Lehengerlő második félidő

2018. január 13. (szombat) 18:34 - spigott

A második félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően nagyon sima, 32-21-es sikert aratott Kecskeméten a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a szünet után valósággal állva hagyta az első felvonásban kiválóan küzdő hazaiakat.

Idegenben, a 12. helyen álló Kecskemét ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László csapatára nem várt könnyű feladat a több rutinos játékossal is rendelkező vetélytárs otthonában, ám a mieink célja egyértelműen a két bajnoki pont megszerzése volt.
Meglehetősen sok hibával kezdte azonban a mérkőzést mindkét együttes, főleg támadásban akadozott a gépezet a hazaiaknál és a mieinknél is. Ugyan Micijevic kettő és Szekerczés egy találatával rendre a Kohásznál volt az előny, György Lászlónak mégis időt kellett kérnie a 11. percben, hogy pontosabb játékra ösztökélje tanítványait (2-3). Szekerczés ezt követően meg is szerezte a DKKA negyedik találatát, de két eladott labda után is könnyű gólt szerzett a Kecskemét, mely többször támadhatott a vezetés megszerzéséért is (5-5).

Oguntoye két bravúrja után előbb Szalai, majd kapusunk szerzett gólt üres kapura, ám újra jöttek a rossz bejátszások, az elrontott lövések, s a hazaiak ezt ki is használták, ismét egalizáltak, majd a 24. percben a vezetést is megszerezték (9-8). Sőt, Nikolajenko átlövésével már kettővel lépett meg a Kecskemét a mieinktől, de Monori bombája és Kovács üres kapus gólja után újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (10-10). A játékrész hajrájában Szabó hetesével újra visszavette a vezetést a hazai csapat, ám Monori erre is válaszolt, de az utolsó percben már csak kihagyott helyzetek miatt bosszankodhattunk, így a szünetre 11-11-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően újra a Kohász kezdett erősebben, végre a védekezés is működött, támadásban szinte nem is tudtak hibázni a mieink, akik sorozatban szerezték góljaikat, s a 38. percben időt is kellett kérnie a hazaiaknak, mert 17-13-ra meglépett ellenfelétől a DKKA.

Képek: DO-archív

A rövid pauza sajnos meg is törte a mieink lendületét, s a hazaiak két perc alatt megfelezték hátrányukat, de 16-18-as állást követően nagyon összekapta magát együttesünk, mely hét percen keresztül nem kapott gólt, cserébe viszont szerzett ötöt, így a játékrész derekán jöhetett az újabb hazai időkérés (16-23). A vendéglátók a 48. percben törték meg hosszú gólcsendjüket, ám erre egy újabb duplával válaszolt a Kohász, mely az 50. percre végleg eldöntötte a pontok sorsát (17-25).  A mérkőzés hajrája így már semmi izgalmat nem hozott, egy örömteli pillanatot azonban igen, mert az 58. percben több mint egyéves kihagyás után újra pályára lépett Bulath Anita, aki egy remek gólpasszal vette ki a részét a mieink 32-21-es győzelméből.

Kecskeméti NKSE – DKKA 21-32 (11-11)

DKKA: Oguntoye 1 – Kazai, Micijevic 6, Szalai 7, Cifra, Szekerczés 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Takács D., Nick, Monori 4, Kovács 5, Dombi 2, Molnár 3, Bulath. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Három dunaújvárosi a válogatottban

Három dunaújvárosi a válogatottban

2018. január 17. (szerda)

Ogontoye Viktória, Klujber Katrin és Kovács Anna is meghívót kapott a magyar női kézilabda válogatott januári összetartására.

Végre eljött a sikerek ideje

Végre eljött a sikerek ideje

2018. január 17. (szerda)

Remek esztendőt hagyott maga mögött a Dragon Steel Sportegyesület, melynek tagjai már most keményen dolgoznak azért, hogy a 2018-as évük is emlékezetes legyen.

A maximum kell a továbbjutáshoz!

A maximum kell a továbbjutáshoz!

2018. január 17. (szerda)

A Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén Budapesten, a Pénzügyőr otthonában lép pályára a Dunaferr SE röplabda csapata.

Itthon kezdenek a Gorillák

Itthon kezdenek a Gorillák

2018. január 16. (kedd)

Négy hazai és három idegenbeli mérkőzés vár a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatára a Ratio Média HFL 2018-as küzdelmeinek alapszakaszában.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2018. január 16. (kedd)

Első két mérkőzését idegenben játssza az Erste Liga középszakaszában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyet legközelebb február 2-án láthatunk hazai pályán.

Újra nyert a Steelworkers

Újra nyert a Steelworkers

2018. január 16. (kedd)

Sorozatban hatodik mérkőzésén aratott győzelmet a Steelworkers gárdája a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság küzdelmeiben.

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. január 15. (hétfő)

Hiába hajrázott nagyot, s lőtt az utolsó percekben három gólt is, sima vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a Rába ETO otthonában.