Jó úton jár a válogatott

doszerk - 2017. december 23. 8:31

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak két válogatottja, Garda Krisztina és Horváth Brigitta is bizonyította a szövetségi kapitánynak, hogy helye van a nemzeti csapatban.

Mint arról beszámoltunk, remek teljesítményt nyújtva aratott egygólos, 10-9-es győzelmet a spanyolok elleni Világliga mérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott a világbajnoki ezüstérmes spanyolok elleni Világliga selejtezőn. A szép sikerből megbízható, jó játékkal, két-két góllal vette ki a részét a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának két kiválósága, Garda Krisztina és Horváth Brigitta is, akik a szövetség honlapjának értékelték nemzeti csapatunk teljesítményét.

Garda Krisztina: - Az elején elhúztunk, de ez nem volt annyira reális, hogy ekkora különbség van a két csapat között. Talán kihasználtuk a spanyolok hibáit, vagy ők nem pörögtek fel annyira, ezt nem tudom, nem is az én dolgom. A meccs második felében ők használták ki a mi hibáinkat, és a vége szorossá vált. Azt gondolom, hogy ez a reális egy gól ide-oda különbség van a két csapat között. Örülök, hogy nyertünk, és annak is örülök, hogy ennyi ember kijött a meccsre, szurkolt nekünk. Ez már a világbajnokságon is így volt, sőt korábbi Világliga-mérkőzéseken is. Mindenki bizonyított a kapitánynak, hogy válogatott közeli vagy válogatott szintű játékos, és lehet rá számítani.

Képek: DO-archív

Horváth Brigitta: - Nagyon jól játszottunk az elején, a védekezésünk nagyon jó volt. A spanyolok csak fórból tudtak gólt lőni, ott a hátárnyunk kicsit akadozott, ezen még majd csiszolgatunk. Arra számítottam, hogy centerben fogok játszatni, de végül szélen kaptam szerepet, de mondták, ha úgy adódik, akkor menjek be második centerbe, és onnan szerezzek ítéleteket. Az út elején járunk, még lesznek Világliga-meccsek, össze fogunk csiszolódni, jó úton haladunk.

Magyarország – Spanyolország 10-9 (4-1, 3-2, 2-2, 1-4)

Magyarország: Gangl – Szilágyi, Máté, Szücs 1, Parkes, Keszthelyi 4, Leimeter. Csere: Gurisatti 1, Horváth 2, Vályi V., Gyöngyössy, Garda 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Spanyolország: Ester – A. Espar 1, B. Ortiz 4, M. Ortiz, C. Espar 2, Pena, Leiton. Csere: Bach, Forca 2, Crespi, Garcia, Lloret. Szövetségi kapitány: Miki Oca.

Világliga, nők, európai selejtező

1. forduló: 2017. november 21.: Hollandia–Magyarország 7–6, Spanyolország–Oroszország 9–8
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország–Spanyolország 10-9, Oroszország–Hollandia 9-6
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország, Hollandia–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország, Hollandia–Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország, Spanyolország–Hollandia

A rovat további hírei: Sport

Fontos DFC-siker a rangadón

Fontos DFC-siker a rangadón

2024. okt. 20.

Négy gólt szerezve szakították meg a listavezető Sárbogárd hibátlan sorozatát a Dunaújváros FC labdarúgói a két gárda szombat délutáni bajnokiján.

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

2024. okt. 20.

Parádés támadójátékkal aratott kiütéses, tizennégy gólos sikert a Budaörs elleni hazai bajnokin a DKKA női kézilabda csapata szombaton este.

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.