Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat

2017. november 4. (szombat) 8:02 - spigott

A tavalyi bronzérmes, s a nyáron tovább erősödött Érd ellen lép pályára szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely egymás után játssza nehezebbnél is nehezebb mérkőzéseit a bajnokságban. A közelmúltban ugyanis a nyáron jelentősen megerősödött Siófok, majd a bajnok Győri Audi ETO ellen húztak szerelést György László tanítványai, míg az előttünk álló szombaton az évek óta rendkívül stabil kerettel bíró, s rendre dobogós Érd látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Szabó Edina együttese a tavalyi szezonhoz képest ráadásul tovább erősödött, s ez eredményein is meglátszik, mivel eddig lejátszott nyolc találkozójából hetet simán megnyert, s csak a győriektől szenvedett vereséget, így jelenleg a második helyen áll a bajnoki tabellán.

Finoman szólva sem vár tehát könnyű találkozó együttesünkre szombaton este hat órától, s tisztában van ezzel György László vezetőedző is, aki szerint csak a maximumot nyújtva lehet esélyük arra, hogy meglepjék a vendégeket.

Kép: DO-archív

- Nagyon erős csapat az idén is dobogóra hajtó Érd, mind a védekezése, mind a támadójátéka jónak mondható, s ismételten csak azt lehet mondani, hogy a mi védekezésünknek is olyan agresszivitást kell mutatni, amivel megfoghatjuk a vendégeket. Sajnos a támadójátékunkban az elmúlt időszakban sok problémát okozott a technikai hibák magas száma, illetve a helyzetkihasználásunk gyenge mutatója is, mert hiába alakítjuk ki a helyzeteket, a befejezéseknél nem koncentrálunk, nem figyelünk oda eléggé, s ez az eredményességünkön is meglátszik. Fontos lesz a holnapi találkozón, hogy az első tíz-tizenöt percben miként tudjuk felvenni a ritmust, a játék ütemét, menyire tudunk a mérkőzésben maradni. Oda kell figyelnünk a helyzeteink kihasználására ehhez, nagyon nehéz feladat vár ránk, de persze nem megoldhatatlan. Sérültjeink közül Kazai Anita szerdán már edzett, az ő játéka még kérdéses, a többiek közül páran kisebb megfázással küzdenek, de ő pályára lépésük nem forog veszélyben.

A rovat további hírei: Sport

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.