Dunaújváros Hetilap

Szilveszterkor Hooligans a főtéren

2017. november 30. (csütörtök) 16:07 - Molnár Emese

Péter-Szabó Szilvia, Takács Nikolas, Roy és Ádám, a BeatKohó és Keresztes Ildikó is fellép az idei Adventi Forgatag színpadán, december 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre, szilveszterkor pedig a Hooligans húzza az óévbúcsúztató talpalávalót.

Az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében idén is többnapos programsorozattal várják a városlakókat a Városháza térre, hogy együtt hangolódhassunk az adventi ünnepekre. Cserna Gábor polgármester elmondta, az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja a december 3-23. közötti rendezvényt, valamint további ötmillió forintot biztosít a december 31-i szilveszteri utcabál megrendezésére. Az Adventi Forgatag az elmúlt évekhez hasonlóan lesz berendezve a főtéren, további négy faházzal kiegészülve, valamint a dekorációban, a díszítésben újdonsággal is szolgálnak, amelynek kialakításában a Rudas iskola diákjai is segédkeznek. Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, a teret idén magyaros motívumokkal díszítik fel, az adventi koszorú színeivel. A téren feldíszített fenyőfa a dunaújvárosi óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Immár második alkalommal karácsonyfa díszítő versenyre is hívják a város oktatási intézményeit december 11-én.

 A katolikus egyházközséggel karöltve az egyik faházban alakítják ki a Betlehemet. Lesz manófalva is a szökőkútnál, valamint december 16-22. között játszóházzal várják a gyerekeket. December 5-én és 6-án a Mikulás is ellátogat a főtérre.

Az Adventi Forgatag december 3-án, advent első vasárnapján kezdődik egy ökumenikus istentisztelettel. Ezt követően mindennap 12-22 óra között tart a vásár. A színpadi műsor tekintetében, a hétköznapokon általában helyi együttesek, iskolák zenés-táncos csapatok lépnek fel, az országosan ismert fellépők, mint például Keresztes Ildikó, Takács Nikolas hétvégén koncertezik.

A forgatagon kívül lesznek más kísérőrendezvények is, a jótékonysági akciók mellett december 4-én első alkalommal rendezik meg az Ovi Mikulás Focikupát, december 9-én Király Linda és Király Viktor lép fel a színházban, az evangélikus templomban pedig a Dunaújvárosi Vegyeskar és Rákász Gergely is hangversennyel készül.

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezik az Angyaldoboz elnevezésű adománygyűjtő akciót. A helyi Tourinform irodába és a Munkásművelődési Központban várják azon felajánlásokat (játékokat, könyveket, íróeszközöket), amelyekkel a nehezebb sorsú gyermekeknek szeretnének örömet okozni. A gyűjtés december 13-ig tart, ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

A szilveszteri utcabálon 23 órakor a Hooligans fog koncertezni.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

2018. február 17. (szombat)

Alsós farsang a Gárdonyiban, darts verseny az egyetemen, időjárás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Vasmű – Megszületett a bérmegállapodás

Vasmű – Megszületett a bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat)

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

2018. február 16. (péntek)

Hétfőn hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, szépkorú köszöntés, irodalmi est a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Isten éltesse!

Isten éltesse!

2018. február 16. (péntek)

A kilencvenedik születésnapját ünnepelhette Marosi Sándorné, akit ez alkalomból Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel az önkormányzat nevében.

A sok kereszt és a kevés migráns miatt bukta Fehérvár az EKF-pályázatot?

A sok kereszt és a kevés migráns miatt bukta Fehérvár az EKF-pályázatot?

2018. február 16. (péntek)

Székesfehérvár az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre beadott pályázata több pontját is megvalósítja a jövőben, függetlenül attól, hogy nem fogja elnyerni a címet - jelentette be a város fideszes polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatóján.

D+ Híradó - Közgyűlés, sikeres vizsga

D+ Híradó - Közgyűlés, sikeres vizsga

2018. február 15. (csütörtök)

Februári közgyűlés, tizenkilenc diák tett sikeres vizsgát, olcsóbb lesz az üzemanyag - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2018. február 15. (csütörtök)

Cserna Gábor polgármester "Minden igyekezet ellenére" címmel az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.