Dunaújváros Hetilap

Szilveszterkor Hooligans a főtéren

2017. november 30. (csütörtök) 16:07 - Molnár Emese

Péter-Szabó Szilvia, Takács Nikolas, Roy és Ádám, a BeatKohó és Keresztes Ildikó is fellép az idei Adventi Forgatag színpadán, december 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre, szilveszterkor pedig a Hooligans húzza az óévbúcsúztató talpalávalót.

Az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében idén is többnapos programsorozattal várják a városlakókat a Városháza térre, hogy együtt hangolódhassunk az adventi ünnepekre. Cserna Gábor polgármester elmondta, az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja a december 3-23. közötti rendezvényt, valamint további ötmillió forintot biztosít a december 31-i szilveszteri utcabál megrendezésére. Az Adventi Forgatag az elmúlt évekhez hasonlóan lesz berendezve a főtéren, további négy faházzal kiegészülve, valamint a dekorációban, a díszítésben újdonsággal is szolgálnak, amelynek kialakításában a Rudas iskola diákjai is segédkeznek. Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, a teret idén magyaros motívumokkal díszítik fel, az adventi koszorú színeivel. A téren feldíszített fenyőfa a dunaújvárosi óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Immár második alkalommal karácsonyfa díszítő versenyre is hívják a város oktatási intézményeit december 11-én.

 A katolikus egyházközséggel karöltve az egyik faházban alakítják ki a Betlehemet. Lesz manófalva is a szökőkútnál, valamint december 16-22. között játszóházzal várják a gyerekeket. December 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre.

Az Adventi Forgatag december 3-án, advent első vasárnapján kezdődik egy ökumenikus istentisztelettel. Ezt követően mindennap 12-22 óra között tart a vásár. A színpadi műsor tekintetében, a hétköznapokon általában helyi együttesek, iskolák zenés-táncos csapatok lépnek fel, az országosan ismert fellépők, mint például Keresztes Ildikó, Takács Nikolas hétvégén koncertezik.

A forgatagon kívül lesznek más kísérőrendezvények is, a jótékonysági akciók mellett december 4-én első alkalommal rendezik meg az Ovi Mikulás Focikupát, december 9-én Király Linda és Király Viktor lép fel a színházban, az evangélikus templomban pedig a Dunaújvárosi Vegyeskar és Rákász Gergely is hangversennyel készül.

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik az Angyaldoboz elnevezésű adománygyűjtő akciót. A helyi Tourinform irodába és a Munkásművelődési Központban várják azon felajánlásokat (játékokat, könyveket, íróeszközöket), amelyekkel a nehezebb sorsú gyermekeknek szeretnének örömet okozni. A gyűjtés december 13-ig tart, ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

A szilveszteri utcabálon 23 órakor a Hooligans fog koncertezni.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kilátó, adományozás

D+ Híradó - Kilátó, adományozás

2017. december 12. (kedd)

 Tavasszal megépül a kilátó, bűnmegelőzési nap, ismét bemutatóra készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A város működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

A város működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

2017. december 12. (kedd)

Közmeghallgatást tartott városunk közgyűlése az önkormányzat 2018-as városfejlesztési és működési tervéről. Az eseményen Cserna Gábor polgármester számolt be a jelenlévőknek az idei fejlesztésekről, eredményekről, a költségvetés főbb sarokszámairól.

Hasznos ajándék a mentőállomásnak

Hasznos ajándék a mentőállomásnak

2017. december 12. (kedd)

Égési kötszereket tartalmazó csomagot ajándékozott a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. a Dunaújvárosi Mentőállomás számára.

Jövő tavaszra elkészülhet a kilátó

Jövő tavaszra elkészülhet a kilátó

2017. december 12. (kedd)

Egy nagyon látványos kilátót építenek a főtérről a Duna-partra vezető sétány végére, a mintegy 86 millió forintos beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg.

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

2017. december 12. (kedd)

A karácsonyi készülődés jegyében a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium diákjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is ünnepváró díszekkel és ajándékokkal kedveskedtek a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának és a fül-orr-gégészeti osztály kis betegeinek.

D+ Híradó - Bűnmegelőzés, karácsony

D+ Híradó - Bűnmegelőzés, karácsony

2017. december 11. (hétfő)

Bűnmegelőzési tájékoztató, közös fenyőfadíszítés, nyílt nap az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A remény gyertyája

A remény gyertyája

2017. december 10. (vasárnap)

Meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Városháza téren, majd a közönség elé léptek a Violin Művészeti Iskola diákjai és az első X-Faktor szezon második helyezettje, Takács Nikolas is.