A Hild nyerte a Diákolimpiát!

Szárszó Lajos - 2018. január 30. 8:03

A 32. aranyérmét szerezte meg a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnázium a 2017/2018. tanévi V-VI. korcsoportos Összevont labdajátékok Diákolimpia Röplabda Országos Döntőjében.

Ezúttal Debrecen adott otthont az V-VI. korcsoportos, nyolc csapatos röplabda Diákolimpiának, melyre a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő játékosok két dunaújvárosi intézményt is képviseltek. Így a fiúk a Pannon Oktatási Központ és a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnázium színeiben léptek pályára. A négy napos rendezvény első napján a csapatok megérkezése, a szállások elfoglalása és a megnyitón való részvétel volt a menetrend, melyet megelőzött az a technikai értekezlet, ahol kialakult az iskolákat két csoportba osztása. Meglepetésre mindkét dunaújvárosi intézmény az „A” csoportba került, így biztossá vált, hogy ők bizony egymással nem a döntőben, hanem a csoportmeccsek során már játszanak egymás ellen.

A fiúk másnap kezdték meg a csoportmeccseket, ráadásul úgy, hogy az első mérkőzést az egy csoportba sorsolt, azonos városból érkezett dunaújvárosi csapatok játszották. A Hild-Pannon találkozót könnyed játékkal, de szoros szettekkel a Hild Iskola csapata nyerte 3:0 arányban. A délutáni órákban lépett ismét pályára Szűcs Ákos csapata, ezúttal a házigazda Debrecen ellen, mely összecsapáson nagyon magabiztos játékkal, sima 3-0-s siker után mehettek az esti pihenőre Hartyányi Gergőék. A harmadik napon reggel 9 órakor a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen sem volt megállás, őket is 3:0-al győzte le a Hild, akik ezzel csoportgyőztesként várhatták a felsőházi rájátszást. Mint később kiderült, ott a kaposvári Eötvös Lóránt Gimnázium ellen kellett megküzdeni a döntőbe kerülésért. A DSE Röplabda Akadémiára épülő újvárosiak ott sem okoztak csalódást, hiszen újabb 3-0-s győzelemmel léptek be a döntőbe, mely délután egy órakor kezdődött. Ott aztán a röplabdázás minden szépségét megmutatták a mieink, akik felszabadult, parádés játékkal, ismét 3:0-ás győzelmet arattak a Kecskeméti Bólyai János Gimnázium gárdája ellen, így szett veszteség nélkül behúzták iskolájuknak a 32. aranyérmét, melyből a 29. szerezte a röplabda sportág. A fiúk ezzel a sikerrel tisztelegtek Liszi Ferenc egykori testnevelő emlékének.

Szücs Ákos, a diákolimpiai gárda vezetője így értékelte a négy nap történéseit és a csapat játékát: A csapat minden egyes játékosa, vezetője azzal az egyértelmű céllal indult az országos döntőre, hogy azt meg szeretné nyerni. A körülmények nem voltak túl jók, de mi nem ezzel, hanem a játékkal foglalkoztunk. Csapatunk akadémiában való neveltetése látványosan kiemelkedett minden területen. Úgy vélem, ez egy jó felkészülés volt a júniusban megrendezésre kerülő Brnoban megrendezendő ISF Középiskolai Világbajnokságra. Ezúton szeretném megköszönni a csapat nevében a segítséget a DSE Röplabda Akadémia edzőinek, illetve a Hild iskolában dolgozó tanároknak, hiszen csak az ő munkájukkal lehet ilyen hosszú távon sikeres a csapat.

A torna különdíjasai:
legjobb támadó: Bohnicsek Szilveszter (Hild)
legjobb előkészítő: Csizmadia Tamás (Hild)
legtechnikásabb játékos: Kiss Máté (Eötvös)
legeredményesebb testnevelő: Szücs Ákos (Hild)

A bajnokcsapat névsora: Amdegha Mohamed Ádám, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás Martin, Dér János Alex, Hartyányi Gergő, Ihász Benett, Jerzsabek Botond, Koch Adolf, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Nemes Gábor Marcell, Sárközi Kálmán Károly, Tompai Bence Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.