Vállalható vereség

Szárszó Lajos - 2017. december 17. 18:24

Nem vallottak szégyent a Kazincbarcika ellen a Dunaferr SE fiatal röplabdázói, de a két gárda bajnokiján így is a vendégek örülhettek a győzelemnek.

A 2017-es esztendő utolsó első osztályú röplabda mérkőzésén a Dunaferr SE a Vegyész Kazincbarcika együttesét fogadta. A mérkőzés előtt fiataljaink több célt is kitűztek maguk elé, így azt, hogy ne feltett kézzel álljanak bele a meccsbe, továbbá hogy tudásunk legjavát nyújtsák a bajnokesélyes vendégek ellen. A találkozó egyértelmű esélyesei Dudás András tanítványai voltak, akik között számos, egykor Dunaújvárosban nevelkedő és játszó kiváló játékost találunk, így a felnőtt válogatott liberót, Gebhardt Áront, testvérét, a szintén válogatottságig jutó nagyszerű ütőjátékost Gebhardt Norbertet, valamint Banai Mátét és Blázsovics Pétert is. Az összecsapásra kilátogató szurkolók nagy várakozással tekintettek a világklasszisok közé sorolható Paez feladó játékára, valamint arra, hogy igazán szép labdameneteket lássanak.

Felváltva estek az elején a pontok, majd Szabó nyitásaival meglépett a Kazincbarcika (3:6). A Dunaferr azonban nem adta könnyen magát, és szép pontokat szerezve tapadt ellenfelére (9:11). A hihetetlen magas Vegyész sánc ellenére is sikerült Bohnicseknek pontokat szereznie, és egy nagyszerű Tomanóczy Bálint sáncnak is örülhettünk (13:15). Itt egy kicsit beragadtunk (13:18), mely előnyt a vendégek meg is tartották (15:20). A végjátékban a Vegyész nagyon magabiztos volt, ennek eredményeként hét ponttal nyerte a szettet (18:25). A második játék elején Banai Máté pontjaival lépett meg a Barcika (1:6), innen kezdte meg a felzárkózást a Dunaferr (5:8). Jó volt látni, ahogyan csapatunk küzdött még akkor is, amikor a labda már elveszettnek tűnt (10:13). Ekkor a vendégek sáncmunkája erősödött meg alaposan, így jelentős hátrányba kerültünk (10:16). Ismét Szabó került a nyitó helyre, aki remek nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni (11:20). Az utolsó szakaszban mindkét oldal sokat cserélt, de ez nem volt sorsfordító jelentőségű (14:25). A harmadik szettre nagy összpontosítással lépett pályára a Dunaferr. Játékosain látszott, hogy mindent beleadnak ebbe a játékba fiataljaink (6:5).

Hartyányi Gergő próbálta irányítani belülről a játékunkat, míg Flachner Kornél a hálónál, Csizmadia Tamás szinte a pálya minden pontján jeleskedett. Csapatunk nem ismert elveszett labdát, így ebben az időszakban szorossá sikerült tenni a mérkőzést (11:11). Ekkor azonban fordult a kocka, úgy tűnt, fejben fáradtak el fiaink, így jókor jött az időkérés (11:14). Ezt követően megtáltosodott Tomanóczy Tibor csapata, mely egyhuzamban öt pontot szerzett, ezzel átvette a vezetést (15:14). Ez az öröm azonban nem tartott sokáig (15:20), de a Dunaferr nem adta fel (19:20). Ekkor bravúrpontokat is sikerült szerezni, ilyen volt Matyiák Árpádé, mely egyértelműen a küzdőszellemnek volt köszönhető. A végét sikerült szorossá tenni, de a bravúr, vagyis a szett győzelem elmaradt (22:25). A vereség ellenére a Dunaferr dicséretet érdemel, hiszen voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokesélyes Kazincbarcikának, mely a folytatásra nézve erőt adhat a fiataloknak.

Dunaferr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (18:25, 14:25, 22:25)

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Flachner Kornél, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC Kazincbarcika: Paez Miaz, Juhász Péter, Banai Máté, Szabó Dávid, Milen Vlado, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Dudás Tamás (liberó), Kozsla Ádám, Toronyai Miklós, Blázsovics Péter, Árva Milán, Gebhardt Norbert. Vezetőedző: Dudás András.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.