Lehengerlő második félidő

2018. január 13. (szombat) 18:34 - spigott

A második félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően nagyon sima, 32-21-es sikert aratott Kecskeméten a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a szünet után valósággal állva hagyta az első felvonásban kiválóan küzdő hazaiakat.

Idegenben, a 12. helyen álló Kecskemét ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László csapatára nem várt könnyű feladat a több rutinos játékossal is rendelkező vetélytárs otthonában, ám a mieink célja egyértelműen a két bajnoki pont megszerzése volt.
Meglehetősen sok hibával kezdte azonban a mérkőzést mindkét együttes, főleg támadásban akadozott a gépezet a hazaiaknál és a mieinknél is. Ugyan Micijevic kettő és Szekerczés egy találatával rendre a Kohásznál volt az előny, György Lászlónak mégis időt kellett kérnie a 11. percben, hogy pontosabb játékra ösztökélje tanítványait (2-3). Szekerczés ezt követően meg is szerezte a DKKA negyedik találatát, de két eladott labda után is könnyű gólt szerzett a Kecskemét, mely többször támadhatott a vezetés megszerzéséért is (5-5).

Oguntoye két bravúrja után előbb Szalai, majd kapusunk szerzett gólt üres kapura, ám újra jöttek a rossz bejátszások, az elrontott lövések, s a hazaiak ezt ki is használták, ismét egalizáltak, majd a 24. percben a vezetést is megszerezték (9-8). Sőt, Nikolajenko átlövésével már kettővel lépett meg a Kecskemét a mieinktől, de Monori bombája és Kovács üres kapus gólja után újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (10-10). A játékrész hajrájában Szabó hetesével újra visszavette a vezetést a hazai csapat, ám Monori erre is válaszolt, de az utolsó percben már csak kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattunk, így a szünetre 11-11-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően újra a Kohász kezdett erősebben, végre a védekezés is működött, támadásban szinte nem is tudtak hibázni a mieink, akik sorozatban szerezték góljaikat, s a 38. percben időt is kellett kérnie a hazaiaknak, mert 17-13-ra meglépett ellenfelétől a DKKA.

Képek: DO-archív

A rövid pauza sajnos meg is törte a mieink lendületét, s a hazaiak két perc alatt megfelezték hátrányukat, de 16-18-as állást követően nagyon összekapta magát együttesünk, mely hét percen keresztül nem kapott gólt, cserébe viszont szerzett ötöt, így a játékrész derekán jöhetett az újabb hazai időkérés (16-23). A vendéglátók a 48. percben törték meg hosszú gólcsendjüket, ám erre egy újabb duplával válaszolt a Kohász, mely az 50. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát (17-25).  A mérkőzés hajrája így már semmi izgalmat nem hozott, egy örömteli pillanatot azonban igen, mert az 58. percben több mint egyéves kihagyás után újra pályára lépett Bulath Anita, aki egy remek gólpasszal vette ki a részét a mieink 32-21-es győzelméből.

Kecskeméti NKSE – DKKA 21-32 (11-11)

DKKA: Oguntoye 1 – Kazai, Micijevic 6, Szalai 7, Cifra, Szekerczés 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Takács D., Nick, Monori 4, Kovács 5, Dombi 2, Molnár 3, Bulath. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.

Finn csatár az Acélbikáknál

Finn csatár az Acélbikáknál

2018. június 20. (szerda)

A finn Oula Uski személyében megvan a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának első légiós igazolása a 2018/2019-es szezonra.

Campusos sikerek a kupában

Campusos sikerek a kupában

2018. június 20. (szerda)

A Gazdagok és Szépek kiütéses győzelemmel, míg az Asztalos Gumiszervíz nagy csatában jutott tovább a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Nyíltvizi remeklések

Nyíltvizi remeklések

2018. június 20. (szerda)

Kiválóan szerepeltek a Balatonfüreden megrendezett Nyíltvizi Országos Bajnokságon a Dunaferr SE úszó szakosztályának fiatal versenyzői.

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

2018. június 19. (kedd)

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.