Iskolajáték a medencében

Szárszó Lajos - 2017. november 11. 19:24

A DUE-Maarks Graphics női vízlabda együttese a Magyar kupa első összecsapásán 18 góllal verte a Racionet Honvédot.

A bajnokságban elért 27:1-es Racionet Honvéd elleni győzelmet követően a DUE-Maarks Graphics együttese ma ismét a kispest ellen játszott, de a tét ezúttal az volt, hogy melyik csapat szerez előnyt magának a Magyar kupa első mérkőzésén. A dunaújvárosi hölgyek egyértelmű esélyesként ugrottak a medencébe, akik már az első nyolc percben igazolták mindezt. Gurisatti Gréta kezdte meg a gólgyártás, majd percenként szerezték a mieink az újabb találataikat, melyekre az első negyedben egyetlen hazai válasz sem érkezett (0:6). A folytatásban sem adtak esélyt a Honvédnak a mieink, akik eközben nem álltak le a gólgyártással. Horváth Brigitta találata után Szilágyi Dorottya vette be háromszor egymás után a hazai kaput, miközben egyszer, a becsületgólt megszerezve a Honvédosok is örülhettek (1:9). A fordulás után is egyértelműen Mihók Attila tanítványairól szólt a találkozó, akik a harmadik nyolc percet 6:1-re nyerték (2:15). A záró negyedben még a gólarányt javították az egyetemisták, akik összességében végül 18 góllal bizonyultak jobbnak a Honvédnál (2:20). Mivel a Magyar kupában a továbbjutás két mérkőzés alapján dől el, így a csapatok holnap ismét találkoznak, ezúttal Dunaújvárosban 17 órakor. A továbbjutást illetően izgulni valónk nincs, hiszen a találkozó csupán kötelezően lejátszandó formalitás lesz. 

Racionet Honvéd - Dunaújvárosi Egyetem - Maarsk Graphics 2:20 (0:6, 1:3, 1:6, 0:5)

Vezették: Birri Gabriella és Kovács Cs. Tamás

Racionet Honvéd: Magyari Alda Manon – Peresztegi Nagy Kinga 1, Rajkort Renáta, Bors Dorottya, Bálint Rebeka 1, O-Nagy Orsolya, Czakó Boróka. Cserék: Bognár Zsófi - Bojtor Zsófia, Tamás Lili, Pap Mirtill, Rajna Enikő, Nagy Eszter, Szűcs Emese. Vezetőedző:  Rottler Antal, edző: Matusch Márk,.

Dunaújvárosi Egyetem - Maarsk Graphics: Laura Aarts – Szilágyi Dorottya 6, Gurisatti Gréta 7, Horváth Brigitta 2, Garda Krisztina 1, Vályi Vanda 1, Mchunu Hlengiwe. Cserék: Kiss Alexandra - Sajben Nikolett 1, Geraldine Mahieu 1, Huszti Vanda, Ziegler Diána, Vályi Fanni 1. Vezetőedző: Mihók Attila, edző: Varga Balázs

 

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.