Tanulásnak jó volt

Szárszó Lajos - 2017. december 6. 8:05

Első megméretésén vett részt a DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata, mely nyolcadik helye ellenére sem vallott szégyent a gödöllői Mikulás Kupán.

Mini leány (U13) -as röplabda csapatunk a gödöllői Mikulás kupán vett részt, amely egyben az Országos mini bajnokság egyik fordulója is volt. Ez volt az idei szezonban a csapat első igazi megmérettetése, melyre 10 fős kerettel vágott neki. A mérkőzések három pályán három hármas csoportban zajlottak. A DSE Röplabda Akadémia leányai a Budaörs és a Kaposvár ellen kezdték meg szereplésüket. Az első mérkőzésünket a Budaörs ellen játszották, akik nehéz ellenfélnek bizonyultak. Az első, valamint a második játszmában is szinte végig vezetve jutottunk el a végjátékig, ahol sajnos ellenfelünk bizonyult mind kétszer jobbnak (0:2). Ezután a Kaposvári csapat következett, akik mind fizikálisan mind rutinban erősebbek voltak nálunk, így ellenük sajnos nem bizonyultunk méltó ellenfélnek, de ezen a tornán ellenük most nem is volt ez a cél.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoportkör után a helyosztó mérkőzéseken a Miskolci DVTK csapatával csaptunk először össze, akik ellen kiélezett küzdelmet folytattunk mind az első mind a második játszmában. Ami viszont nagy öröm volt, hogy lányaink ezúttal a végjátékokban is sikeresek voltak, mely meghozta csapatunk első győzelmét. Az utolsó mérkőzésünket a Dunakanyar ellen játszottuk, akik kiemelkedő technikai stabilitásukkal a látványos és hosszú labdamenetek ellenére simán legyőztek minket. Összességében így a 8. helyen zárt a DSE Röplabda Akadémia leány mini csapata, akik rengeteget tanultak a tornán, melyet a következő fordulókban be is akarnak bizonyítani.

Kovács Zsolt edző, DSE Röplabda Akadémia: Nagyon büszke vagyok a teljes csapatra. Már az első meccsen, a Budaörs ellen is olyan megmozdulásoknak és akaratnak voltam tanúja, amelyek a jövőre nézve bizakodásra adnak okot. A DVTK elleni győzelem nagyon fontos volt, mert az sokat javított a hangulaton. A jövőre tekintve meg kell tanulni örülni minden sikernek, minden pontnak. Ennek az örömnek a továbbiakban kiemelkedő szerepe lesz, hiszen ez által tanulnak meg nyerni a lányok, melynek a végjátékokban kiemelkedő fontossága van. A torna alatt nagyon sokat fejlődött csapatom, és hosszútávon úgy gondolom, ennél sokkal eredményesebbek leszünk majd. Külön kiemelném Uitz Nórát, aki a csapat legjobb játékosa lett, mert mind lelkesedésével, mind játékával nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéseinkhez.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.