár közben szép pontokkal vetették észre magukat fiataljaink. A fordulat a szett közepén következett be, amikor rendkívüli összpontosítással egyenlített csapatunk (14:14). Bohnicsek Szilveszter nyitásával a vezetést is sikerült megszerezni, majd az előnyt egészen 21-ig sikerült növelni (21:16). A végére még egy lapáttal rátettek Tomanóczy Tibor tanítványai, és megnyerték a második játékot is (25:19). A harmadik szett fantasztikusan indult (5:1), és ezt az előnyt, mind lélektanilag, mind pontszámban sikerült megőrizni (8:4). Ekkor azonban ennél az állásnál megtorpant a hazai együttes (8:8), de sikerült visszavenni a vezetést (11:10).

Sajnos nem sokáig, ráadásul fordítottak a vendégek (11:13). Amikor már úgy tűnt, hogy ez a szett elmegy, akkor varázsütésre megváltozott a Dunaferr játéka, és ismét kézbe vette az irányítást. Nagyot változott a játék képe, hiszen sorozatban szerezték Iván Bencéék a pontokat (19:16). A véghajrában csúcsosodott ki az a hatalmas csapatmunka, amely a mai napon a Dunaferrt jellemezte, hiszen a kiváló végjátéknak köszönhetően sikerült megnyerni a szettet (25:21), ezzel együtt teljesen megérdemelten 3:0 arányban a meccset.

Dunaferr SE – MAFC-BME 3:0 (25:22, 25:19, 25:22)

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Flachner Kornél, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Mihucz Csaba, Iván Gergő, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MAFC-BME: Eke Péter, Kun Benedek, Posztós Bendegúz, Szabó Balázs, Schildkraut Krisztián, Tar Szabolcs, Varga Dominik (liberó). Cserék: Bakóczy András, Farkas Tamás, Csépke Gábor Attila, Bán Balázs, Tari Zsolt (liberó). Vezetőedző: Novák László

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.