Könnyed siker Tatabányán

2018. január 13. (szombat) 17:47 - spigott

Nem okzott gondot a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak a Tatabánya legyőzése az OB I-es bajnokság ma délutáni fordulójában.

A Tatabánya elleni mérkőzés az előzetes latolgatások alapján nem kellett, hogy gondot okozzon a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának a mai OBI-es összecsapás. Mihók Attila tanítványai ugyanis sokkal nagyobb skalpok begyűjtésére pályáznak az Euroligában a jövő hét folyamán, így a mai bajnokit a lányok felkészülésnek, a speciális feladatok gyakorlására szánták. Ettől függetlenül azért odafigyeltek az eredményre is, ennek megfelelően nagyon be is kezdtek Garda Krisztináék. Horváth Brigitta emberelőnyből kezdte meg a gólok gyűjtögetését (0:1), majd pár percnyi mezőnyjáték után Szilágyi Dorottya növelte előnyünket (0:2).

A szórványos hazai támadások kivédekezése nem okozott gondot, és miután Szilágyi ismét betalált (0:3), ha voltak is izgalmak a hazai oldalon, azok is lassan elmúltak. Bár a nagyon fiatal, de igen tehetséges Szellák Csenge emberelőnyből szépített (1:3), Gurisatti Gréta is megszerezte első gólját (1:4). A Tatabánya még ebben a játékrészben próbált közelebb férkőzni, melyet Petik Panna találata bizonyított, aki a hazai emberelőnyt használta ki (2:4). A második nyolc percben már csak az történt a medencében, amit a DUE akart, hiszen szépen sorban meglépett ellenfelétől. Horváth Brigitta előnyből lőtt találata után Laura Aarts védett ki egy büntetőt, majd Garda Krisztina is megkezdte a gólgyártást, akihez Vályi Fanni csatlakozott. Ők ketten egymást felváltva lőtték góljainkat, így tetemes lett a két csapat közötti különbség (2:9).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után Gurisatti Gréta szerezte az újváros tízedik találatát (2:10), majd egy perc múlva Mchunu Hlengiwe lőtt pontosan (2:11). Szép emberelőnyös játék végén a Tatabánya harmadik gólját jegyezte Szellák Csenge (3:12), melyre azonnal hárommal válaszolt a DUE. Szilágyi Dorottya után Lara Luka duplázott (3:15), így tizenkét gólos előnyből vártuk a befejező nyolc percet. Azt Bicskei Réka találata vezette fel (4:15), melyre ismét hárommal válaszoltak a mieink. Csapatkapitányunk, Garda Krisztina lőtte a tizenhatodikat, majd Gurisatti Gréta kétszer vette be Zirighné Sós Ildikó kapuját (4:18). A végső dudaszó előtt négy perccel Ádám Emília örülhetett (5:18), de a meccset két dunaújvárosi gól zárta le Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya révén, így a mieink a vártnak megfelelő könnyed győzelmet arattak Zaintleitner Krisztina csapata ellen (5:20). Mihók Attila tanítványai a Barcelonába utazás előtt még egy bajnokit játszanak majd, mégpedig hazai medencében, hétfőn este 19 órakor a ZF-Eger ellen.

Tatabánya – DUE-Maarks Graphics 5:20 (2:4, 0:5, 1:6, 2:5)

Tatabánya: Zirighné Sós Ildikó - Szellák Csenge 2, Jenei Kata Mária, Bicskei Réka 1, Tátrai Szonja, Ritz Anna, Ádám Emilia 1. Cserék: Zantleitner Noémi, Schatz Réka, Balogh Erika Alexandra, Petik Panna 1, Keresztes Anita. Vezetőedző: Zaintleitner Krisztina.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts- Szilágyi Dorottya 4, Gurisatti Gréta 5, Horváth Brigitta 3, Vályi Vanda 1, Garda Krisztina 3, Mchunu Hlengiwe 1. Cserék: Lara Luka 2, Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda, Vályi Fanni 1, Sajben Viktória. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.