Dunaújváros Hetilap

Szilveszterkor Hooligans a főtéren

2017. november 30. (csütörtök) 16:07 - Molnár Emese

Péter-Szabó Szilvia, Takács Nikolas, Roy és Ádám, a BeatKohó és Keresztes Ildikó is fellép az idei Adventi Forgatag színpadán, december 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre, szilveszterkor pedig a Hooligans húzza az óévbúcsúztató talpalávalót.

Az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében idén is többnapos programsorozattal várják a városlakókat a Városháza térre, hogy együtt hangolódhassunk az adventi ünnepekre. Cserna Gábor polgármester elmondta, az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja a december 3-23. közötti rendezvényt, valamint további ötmillió forintot biztosít a december 31-i szilveszteri utcabál megrendezésére. Az Adventi Forgatag az elmúlt évekhez hasonlóan lesz berendezve a főtéren, további négy faházzal kiegészülve, valamint a dekorációban, a díszítésben újdonsággal is szolgálnak, amelynek kialakításában a Rudas iskola diákjai is segédkeznek. Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, a teret idén magyaros motívumokkal díszítik fel, az adventi koszorú színeivel. A téren feldíszített fenyőfa a dunaújvárosi óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Immár második alkalommal karácsonyfa díszítő versenyre is hívják a város oktatási intézményeit december 11-én.

 A katolikus egyházközséggel karöltve az egyik faházban alakítják ki a Betlehemet. Lesz manófalva is a szökőkútnál, valamint december 16-22. között játszóházzal várják a gyerekeket. December 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre.

Az Adventi Forgatag december 3-án, advent első vasárnapján kezdődik egy ökumenikus istentisztelettel. Ezt követően mindennap 12-22 óra között tart a vásár. A színpadi műsor tekintetében, a hétköznapokon általában helyi együttesek, iskolák zenés-táncos csapatok lépnek fel, az országosan ismert fellépők, mint például Keresztes Ildikó, Takács Nikolas hétvégén koncertezik.

A forgatagon kívül lesznek más kísérőrendezvények is, a jótékonysági akciók mellett december 4-én első alkalommal rendezik meg az Ovi Mikulás Focikupát, december 9-én Király Linda és Király Viktor lép fel a színházban, az evangélikus templomban pedig a Dunaújvárosi Vegyeskar és Rákász Gergely is hangversennyel készül.

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik az Angyaldoboz elnevezésű adománygyűjtő akciót. A helyi Tourinform irodába és a Munkásművelődési Központban várják azon felajánlásokat (játékokat, könyveket, íróeszközöket), amelyekkel a nehezebb sorsú gyermekeknek szeretnének örömet okozni. A gyűjtés december 13-ig tart, ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

A szilveszteri utcabálon 23 órakor a Hooligans fog koncertezni.

A rovat további hírei: Közélet

Ezer lámpás éjszakája

Ezer lámpás éjszakája

2018. május 26. (szombat)

Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája programsorozatot, Dunaújvárosban is.

D+ Híradó - Súlyos baleset, aranyos gyereknap

D+ Híradó - Súlyos baleset, aranyos gyereknap

2018. május 25. (péntek)

Hármas karambol Kulcsnál, Arany iskolás gyereknap a kempingben, újabb kiállítás nyílt a színházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek)

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

D+ Híradó - Csúcsrendezvény, ovi foci

D+ Híradó - Csúcsrendezvény, ovi foci

2018. május 24. (csütörtök)

Pénteken kezdődik a Családi Hétvége, lépcsőfutás, Ovi Foci kupa a Római Óvodában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Családi Hétvégére hangoló

Családi Hétvégére hangoló

2018. május 23. (szerda)

Elérkeztünk a város legnépszerűbb rendezvényéhez, a május végi (május 25-26-27.) Nagy Családi Hétvégéhez. A háromnapos buli helyszínén, az alsó Duna-parton tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform vezetője, akik a program főbb elemeit ismertették.

Tovább drágul a tankolás

Tovább drágul a tankolás

2018. május 23. (szerda)

Hat-hat forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Ezzel a benzin literenkénti ára 398, a gázolajé 408 forintra nő.

Nem lesz ügyfélfogadás

Nem lesz ügyfélfogadás

2018. május 23. (szerda)

A Fejér Megyei Kormányhivatal ismét felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy áramszünet, illetve informatikai karbantartás miatt az adonyi, továbbá a dunaújvárosi kormányablakban egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás.