Két pontért utazik Kecskemétre a Kohász

2018. január 13. (szombat) 12:04 - spigott

Kecskeméten folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Kisvárda elleni győzelemmel a hatodik helyre lépett fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnoki tabellán, ám ahhoz, hogy György László tanítványai tovább zárkózzanak az élmezőnyhöz, muszáj nyerniük legközelebbi bajnoki mérkőzésükön is, melyet ma délután öt órától játszanak a Kecskemét otthonában. Együttesünk hétvégi vetélytársa a 12. helyet foglalja el a táblázaton úgy, hogy eddig lejátszott tíz mérkőzéséből kettőt nyert meg, s egy döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget.

A több rutinos játékost felvonultató kecskemétiek ellen azonban nem számíthat könnyű meccsre csapatunk, melyre egy várhatóan nagyon motivált vetélytárs vár a K&H női kézilabda liga szombati felvonásán. Melyen azért egyértelműen a mieink számítanak az esélyesebbnek, az ugyanakkor a két gárda szeptemberi edzőmeccsén is bebizonyosodott, hogy nem vehetik félvállról az összecsapást játékosaink. A közelmúltban megműtött Bouti Fruzsinára sajnos nem számíthat a szakvezetés, Kovács Anna és Szalai Babett is kisebb sérüléssel, betegséggel küzd, s kérdéses az elmúlt hetekben már százszázalékos edzésmunkát végző Bulath Anita játéka is.

Képek: DO-archív

Mint azt György László vezetőedző elmondta, bár a kiváló játékos komoly segítséget jelent csapatának a pályán és azon kívül is, nem siettetik el visszatérését, ám ahogy fizikailag is utoléri magát, természetesen számít az átlövő játékára.

- Akadnak kisebb sérülések és betegségek a csapatban, de bízunk benne, hogy ezek estig rendeződnek. Fontos mérkőzés előtt állunk, tisztában vannak ezzel a lányok is, nem tartunk a kecskemétiektől, de arról sincs szó, hogy lenéznénk őket, támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtva szeretnénk begyűjteni a két bajnoki pontot. Nyári edzőmérkőzésünkhöz képest is erősödött a Kecskemét, több rutinos játékosuk van, hazai környezetben biztos, hogy nyerni szeretnének, de remélem, nálunk is tudja mindenki, hogy miért utazunk, mi a feladata, s az első pillanattól az utolsóig kemény, de fegyelmezett játékot nyújtva sikerül megszereznünk a győzelmet.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

2018. július 22. (vasárnap)

A Háfra Dominika - Szabó Dorottya, és a Bán Viktor – Rozgonyi Bálint párosok nyerték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, városunkban megrendezett fordulóját.

Olaszország lesz az ellenfél

Olaszország lesz az ellenfél

2018. július 22. (vasárnap)

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság szombati játéknapjának végéig kellett várniuk Garda Krisztáéknak arra, hogy ki lesz az ellenfelük az egyenes kieséses szakaszban.

A döntőkkel zárul a strandröpi

A döntőkkel zárul a strandröpi

2018. július 22. (vasárnap)

Szombaton a 16-os főtábla mérkőzéseivel folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik fordulója.

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

2018. július 21. (szombat)

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

Gera is bekerült Rossi stábjába

Gera is bekerült Rossi stábjába

2018. július 21. (szombat)

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán. 

Bombameglepetés az első napon

Bombameglepetés az első napon

2018. július 21. (szombat)

Alaposan felborult a papírforma a strandröplabdázók dunaújvárosi selejtezőjében, ugyanis a női mezőnyben a nagy esélyes párosok közül csak egy tudta kiharcolni a továbbjutást.

Kezdésnek jó volt!

Kezdésnek jó volt!

2018. július 20. (péntek)

Magabiztos, 29-20-as sikert aratott az MTK elleni fővárosi felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.