Könnyed siker Tatabányán

2018. január 13. (szombat) 17:47 - spigott

Nem okzott gondot a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak a Tatabánya legyőzése az OB I-es bajnokság ma délutáni fordulójában.

A Tatabánya elleni mérkőzés az előzetes latolgatások alapján nem kellett, hogy gondot okozzon a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának a mai OBI-es összecsapás. Mihók Attila tanítványai ugyanis sokkal nagyobb skalpok begyűjtésére pályáznak az Euroligában a jövő hét folyamán, így a mai bajnokit a lányok felkészülésnek, a speciális feladatok gyakorlására szánták. Ettől függetlenül azért odafigyeltek az eredményre is, ennek megfelelően nagyon be is kezdtek Garda Krisztináék. Horváth Brigitta emberelőnyből kezdte meg a gólok gyűjtögetését (0:1), majd pár percnyi mezőnyjáték után Szilágyi Dorottya növelte előnyünket (0:2).

A szórványos hazai támadások kivédekezése nem okozott gondot, és miután Szilágyi ismét betalált (0:3), ha voltak is izgalmak a hazai oldalon, azok is lassan elmúltak. Bár a nagyon fiatal, de igen tehetséges Szellák Csenge emberelőnyből szépített (1:3), Gurisatti Gréta is megszerezte első gólját (1:4). A Tatabánya még ebben a játékrészben próbált közelebb férkőzni, melyet Petik Panna találata bizonyított, aki a hazai emberelőnyt használta ki (2:4). A második nyolc percben már csak az történt a medencében, amit a DUE akart, hiszen szépen sorban meglépett ellenfelétől. Horváth Brigitta előnyből lőtt találata után Laura Aarts védett ki egy büntetőt, majd Garda Krisztina is megkezdte a gólgyártást, akihez Vályi Fanni csatlakozott. Ők ketten egymást felváltva lőtték góljainkat, így tetemes lett a két csapat közötti különbség (2:9).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után Gurisatti Gréta szerezte az újváros tízedik találatát (2:10), majd egy perc múlva Mchunu Hlengiwe lőtt pontosan (2:11). Szép emberelőnyös játék végén a Tatabánya harmadik gólját jegyezte Szellák Csenge (3:12), melyre azonnal hárommal válaszolt a DUE. Szilágyi Dorottya után Lara Luka duplázott (3:15), így tizenkét gólos előnyből vártuk a befejező nyolc percet. Azt Bicskei Réka találata vezette fel (4:15), melyre ismét hárommal válaszoltak a mieink. Csapatkapitányunk, Garda Krisztina lőtte a tizenhatodikat, majd Gurisatti Gréta kétszer vette be Zirighné Sós Ildikó kapuját (4:18). A végső dudaszó előtt négy perccel Ádám Emília örülhetett (5:18), de a meccset két dunaújvárosi gól zárta le Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya révén, így a mieink a vártnak megfelelő könnyed győzelmet arattak Zaintleitner Krisztina csapata ellen (5:20). Mihók Attila tanítványai a Barcelonába utazás előtt még egy bajnokit játszanak majd, mégpedig hazai medencében, hétfőn este 19 órakor a ZF-Eger ellen.

Tatabánya – DUE-Maarks Graphics 5:20 (2:4, 0:5, 1:6, 2:5)

Tatabánya: Zirighné Sós Ildikó - Szellák Csenge 2, Jenei Kata Mária, Bicskei Réka 1, Tátrai Szonja, Ritz Anna, Ádám Emilia 1. Cserék: Zantleitner Noémi, Schatz Réka, Balogh Erika Alexandra, Petik Panna 1, Keresztes Anita. Vezetőedző: Zaintleitner Krisztina.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts- Szilágyi Dorottya 4, Gurisatti Gréta 5, Horváth Brigitta 3, Vályi Vanda 1, Garda Krisztina 3, Mchunu Hlengiwe 1. Cserék: Lara Luka 2, Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda, Vályi Fanni 1, Sajben Viktória. Vezetőedző: Mihók Attila

A rovat további hírei: Sport

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.

Finn csatár az Acélbikáknál

Finn csatár az Acélbikáknál

2018. június 20. (szerda)

A finn Oula Uski személyében megvan a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának első légiós igazolása a 2018/2019-es szezonra.

Campusos sikerek a kupában

Campusos sikerek a kupában

2018. június 20. (szerda)

A Gazdagok és Szépek kiütéses győzelemmel, míg az Asztalos Gumiszervíz nagy csatában jutott tovább a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Nyíltvizi remeklések

Nyíltvizi remeklések

2018. június 20. (szerda)

Kiválóan szerepeltek a Balatonfüreden megrendezett Nyíltvizi Országos Bajnokságon a Dunaferr SE úszó szakosztályának fiatal versenyzői.

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

2018. június 19. (kedd)

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.