Dunaújváros Hetilap

Szilveszterkor Hooligans a főtéren

2017. november 30. (csütörtök) 16:07 - Molnár Emese

Péter-Szabó Szilvia, Takács Nikolas, Roy és Ádám, a BeatKohó és Keresztes Ildikó is fellép az idei Adventi Forgatag színpadán, december 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre, szilveszterkor pedig a Hooligans húzza az óévbúcsúztató talpalávalót.

Az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében idén is többnapos programsorozattal várják a városlakókat a Városháza térre, hogy együtt hangolódhassunk az adventi ünnepekre. Cserna Gábor polgármester elmondta, az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja a december 3-23. közötti rendezvényt, valamint további ötmillió forintot biztosít a december 31-i szilveszteri utcabál megrendezésére. Az Adventi Forgatag az elmúlt évekhez hasonlóan lesz berendezve a főtéren, további négy faházzal kiegészülve, valamint a dekorációban, a díszítésben újdonsággal is szolgálnak, amelynek kialakításában a Rudas iskola diákjai is segédkeznek. Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, a teret idén magyaros motívumokkal díszítik fel, az adventi koszorú színeivel. A téren feldíszített fenyőfa a dunaújvárosi óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Immár második alkalommal karácsonyfa díszítő versenyre is hívják a város oktatási intézményeit december 11-én.

 A katolikus egyházközséggel karöltve az egyik faházban alakítják ki a Betlehemet. Lesz manófalva is a szökőkútnál, valamint december 16-22. között játszóházzal várják a gyerekeket. December 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre.

Az Adventi Forgatag december 3-án, advent első vasárnapján kezdődik egy ökumenikus istentisztelettel. Ezt követően mindennap 12-22 óra között tart a vásár. A színpadi műsor tekintetében, a hétköznapokon általában helyi együttesek, iskolák zenés-táncos csapatok lépnek fel, az országosan ismert fellépők, mint például Keresztes Ildikó, Takács Nikolas hétvégén koncertezik.

A forgatagon kívül lesznek más kísérőrendezvények is, a jótékonysági akciók mellett december 4-én első alkalommal rendezik meg az Ovi Mikulás Focikupát, december 9-én Király Linda és Király Viktor lép fel a színházban, az evangélikus templomban pedig a Dunaújvárosi Vegyeskar és Rákász Gergely is hangversennyel készül.

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik az Angyaldoboz elnevezésű adománygyűjtő akciót. A helyi Tourinform irodába és a Munkásművelődési Központban várják azon felajánlásokat (játékokat, könyveket, íróeszközöket), amelyekkel a nehezebb sorsú gyermekeknek szeretnének örömet okozni. A gyűjtés december 13-ig tart, ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

A szilveszteri utcabálon 23 órakor a Hooligans fog koncertezni.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kávézó, NAV

D+ Híradó - Kávézó, NAV

2018. augusztus 15. (szerda)

Hivatalosan is megnyitott a Főtér Kávézó, könnyített a NAV, újabb győzelemre készül a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. augusztus 15. (szerda)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 22-én, reggel nyolc órától várhatóan tizenegy óráig a következő utcákban áramszünet lesz.

Számlánként félmilliós bírság?

Számlánként félmilliós bírság?

2018. augusztus 15. (szerda)

Már szankcionálhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlaadat-szolgáltatás elmulasztását, számlánként 500 ezer forint is lehet a bírság - hívta fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary vezető adószakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

A megújult főtérhez megújult kávézó

A megújult főtérhez megújult kávézó

2018. augusztus 15. (szerda)

Szerdán délelőtt megnyitott a felújított és kibővített kávézó a Városháza téren. A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója.

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

2018. augusztus 14. (kedd)

Aszályos időszak van mögöttünk, Mesepont lesz az MMK-ban, új kiállítás nyílt a KMI-ben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.