Lehengerlő második félidő

2018. január 13. (szombat) 18:34 - spigott

A második félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően nagyon sima, 32-21-es sikert aratott Kecskeméten a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a szünet után valósággal állva hagyta az első felvonásban kiválóan küzdő hazaiakat.

Idegenben, a 12. helyen álló Kecskemét ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László csapatára nem várt könnyű feladat a több rutinos játékossal is rendelkező vetélytárs otthonában, ám a mieink célja egyértelműen a két bajnoki pont megszerzése volt.
Meglehetősen sok hibával kezdte azonban a mérkőzést mindkét együttes, főleg támadásban akadozott a gépezet a hazaiaknál és a mieinknél is. Ugyan Micijevic kettő és Szekerczés egy találatával rendre a Kohásznál volt az előny, György Lászlónak mégis időt kellett kérnie a 11. percben, hogy pontosabb játékra ösztökélje tanítványait (2-3). Szekerczés ezt követően meg is szerezte a DKKA negyedik találatát, de két eladott labda után is könnyű gólt szerzett a Kecskemét, mely többször támadhatott a vezetés megszerzéséért is (5-5).

Oguntoye két bravúrja után előbb Szalai, majd kapusunk szerzett gólt üres kapura, ám újra jöttek a rossz bejátszások, az elrontott lövések, s a hazaiak ezt ki is használták, ismét egalizáltak, majd a 24. percben a vezetést is megszerezték (9-8). Sőt, Nikolajenko átlövésével már kettővel lépett meg a Kecskemét a mieinktől, de Monori bombája és Kovács üres kapus gólja után újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (10-10). A játékrész hajrájában Szabó hetesével újra visszavette a vezetést a hazai csapat, ám Monori erre is válaszolt, de az utolsó percben már csak kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattunk, így a szünetre 11-11-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően újra a Kohász kezdett erősebben, végre a védekezés is működött, támadásban szinte nem is tudtak hibázni a mieink, akik sorozatban szerezték góljaikat, s a 38. percben időt is kellett kérnie a hazaiaknak, mert 17-13-ra meglépett ellenfelétől a DKKA.

Képek: DO-archív

A rövid pauza sajnos meg is törte a mieink lendületét, s a hazaiak két perc alatt megfelezték hátrányukat, de 16-18-as állást követően nagyon összekapta magát együttesünk, mely hét percen keresztül nem kapott gólt, cserébe viszont szerzett ötöt, így a játékrész derekán jöhetett az újabb hazai időkérés (16-23). A vendéglátók a 48. percben törték meg hosszú gólcsendjüket, ám erre egy újabb duplával válaszolt a Kohász, mely az 50. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát (17-25).  A mérkőzés hajrája így már semmi izgalmat nem hozott, egy örömteli pillanatot azonban igen, mert az 58. percben több mint egyéves kihagyás után újra pályára lépett Bulath Anita, aki egy remek gólpasszal vette ki a részét a mieink 32-21-es győzelméből.

Kecskeméti NKSE – DKKA 21-32 (11-11)

DKKA: Oguntoye 1 – Kazai, Micijevic 6, Szalai 7, Cifra, Szekerczés 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Takács D., Nick, Monori 4, Kovács 5, Dombi 2, Molnár 3, Bulath. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

Csak csapatként lehetünk sikeresek

Csak csapatként lehetünk sikeresek

2018. március 21. (szerda)

Azari Zsolt klubelnök szerint elsősorban rutintalansága miatt búcsúzott korán az Erste Liga rájátszásától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek jövője körül még nagyon sok a kérdőjel, s nem feltétlenül a dunaújvárosi körülmények miatt.

Szoros tesztsiker idegenben

Szoros tesztsiker idegenben

2018. március 20. (kedd)

Kiélezett véghajrában aratott egygólos, 29-28-as győzelmet a Fehérvár KC elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Már előre néznek a Kohász kézilabdázói

Már előre néznek a Kohász kézilabdázói

2018. március 20. (kedd)

Ugyan jelenlegi helyezése ad okot az elégedettségre is, nem a legjobb helyzetből várja a bajnokság folytatását a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

A kapitány is kíváncsi

A kapitány is kíváncsi

2018. március 20. (kedd)

Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens, aki a magyar labdarúgó-válogatott kispadján pénteken, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be, majd kedden a skótokkal szemben irányítja csapatát.