Könnyed siker Tatabányán

2018. január 13. (szombat) 17:47 - spigott

Nem okzott gondot a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak a Tatabánya legyőzése az OB I-es bajnokság ma délutáni fordulójában.

A Tatabánya elleni mérkőzés az előzetes latolgatások alapján nem kellett, hogy gondot okozzon a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának a mai OBI-es összecsapás. Mihók Attila tanítványai ugyanis sokkal nagyobb skalpok begyűjtésére pályáznak az Euroligában a jövő hét folyamán, így a mai bajnokit a lányok felkészülésnek, a speciális feladatok gyakorlására szánták. Ettől függetlenül azért odafigyeltek az eredményre is, ennek megfelelően nagyon be is kezdtek Garda Krisztináék. Horváth Brigitta emberelőnyből kezdte meg a gólok gyűjtögetését (0:1), majd pár percnyi mezőnyjáték után Szilágyi Dorottya növelte előnyünket (0:2).

A szórványos hazai támadások kivédekezése nem okozott gondot, és miután Szilágyi ismét betalált (0:3), ha voltak is izgalmak a hazai oldalon, azok is lassan elmúltak. Bár a nagyon fiatal, de igen tehetséges Szellák Csenge emberelőnyből szépített (1:3), Gurisatti Gréta is megszerezte első gólját (1:4). A Tatabánya még ebben a játékrészben próbált közelebb férkőzni, melyet Petik Panna találata bizonyított, aki a hazai emberelőnyt használta ki (2:4). A második nyolc percben már csak az történt a medencében, amit a DUE akart, hiszen szépen sorban meglépett ellenfelétől. Horváth Brigitta előnyből lőtt találata után Laura Aarts védett ki egy büntetőt, majd Garda Krisztina is megkezdte a gólgyártást, akihez Vályi Fanni csatlakozott. Ők ketten egymást felváltva lőtték góljainkat, így tetemes lett a két csapat közötti különbség (2:9).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után Gurisatti Gréta szerezte az újváros tízedik találatát (2:10), majd egy perc múlva Mchunu Hlengiwe lőtt pontosan (2:11). Szép emberelőnyös játék végén a Tatabánya harmadik gólját jegyezte Szellák Csenge (3:12), melyre azonnal hárommal válaszolt a DUE. Szilágyi Dorottya után Lara Luka duplázott (3:15), így tizenkét gólos előnyből vártuk a befejező nyolc percet. Azt Bicskei Réka találata vezette fel (4:15), melyre ismét hárommal válaszoltak a mieink. Csapatkapitányunk, Garda Krisztina lőtte a tizenhatodikat, majd Gurisatti Gréta kétszer vette be Zirighné Sós Ildikó kapuját (4:18). A végső dudaszó előtt négy perccel Ádám Emília örülhetett (5:18), de a meccset két dunaújvárosi gól zárta le Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya révén, így a mieink a vártnak megfelelő könnyed győzelmet arattak Zaintleitner Krisztina csapata ellen (5:20). Mihók Attila tanítványai a Barcelonába utazás előtt még egy bajnokit játszanak majd, mégpedig hazai medencében, hétfőn este 19 órakor a ZF-Eger ellen.

Tatabánya – DUE-Maarks Graphics 5:20 (2:4, 0:5, 1:6, 2:5)

Tatabánya: Zirighné Sós Ildikó - Szellák Csenge 2, Jenei Kata Mária, Bicskei Réka 1, Tátrai Szonja, Ritz Anna, Ádám Emilia 1. Cserék: Zantleitner Noémi, Schatz Réka, Balogh Erika Alexandra, Petik Panna 1, Keresztes Anita. Vezetőedző: Zaintleitner Krisztina.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts- Szilágyi Dorottya 4, Gurisatti Gréta 5, Horváth Brigitta 3, Vályi Vanda 1, Garda Krisztina 3, Mchunu Hlengiwe 1. Cserék: Lara Luka 2, Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda, Vályi Fanni 1, Sajben Viktória. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

Vereség a véghajrában

Vereség a véghajrában

2018. december 11. (kedd)

Bő negyven percig vezetett, ám végül négygólos vereséget szenvedett a Kozármislenyben lejátszott NB I/B-s felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese.

Sportos DSE Karácsony

Sportos DSE Karácsony

2018. december 11. (kedd)

A DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott játékos karácsony ünnepséget, melyen szinte az összes utánpótlás játékos részt vett.

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.