Szép sikerek az utánpótlásnál

spigott - 2017. november 7. 12:29

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói is legyőzték a szentesi fiatalokat a korosztályos bajnokság hétvégi fordulójában.

Nemcsak a felnőttek, hanem női vízilabdázóink utánpótlás együttesei is medencébe ugrottak a hétvégén: a DFVE serdülő és ifjúsági együttese is hazai környezetben mérette meg magát ugyanis a szentesiek ellen. A dunaújvárosi serdülők a tabella második helyéről várták vasárnapi bajnoki találkozójukat, melyen rendkívül kiélezett, nagy csatát vívtak vendégeikkel. A mérkőzés első negyedét 2-1-re a mieink nyerték, majd a folytatásban hiába léptek meg kétszer is két góllal ellenfelüktől, a szentesiek 4-3-nál, majd 8-7-nél is magukhoz ragadták a vezetést. A hajrát azonban a Schmidt Tamás együttese bírta jobban, s a négy-négy találatot jegyző Velics Flóra és Szabó Nikolett vezérletével végül 10-9-es győzelmet aratott, így öt mérkőzést követően öt sikerrel áll a tabella második helyén.

Az ifjúságiak mérkőzésén lényegesen kevesebb volt az izgalom, mert a dunaújvárosi fiatalok a viszonylag szoros, 3-2-re megnyert első felvonást követően szépen összekapták támadójátékukat és védekezésüket is, s a félidei szünetre már magabiztos, 7-3-as előnnyel vonulhattak. A fordulást követően ugyan feljebb zárkózott a szentesi egylet, ám az utolsó negyedben ismét gáláztak a DFVE játékosai, akik végül nagyon sima, 13-6-os sikerrel erősítették meg második helyüket a bajnoki tabellán.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
DFVE-Yordo – Yordo Szentes 10-9
(2-1, 3-3, 2-2, 3-3)
Gólszerzőink: Velics Flóra 4, Szabó Nikolett 4, Jonkl Csenge 2.

Ifjúságiak
DFVE-Yordo – Yordo Szentes 13-6
(3-2, 4-1, 2-3, 4-0)
Gólszerzőink: Lara Luka 4, Vályi Vanda 4, Velics Flóra 2, Szabó Nikolett 2, Rompos Dóra 1, Huszti Vanda 1.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.