Dunaújváros Hetilap

Szilveszterkor Hooligans a főtéren

2017. november 30. (csütörtök) 16:07 - Molnár Emese

Péter-Szabó Szilvia, Takács Nikolas, Roy és Ádám, a BeatKohó és Keresztes Ildikó is fellép az idei Adventi Forgatag színpadán, december 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre, szilveszterkor pedig a Hooligans húzza az óévbúcsúztató talpalávalót.

Az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében idén is többnapos programsorozattal várják a városlakókat a Városháza térre, hogy együtt hangolódhassunk az adventi ünnepekre. Cserna Gábor polgármester elmondta, az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja a december 3-23. közötti rendezvényt, valamint további ötmillió forintot biztosít a december 31-i szilveszteri utcabál megrendezésére. Az Adventi Forgatag az elmúlt évekhez hasonlóan lesz berendezve a főtéren, további négy faházzal kiegészülve, valamint a dekorációban, a díszítésben újdonsággal is szolgálnak, amelynek kialakításában a Rudas iskola diákjai is segédkeznek. Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, a teret idén magyaros motívumokkal díszítik fel, az adventi koszorú színeivel. A téren feldíszített fenyőfa a dunaújvárosi óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Immár második alkalommal karácsonyfa díszítő versenyre is hívják a város oktatási intézményeit december 11-én.

 A katolikus egyházközséggel karöltve az egyik faházban alakítják ki a Betlehemet. Lesz manófalva is a szökőkútnál, valamint december 16-22. között játszóházzal várják a gyerekeket. December 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre.

Az Adventi Forgatag december 3-án, advent első vasárnapján kezdődik egy ökumenikus istentisztelettel. Ezt követően mindennap 12-22 óra között tart a vásár. A színpadi műsor tekintetében, a hétköznapokon általában helyi együttesek, iskolák zenés-táncos csapatok lépnek fel, az országosan ismert fellépők, mint például Keresztes Ildikó, Takács Nikolas hétvégén koncertezik.

A forgatagon kívül lesznek más kísérőrendezvények is, a jótékonysági akciók mellett december 4-én első alkalommal rendezik meg az Ovi Mikulás Focikupát, december 9-én Király Linda és Király Viktor lép fel a színházban, az evangélikus templomban pedig a Dunaújvárosi Vegyeskar és Rákász Gergely is hangversennyel készül.

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik az Angyaldoboz elnevezésű adománygyűjtő akciót. A helyi Tourinform irodába és a Munkásművelődési Központban várják azon felajánlásokat (játékokat, könyveket, íróeszközöket), amelyekkel a nehezebb sorsú gyermekeknek szeretnének örömet okozni. A gyűjtés december 13-ig tart, ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

A szilveszteri utcabálon 23 órakor a Hooligans fog koncertezni.

A rovat további hírei: Közélet

Decemberben jön az új menetrend

Decemberben jön az új menetrend

2018. november 20. (kedd)

A 2018/2019-es vasúti menetrend december 9-én lép életbe, amely már letölthető a MÁV-csoport weboldalán, valamint az utasok előre tájékozódhatnak az online menetrendi keresőben is a belföldi és nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről - közölte a MÁV.

Feleslegesen aggódik a Párbeszéd?

Feleslegesen aggódik a Párbeszéd?

2018. november 20. (kedd)

„Tiszta közélet, rendes ház” címmel tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, a Párbeszéd helyi önkormányzati képviselője a Római körúti kisposta előtt hétfőn.

Olcsóbb lesz a benzin

Olcsóbb lesz a benzin

2018. november 20. (kedd)

A Mol Nyrt. bruttó 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI. 

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

2018. november 19. (hétfő)

A DVG Zrt. felkészült a hóhelyzetre, január 1-től kötelező lesz a cégkapu, darts versenyt rendeztek az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

2018. november 19. (hétfő)

December 2-án az első gyertya meggyújtásával megkezdődik az idei Adventi Forgatag, színes programokkal és lélekhangoló műsorokkal várja a városlakókat a főtér. Mutatjuk, a részletes programot.

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

2018. november 19. (hétfő)

November 15-től megkezdte a téli hóeltakarítás ügyeleti rendszerét a DVG Zrt., a cég több kis- és nagygéppel, kézi munkaerővel, síkosságmentesítő anyagokkal bevetésre készen áll erre a szezonra is.

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

D+ Híradó - Megállapodás, felújítás

2018. november 18. (vasárnap)

Együttműködési megállapodást írtak alá az egyetemen, folytatódik a járdaépítési program, simán nyert a futsal csapat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.