Két pontért utazik Kecskemétre a Kohász

2018. január 13. (szombat) 12:04 - spigott

Kecskeméten folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Kisvárda elleni győzelemmel a hatodik helyre lépett fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnoki tabellán, ám ahhoz, hogy György László tanítványai tovább zárkózzanak az élmezőnyhöz, muszáj nyerniük legközelebbi bajnoki mérkőzésükön is, melyet ma délután öt órától játszanak a Kecskemét otthonában. Együttesünk hétvégi vetélytársa a 12. helyet foglalja el a táblázaton úgy, hogy eddig lejátszott tíz mérkőzéséből kettőt nyert meg, s egy döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget.

A több rutinos játékost felvonultató kecskemétiek ellen azonban nem számíthat könnyű meccsre csapatunk, melyre egy várhatóan nagyon motivált vetélytárs vár a K&H női kézilabda liga szombati felvonásán. Melyen azért egyértelműen a mieink számítanak az esélyesebbnek, az ugyanakkor a két gárda szeptemberi edzőmeccsén is bebizonyosodott, hogy nem vehetik félvállról az összecsapást játékosaink. A közelmúltban megműtött Bouti Fruzsinára sajnos nem számíthat a szakvezetés, Kovács Anna és Szalai Babett is kisebb sérüléssel, betegséggel küzd, s kérdéses az elmúlt hetekben már százszázalékos edzésmunkát végző Bulath Anita játéka is.

Képek: DO-archív

Mint azt György László vezetőedző elmondta, bár a kiváló játékos komoly segítséget jelent csapatának a pályán és azon kívül is, nem siettetik el visszatérését, ám ahogy fizikailag is utoléri magát, természetesen számít az átlövő játékára.

- Akadnak kisebb sérülések és betegségek a csapatban, de bízunk benne, hogy ezek estig rendeződnek. Fontos mérkőzés előtt állunk, tisztában vannak ezzel a lányok is, nem tartunk a kecskemétiektől, de arról sincs szó, hogy lenéznénk őket, támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtva szeretnénk begyűjteni a két bajnoki pontot. Nyári edzőmérkőzésünkhöz képest is erősödött a Kecskemét, több rutinos játékosuk van, hazai környezetben biztos, hogy nyerni szeretnének, de remélem, nálunk is tudja mindenki, hogy miért utazunk, mi a feladata, s az első pillanattól az utolsóig kemény, de fegyelmezett játékot nyújtva sikerül megszereznünk a győzelmet.

A rovat további hírei: Sport

Kikaptunk a nyitómeccsen

Kikaptunk a nyitómeccsen

2018. április 22. (vasárnap)

A házigazda magyar válogatott 3-0-ra kikapott a kazah együttestől a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

Vereség a megyei rangadón

Vereség a megyei rangadón

2018. április 22. (vasárnap)

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Megyei rangadó előtt a Gorillák

Megyei rangadó előtt a Gorillák

2018. április 22. (vasárnap)

A Fehérvár Enthroners elleni hazai találkozóval folytatja a Fezen HFL 2018-as küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlen a Makó ellen

Döntetlen a Makó ellen

2018. április 21. (szombat)

Hiába játszott a mérkőzés nagyobbik részében fölényben, csak az utolsó percben szerzett góllal tudott pontot szerezni a Makó elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának ma esti fordulójában.

Mozgalmas hétköznapok az akadémián

Mozgalmas hétköznapok az akadémián

2018. április 21. (szombat)

A DKKA III. nyerte a helyi rangadót, így Takács Józsefné tanítványai nagyon közel kerültek a harmadosztályú serdülő bajnokság dél-nyugati csoportjának megnyeréséhez.

Fokozódó izgalmak a Campusban

Fokozódó izgalmak a Campusban

2018. április 21. (szombat)

Korán hátrányba került, de végül simán nyert az Akrasz-Bau, mely továbbra is versenyben maradt a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első helyéért.

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

2018. április 21. (szombat)

Duschek Dávid lesz a magyar válogatott tartalék kapusa a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon.