Lehengerlő második félidő

2018. január 13. (szombat) 18:34 - spigott

A második félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően nagyon sima, 32-21-es sikert aratott Kecskeméten a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a szünet után valósággal állva hagyta az első felvonásban kiválóan küzdő hazaiakat.

Idegenben, a 12. helyen álló Kecskemét ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László csapatára nem várt könnyű feladat a több rutinos játékossal is rendelkező vetélytárs otthonában, ám a mieink célja egyértelműen a két bajnoki pont megszerzése volt.
Meglehetősen sok hibával kezdte azonban a mérkőzést mindkét együttes, főleg támadásban akadozott a gépezet a hazaiaknál és a mieinknél is. Ugyan Micijevic kettő és Szekerczés egy találatával rendre a Kohásznál volt az előny, György Lászlónak mégis időt kellett kérnie a 11. percben, hogy pontosabb játékra ösztökélje tanítványait (2-3). Szekerczés ezt követően meg is szerezte a DKKA negyedik találatát, de két eladott labda után is könnyű gólt szerzett a Kecskemét, mely többször támadhatott a vezetés megszerzéséért is (5-5).

Oguntoye két bravúrja után előbb Szalai, majd kapusunk szerzett gólt üres kapura, ám újra jöttek a rossz bejátszások, az elrontott lövések, s a hazaiak ezt ki is használták, ismét egalizáltak, majd a 24. percben a vezetést is megszerezték (9-8). Sőt, Nikolajenko átlövésével már kettővel lépett meg a Kecskemét a mieinktől, de Monori bombája és Kovács üres kapus gólja után újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (10-10). A játékrész hajrájában Szabó hetesével újra visszavette a vezetést a hazai csapat, ám Monori erre is válaszolt, de az utolsó percben már csak kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattunk, így a szünetre 11-11-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően újra a Kohász kezdett erősebben, végre a védekezés is működött, támadásban szinte nem is tudtak hibázni a mieink, akik sorozatban szerezték góljaikat, s a 38. percben időt is kellett kérnie a hazaiaknak, mert 17-13-ra meglépett ellenfelétől a DKKA.

Képek: DO-archív

A rövid pauza sajnos meg is törte a mieink lendületét, s a hazaiak két perc alatt megfelezték hátrányukat, de 16-18-as állást követően nagyon összekapta magát együttesünk, mely hét percen keresztül nem kapott gólt, cserébe viszont szerzett ötöt, így a játékrész derekán jöhetett az újabb hazai időkérés (16-23). A vendéglátók a 48. percben törték meg hosszú gólcsendjüket, ám erre egy újabb duplával válaszolt a Kohász, mely az 50. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát (17-25).  A mérkőzés hajrája így már semmi izgalmat nem hozott, egy örömteli pillanatot azonban igen, mert az 58. percben több mint egyéves kihagyás után újra pályára lépett Bulath Anita, aki egy remek gólpasszal vette ki a részét a mieink 32-21-es győzelméből.

Kecskeméti NKSE – DKKA 21-32 (11-11)

DKKA: Oguntoye 1 – Kazai, Micijevic 6, Szalai 7, Cifra, Szekerczés 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Takács D., Nick, Monori 4, Kovács 5, Dombi 2, Molnár 3, Bulath. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.