Könnyed siker Tatabányán

2018. január 13. (szombat) 17:47 - spigott

Nem okzott gondot a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak a Tatabánya legyőzése az OB I-es bajnokság ma délutáni fordulójában.

A Tatabánya elleni mérkőzés az előzetes latolgatások alapján nem kellett, hogy gondot okozzon a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának a mai OBI-es összecsapás. Mihók Attila tanítványai ugyanis sokkal nagyobb skalpok begyűjtésére pályáznak az Euroligában a jövő hét folyamán, így a mai bajnokit a lányok felkészülésnek, a speciális feladatok gyakorlására szánták. Ettől függetlenül azért odafigyeltek az eredményre is, ennek megfelelően nagyon be is kezdtek Garda Krisztináék. Horváth Brigitta emberelőnyből kezdte meg a gólok gyűjtögetését (0:1), majd pár percnyi mezőnyjáték után Szilágyi Dorottya növelte előnyünket (0:2).

A szórványos hazai támadások kivédekezése nem okozott gondot, és miután Szilágyi ismét betalált (0:3), ha voltak is izgalmak a hazai oldalon, azok is lassan elmúltak. Bár a nagyon fiatal, de igen tehetséges Szellák Csenge emberelőnyből szépített (1:3), Gurisatti Gréta is megszerezte első gólját (1:4). A Tatabánya még ebben a játékrészben próbált közelebb férkőzni, melyet Petik Panna találata bizonyított, aki a hazai emberelőnyt használta ki (2:4). A második nyolc percben már csak az történt a medencében, amit a DUE akart, hiszen szépen sorban meglépett ellenfelétől. Horváth Brigitta előnyből lőtt találata után Laura Aarts védett ki egy büntetőt, majd Garda Krisztina is megkezdte a gólgyártást, akihez Vályi Fanni csatlakozott. Ők ketten egymást felváltva lőtték góljainkat, így tetemes lett a két csapat közötti különbség (2:9).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után Gurisatti Gréta szerezte az újváros tízedik találatát (2:10), majd egy perc múlva Mchunu Hlengiwe lőtt pontosan (2:11). Szép emberelőnyös játék végén a Tatabánya harmadik gólját jegyezte Szellák Csenge (3:12), melyre azonnal hárommal válaszolt a DUE. Szilágyi Dorottya után Lara Luka duplázott (3:15), így tizenkét gólos előnyből vártuk a befejező nyolc percet. Azt Bicskei Réka találata vezette fel (4:15), melyre ismét hárommal válaszoltak a mieink. Csapatkapitányunk, Garda Krisztina lőtte a tizenhatodikat, majd Gurisatti Gréta kétszer vette be Zirighné Sós Ildikó kapuját (4:18). A végső dudaszó előtt négy perccel Ádám Emília örülhetett (5:18), de a meccset két dunaújvárosi gól zárta le Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya révén, így a mieink a vártnak megfelelő könnyed győzelmet arattak Zaintleitner Krisztina csapata ellen (5:20). Mihók Attila tanítványai a Barcelonába utazás előtt még egy bajnokit játszanak majd, mégpedig hazai medencében, hétfőn este 19 órakor a ZF-Eger ellen.

Tatabánya – DUE-Maarks Graphics 5:20 (2:4, 0:5, 1:6, 2:5)

Tatabánya: Zirighné Sós Ildikó - Szellák Csenge 2, Jenei Kata Mária, Bicskei Réka 1, Tátrai Szonja, Ritz Anna, Ádám Emilia 1. Cserék: Zantleitner Noémi, Schatz Réka, Balogh Erika Alexandra, Petik Panna 1, Keresztes Anita. Vezetőedző: Zaintleitner Krisztina.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts- Szilágyi Dorottya 4, Gurisatti Gréta 5, Horváth Brigitta 3, Vályi Vanda 1, Garda Krisztina 3, Mchunu Hlengiwe 1. Cserék: Lara Luka 2, Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda, Vályi Fanni 1, Sajben Viktória. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

Csak csapatként lehetünk sikeresek

Csak csapatként lehetünk sikeresek

2018. március 21. (szerda)

Azari Zsolt klubelnök szerint elsősorban rutintalansága miatt búcsúzott korán az Erste Liga rájátszásától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek jövője körül még nagyon sok a kérdőjel, s nem feltétlenül a dunaújvárosi körülmények miatt.

Szoros tesztsiker idegenben

Szoros tesztsiker idegenben

2018. március 20. (kedd)

Kiélezett véghajrában aratott egygólos, 29-28-as győzelmet a Fehérvár KC elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Már előre néznek a Kohász kézilabdázói

Már előre néznek a Kohász kézilabdázói

2018. március 20. (kedd)

Ugyan jelenlegi helyezése ad okot az elégedettségre is, nem a legjobb helyzetből várja a bajnokság folytatását a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

A kapitány is kíváncsi

A kapitány is kíváncsi

2018. március 20. (kedd)

Magyarországnak vissza kell szereznie a pozícióját, vissza kell térnie a győzelem útjára - hangsúlyozta Georges Leekens, aki a magyar labdarúgó-válogatott kispadján pénteken, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be, majd kedden a skótokkal szemben irányítja csapatát.