Könnyedén nyert a Kecskemét

Szárszó Lajos - 2017. december 3. 19:38

A férfi első osztályú röplabda bajnokság tizedik körében a Dunaferr SE a kiváló erőkből álló Kecskemét otthonában szenvedett 3-0-s vereséget.

A Dunaferr SE első osztályú röplabda csapata ezúttal Kecskemétre látogatott a bajnokság újabb körében. Az esélyek nem a dunaújvárosiak mellett szóltak, hiszen a Kecskemét remek, rutinos, a válogatottat erősítő játékosokból álló együttes, de abban biztosak lehettünk, hogy Tomanóczy Tibor fiataljai nem feltett kézzel fognak pályára lépni ellenük. A mieink egyébként egyre jobb formát mutatva léptek fel az ötödik helyre a tabellán, melyen a vendéglátók a második helyről várták a találkozót. Az első szettet kissé enerváltan kezdte együttesünk, melyet a hazaiak kegyetlenül kihasználtak, és megléptek hat ponttal (7:1).

A folytatásban is megmaradt ez a távolság a két csapat között egészen a kecskemétiek 18. pontjáig, ekkor azonban magára talált a Dunaferr. Sikerült felvenni a hazaiak tempóját, és ráéreztek a fiúk a nyitásfogadásokra, a blokkokra, és a befejezésekre is. Szépen fokozatosan megkezdték a felzárkózást, de a végét azért behúzta a Kecskemét (25:18). A második szett fej-fej mellett haladt, melyben a mieink szépen ragadtak ellenfelükre. Szabó nyitásaival azonban a vége felé nem tudtunk mit kezdeni, ezáltal megléptek a hazaiak, és megnyerték a második felvonást is (25:18). A harmadik, egyben befejező szettre Tomanóczy Tibor vezetőedző cserékre szánta el magát, így lehetőséget kaptak azok a fiatalok, akiknek ez a szint még nem volt ismert. Ám ők sem vallottak szégyent, hiszen kipróbálhatták magukat egy magasabb játéktudást képviselő gárda ellen, és blokkokkal, valamint szép befejezésekkel vették ki részüket a meccsből. A vége sima lett (25:12), így a Kecskemét a papírforma győzelmet szerzett.

Képek: DO-archív

Tomanóczy Tibor, vezetőedző, Dunaferr SE: Az első két szettre nem lehetett panaszunk, de úgy gondoltam, hogy a harmadik játékban azoknak a fiataloknak is szerepet adok, akik eddig kevesebb játékidővel rendelkeztek. Aminek örülhetünk, hogy nem vallottunk szégyent a rutinos játékosból álló Kecskemét ellen. Abban az esetben, ha egy kicsivel nagyobb lett volna az önbizalmunk, bátrabbak lettünk volna, akkor sikerülhetett volna szorosabbá tennünk a mérkőzést.

HÉP Kecskemét RC - Dunaferr SE 3:0 (25:18, 25:18, 25:12)

HÉP Kecskemét RC: Kunert Mátyás, Szabó Márton Károly, Török Roland, Krupánszki Olivér, Kovács Zoltán, Dávid Zoltán, Deák Márk (liberó). Cserék: Gács Dániel, Leiner Péter, Török Szabolcs. Vezetőedző: Szasa Nedjelkovic.

Dunaferr SE: Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Flachner Kornél, Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Mihucz Csaba, Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Tajti Olivér (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.