Két pontért utazik Kecskemétre a Kohász

2018. január 13. (szombat) 12:04 - spigott

Kecskeméten folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Kisvárda elleni győzelemmel a hatodik helyre lépett fel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnoki tabellán, ám ahhoz, hogy György László tanítványai tovább zárkózzanak az élmezőnyhöz, muszáj nyerniük legközelebbi bajnoki mérkőzésükön is, melyet ma délután öt órától játszanak a Kecskemét otthonában. Együttesünk hétvégi vetélytársa a 12. helyet foglalja el a táblázaton úgy, hogy eddig lejátszott tíz mérkőzéséből kettőt nyert meg, s egy döntetlen mellett hét alkalommal szenvedett vereséget.

A több rutinos játékost felvonultató kecskemétiek ellen azonban nem számíthat könnyű meccsre csapatunk, melyre egy várhatóan nagyon motivált vetélytárs vár a K&H női kézilabda liga szombati felvonásán. Melyen azért egyértelműen a mieink számítanak az esélyesebbnek, az ugyanakkor a két gárda szeptemberi edzőmeccsén is bebizonyosodott, hogy nem vehetik félvállról az összecsapást játékosaink. A közelmúltban megműtött Bouti Fruzsinára sajnos nem számíthat a szakvezetés, Kovács Anna és Szalai Babett is kisebb sérüléssel, betegséggel küzd, s kérdéses az elmúlt hetekben már százszázalékos edzésmunkát végző Bulath Anita játéka is.

Képek: DO-archív

Mint azt György László vezetőedző elmondta, bár a kiváló játékos komoly segítséget jelent csapatának a pályán és azon kívül is, nem siettetik el visszatérését, ám ahogy fizikailag is utoléri magát, természetesen számít az átlövő játékára.

- Akadnak kisebb sérülések és betegségek a csapatban, de bízunk benne, hogy ezek estig rendeződnek. Fontos mérkőzés előtt állunk, tisztában vannak ezzel a lányok is, nem tartunk a kecskemétiektől, de arról sincs szó, hogy lenéznénk őket, támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtva szeretnénk begyűjteni a két bajnoki pontot. Nyári edzőmérkőzésünkhöz képest is erősödött a Kecskemét, több rutinos játékosuk van, hazai környezetben biztos, hogy nyerni szeretnének, de remélem, nálunk is tudja mindenki, hogy miért utazunk, mi a feladata, s az első pillanattól az utolsóig kemény, de fegyelmezett játékot nyújtva sikerül megszereznünk a győzelmet.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első csoportmeccsen

Vereség az első csoportmeccsen

2018. január 19. (péntek)

Az emberelőnyös lehetőségeit jobban kihasználó Sabadell 13-8-ra nyerte az Euroliga első csoportmérkőzését DUE-Maarks Graphics női vízilabdázói ellen.

Megkezdődött a Carissa Kupa

Megkezdődött a Carissa Kupa

2018. január 19. (péntek)

A sport és a jótékonyság jegyében rendezik meg mától egészen vasárnapig a XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó torna küzdelmeit, melynek zárónapja rengeteg élményt ígér a sportág szerelmeseinek.

Megtört egy rossz sorozat

Megtört egy rossz sorozat

2018. január 19. (péntek)

Megszerezte első pontjait a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság hatodik fordulójában az eddig még nyeretlen Papa SE együttese is.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2018. január 19. (péntek)

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár női kézilabdázóinkra szombaton délután öt órától a Békéscsaba elleni Magyar Kupa összecsapáson.

Címet védene a futsal válogatott

Címet védene a futsal válogatott

2018. január 18. (csütörtök)

Idén Magyarország, azon belül Debrecen lesz a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájnak, számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

Kiütések napja a futsal bajnokságban

Kiütések napja a futsal bajnokságban

2018. január 18. (csütörtök)

A Siker Ablak tizenhat, míg a Dunaferr csapata tizennégy gólos győzelmet aratott a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Országos mezőny a Gárdonyiban

Országos mezőny a Gárdonyiban

2018. január 18. (csütörtök)

A Budapest Bajnokságon és egy dunaújvárosi felnőtt ranglista versenyen szerepelnek szombaton a Danubius KSE tollaslabdázói.