Irány Barcelona!

Szárszó Lajos - 2018. január 18. 7:15

Három kőkemény mérkőzés vár péntektől vasárnapig a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatára az Euroliga barcelonai selejtezőcsoportjában, ahonnan csak az első kettő juthat tovább a sorozat következő fordulójába.

Még csak most kezdődött el a 2018-as év, máris világeseményen szereplő dunaújvárosi csapatnak szurkolhatunk. Pontosabban a DUE-Maarks Graphics női vízilabdázóinak, akik Európa élcsapatai ellen játszanak az Euroliga „H” csoportjában. A megméretésnek ezúttal Barcelona ad otthont, mely helyválasztás nem véletlen, hiszen a holland Utrecht mellet két spanyol, a hazája bajnokságát vezető Sabadell, és a második helyezett Barcelona lesznek a DUE ellenfelei. Már a felsorolásból is kitűnik, hogy kőkemény ellenfelek ellen kell megküzdeniük az első két továbbjutást jelentő egyik hely megszerzése érdekében Garda Krisztáéknak. Ami bizonyos, hogy a lányok minden olyan munkát elvégeztek, amelyet elterveztek annak érdekében, hogy sikerüljön a lehető legjobb eredményt elérni Barcelonában. Mihók Attila irányításával a felkészülési időszakban többek között a franciaországi Lille-ben vettek részt négycsapatos tornán, majd a két hazai bajnoki győzelmet követően Dunaújvárosban fogadták edzőpartnerként Európa jelenlegi legjobb csapatát, az orosz Kirishit.

- A Kirishi vendégszereplése okán megtapasztaltuk azt a minőségi szintet, mellyel Barcelonában találkozhatunk – foglalta össze a felkészülés utáni időszakot Mihók Attila vezetőedző -, hiszen egy európai top csapat, az Euroliga győztese ellen készülhettünk Európa leghíresebb csapata, a Sabadell ellen. Nem találhattunk volna náluk alkalmasabb edzőpartnert az erre a szintre való felkészülésben, mely számunkra óriási segítséget jelent. Felkészülési mérkőzést is játszottunk az orosz együttes ellen, mely döntetlennel végződött, de ennek nem tulajdonítok túlzottan nagy jelentőséget, de azért az mindenképpen fontos, hogy a játékosok lássák és higgyék el azt, hogy a legmagasabb szinten is lehetnek eredményesek. Mi egyenlőre a saját meglepetéseinken dolgozunk. Megpróbálunk a Sabadell elleni mérkőzésnek sikerorientáltan nekimenni, miközben természetesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzésnek az esélyesei. A tavalyi párharc után a mostani mérkőzés nagyon jó fokmérője lesz annak, hogy az elmúlt évhez képest honnan, hova sikerült jutnunk. Elégedett lennék, ha meg tudnánk szorongatni a Sabadellt, de csak abban az esetben, ha a következő két összecsapást tudjuk hozni.

- Ez azt jelenti, hogy a továbbjutást tűztétek ki célul?

- A tavaly óta eltelt időszakban olyan munkát végeztünk el, amely a játékosok céljainak elérését is szolgálja. Tehát nem csak a mérkőzésről mérkőzésre történő felkészülést végeztük el, hanem egy folyamatosan történő fizikális építkezést is. Egyszóval játékosokat nevelünk. A tavalyi két meccsen simán vereséget szenvedtünk a Sabadelltől, most azonban nem tudom megmondani, hogy velük szemben hol tartunk. Most egy meccs van, melyre nem mondom, hogy győzni megyünk, de ha nem ezt mondom, akkor nem maradok a realitás talaján. Egyenlőre nincs olyan fokmérő, amely alapján azt mondhatnám, győzni megyünk ellenük, miközben titkon természetesen erre vágyunk. A másik két csapatra sem mondhatom, hogy könnyen legyőzhető ellenfelek. Az a St Andreu, amely tele van idegenlégiósokkal, így két amerikai játékossal, holland és spanyol válogatottakkal, tehát abszolút profi csapat, a hétvégi bajnoki meccsen csupán 9:7-re kapott ki a Sabadelltől, Ezzel ők pillanatnyilag a második legerősebb spanyol csapat, így korántsem a kötelező győzelem kategóriájába sorolhatóak csoportjába tartoznak, főleg úgy, hogy ők otthon játszanak. Mi azonban mindenképpen szeretnénk továbbjutni a csoportból, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy meccseket nyerjünk.

Képek: DO-archív

- Milyennek tartod a sorsolást, hiszen egyből a Sabadellel kezdtek?

- A sorsolás nem úgy van kialakítva, hogy az nekünk jó legyen, hanem úgy, ahogy a St Andreu szerette volna, hiszen ők határozták meg a meccs sorrendet. Ha az első meccset megnyerjük, akkor azt mondhatom majd, jó így, ha pedig nem, akkor pedig meg kell nyernünk a következő két meccset.

Az Euroliga „H” csoport programja

2018. január 19. 18.30 AstralPool CN Sabadell (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.