Két győzelem a Győr ellen

spigott - 2017. november 27. 12:30

A DFVE serdülő leány vízilabdázói szoros, az ifjúságiak viszont kiütéses győzelmet arattak Győrben lejátszott hétvégi bajnoki mérkőzésükön.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói is idegenben, a Győr ellen folytatták a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a hétvégén. A dunaújvárosi fiatalok egyértelmű esélyesként várták találkozóikat, ám a serdülők csak a vártnál sokkal nehezebben gyűjtötték be a forduló előtt kötelezőnek vélt bajnoki pontokat. Schmidt Tamás együttese ugyanis az első negyedet elveszítette a tabella nyolcadik helyén álló házigazdák ellen, s bár a második negyedet 3-0-ra megnyerte, a győriek egészen a záró etap derekáig ott lihegtek a mieink nyomában. A hajrát szerencsére jobban bírta ellenfelénél a DFVE, s 5-6-os állás után már csak Fülöpék szereztek gólt, így 8-5-ös sikert aratva erősítették meg vezető helyüket a bajnokságban.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak viszont nem bíztak semmit sem a véletlenre, s már az első negyedben tudatosították ellenfelükkel, hogy ezúttal semmi jóra ne számítsanak. A DFVE játékosai ugyanis már a nyitó nyolc percben öt gólt szereztek úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, s a második felvonásban újabb két góllal növelték előnyüket, s ezzel gyakorlatilag el is döntötték a pontok sorsát (0-7). A fordulás után nyitotta ki igazán a gólzsák száját együttesünk, mely a második félidőben tizenhárom találattal szomorította ellenfelét, s bár egyszer a vendéglátók is betaláltak, a DFVE végül kiütéses, 20-1-es győzelmet aratott, így továbbra is tartja második helyét az ifjúságiak mezőnyében.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
Győri VSE – DFVE-Yordo 5-8
(1-0, 0-3, 2-1, 2-4)
Gólszerzőink: Fülöp Fanni 2, Velics Flóra 2, Szabó Nikolett 2, Sümegi Nóra Virág 1, Pál Réka 1.

Ifjúságiak
Győri VSE – DFVE-Yordo 1-20
(0-5, 0-2, 1-8, 0-5)
Gólszerzőink: Huszti Vanda 7, Fülöp Fanni 4, Rompos Dóra Bernadett 3, Szabó Nikolett 3, Lara Luka 2, Somogyvári Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.