Győzelemmel kezdené az évet a Dunaferr

spigott - 2018. január 8. 8:01

A sereghajtó Bőny otthonában játssza idei első bajnoki mérkőzését ma este fél héttől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Véget ért a hosszú szünet a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának számára is, s a bajnokságban harmadik dunaújvárosiak ma már újra tétmérkőzésen léphetnek pályára a bajnoki pontvadászatban. Schrancz Balázs együttese ugyanis este fél héttől a győri Magvassy Sportcsarnokban méreti meg magát a tabella utolsó helyén álló Bőny-Szavill Consulting csapata ellen. A mieink mai vetélytársa eddig mindössze négy pontot szerzett a bajnokságban, ám az mindenképpen óvatosságra ad okot, hogy ezt a négy egységet legutóbbi négy meccsén sikerült elérnie mai vetélytársunknak, mely amellett, hogy 1-0-ra legyőzte a Veszprém gárdáját, a nyolcadik fordulóban a Ferencváros otthonából csent el egy pontot, vagyis formája felfelé ívelő formát mutat a nem túl jó szezonkezdést követően.

Kép: DO-archív

A Dunaferr gárdája legutóbbi öt mérkőzéséből hármat megnyert, így jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán úgy, hogy mindössze egy ponttal van lemaradva a második győriektől, s ha a mieink valós reményekkel szeretnék megtartani dobogós helyüket, úgy kötelező megszerezniük a győzelmet a ma esti mérkőzésen is. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert egy várhatóan nagyon motivált vetélytárs vár Hosszú Ádámékra, s a hazaiak harci kedvét csak növelheti az, hogy a két gárda dunaújvárosi találkozóján mindössze 3-2-es vereséget szenvedtek. Együttesünk azonban megfelelően felkészült évnyitó meccsére, s célja egyértelműen győzelem megszerzése lesz, melyet a dunaújvárosi szakvezetés reményei szerint stabil, jó játékkal tudnak majd begyűjteni.

A bajnokság állása a 10. forduló után: 1. Berettyóújfalu 27 pont, 2. Győr 20 pont, 3. Dunaferr DUE Renalpin FC 19 pont, 4. Haladás VSE 18 pont, 5. Veszprém 15 pont, 6. Nyírgyulaj 15 pont, 7. Debrecen 12 pont, 8. FTC 12 pont, 9. Aramis SE 10 pont, 10. Bőny 4 pont.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.