A győzelem után jött a bravúr

Szárszó Lajos - 2018. január 8. 13:51

A Dunaferr SE Röplabda Akadémia U21-es röplabda csapata a hétvégén két mérkőzést játszott az NB II-es bajnokságban.

Hat korosztályos válogatott játékosát is nélkülöző Dunaferr SE röplabda U21-es csapata a hétvége mindkét napján pályára lépett. Szombaton Sümegen, majd vasárnap Kaposváron mérkőztek meg az NBII-es bajnoki pontvadászatban. Az előjelek alapján Tomanóczy Tibor együttesének a sümegi meccset simán kellett hoznia, Kaposváron azonban ennek ellenkezője, vagyis nagyon nehéz meccs várt fiataljainkra, akik között serdülő játékosokat is találhattunk. A szombati összecsapáson a Dunaferr fiataljai esélyt sem adtak a sümegieknek, hiszen már az első felvonás elején jelentős előnyre tettek szert (6:11), melyet a végéig még növelni tudtak, és 13 pontos különbséggel nyerték meg a szettet (12:25). A második játékra már változtatott csapata összeállításán Tomanóczy Tibor, mely szorosabban alakult, mint az előző, de az újvárosi fiatalok ezt is nyerték (21:25). A két nyert szett után magabiztosan léptek a parkettre a mieink, akiket az sem zavart meg a játékban, hogy folyamatosan minden fiatal játéklehetőséget kapott, hiszen így is tíz pontos különbséggel, 15:25-re győztek, ezzel összesítésben 54 percnyi játékkal 3:0-re hozva a találkozót.

A vasárnapi, Kaposvár elleni találkozó egy másik kávéház volt, mivel a mieink az NBI-es mérkőzés után szinte azonnal pályára léptek, így a Sümeg elleni meccsel együtt alig 24 óra alatt már a harmadik mérkőzésen kellett helyt állniuk az NBII-es bajnokságban, ráadásul annak listavezetője ellen. Nagyszerű meccset hozott a két akadémia ütközete, hiszen a fiúk kiváló labdameneteket mutattak be, ráadásul nagy izgalom volt minden szett, így a találkozó végeztével is. Egyáltalán nem látszott a DSE játékosain az elsőző meccsek fáradsága, hanem épp ellenkezőleg, a fiúk minden energiájukkal arra törekedtek, hogy maximálisan kiadjanak magukból mindent. Ez nagyszerűen sikerült is minden szettben, melyek közül a harmadikat kell kiemelni, amely 31:29-cel zárult, majd, mivel a negyedik szettet megnyerte az újváros, ezzel hatalmas meglepetésre a Dunaferr két szettet is megnyert a kaposváriak ellen, így 2:2-nél jöhetett a mindent eldöntő ötödik játék, melyből végül, a játékvezetés fura döntései következtében a hazaiak kerültek ki győztesen (3:2). Ez a vereség azonban azt jelentette, hogy a Dunaferr SE Röplabda Akadémia pontot rabolt a Fino otthonából, mely kiváló előjel a folytatásra nézve.

Képek: DO-archív

Tomanóczy Tibor vezetőedző, DSE Röplabda Akadémia: - Nem voltam könnyű helyzetben a kezdőcsapat pályára küldését illetően, hiszen játékosaim közül Flachner Kornél, Iván Bence, Iván Gergő, Laczi Dominik, Tomanóczy Bálint és Matyiák Árpád is jelenleg a korosztályos válogatottban Eb selejtezőn vesz részt. Így a hétvégén az ő helyüket serdülőkkel kellett feltöltenünk. Sümegen sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk, hiszen könnyed játékkal tudtuk legyőzni a házigazdákat. Ez olyan mérkőzés volt, ahol minden nevezett játékosomnak tudtam játéklehetőséget adnom, amely a jövőre tekintve nagyon fontos, hiszen csupa fiatal játékossal álltunk ki. A Kaposvár ellen így utólag kissé keserű a szám íze, hiszen a játékvezető, amikor az ötödik szettben fej-fej mellett haladtunk belenyúlt a mérkőzésbe, ezzel megakasztva a csapat, de mondhatom, mindkét csapat ritmusát. Indokolatlanul kaptunk sárga lapot is. Ettől függetlenül dicséret illeti a fiaimat, akik rendkívül jól, becsülettel küzdöttek, és mindent kiadtak magukból, mely a jövőre tekintve bíztató.

A Dunaferr SE Röplabda Akadémia NB II-es hétvégi eredményei
 
Sümeg-Dabronc - DSE Röplabda Akadémia 0:3 (12:25, 21:25, 15:25)

Sümeg-Dabronc: Nagy Péter, Csike Zsolt, Sebestyén Olivér, Óhidi Roland, Péter Benedek, Bonta Áron, Illés Tamás (liberó) Csere: Arany Mariell. Edző: Kaposi Tamás.

DSE Röplabda Akadémia: Móró Ákos, Majoros Balázs, Csizmadia Tamás, Bohnicsek Szilveszter, Mihucz Csaba, Tajti Olivér, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Amdegha Ádám, Ihász Bence (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Kaposvári Röplabda Akadémia Fino - DSE Röplabda Akadémia 3:2 (25:21, 19:25, 31:29, 19:25, 15:11)

Kaposvári Röplabda Akadémia Fino: Tóth Máté, Szabó Bence, Kiss Máté, Kalmár Ákos, Kulcsár Adrián, Bögöly Gábor, Horváth Kristóf, Illés Marcell, Takács Barnabás (liberó). Edző: Nagy József.

DSE Röplabda Akadémia: Mihucz Csaba, Tajti Olivér, Bohnicsek Szilveszter, Majoros Balázs, Csizmadia Tamás,Balázs Bálint, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó), Ihász Bence (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.