Újra iskolajáték lesz?

2018. január 12. (péntek) 18:00 - Szárszó Lajos

A DUE-Maarks Graphics felnőtt női vízilabdázói az OB I következő fordulójában egyértelmű esélyesként utaznak Tatabányára.

A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának régen szurkolhattunk már, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lányok ilyen hosszú pihenőt kaptak. Sőt! A mienktől többen a válogatottban szerepeltek, majd azt követően a Mihók csapat Franciaországba, pontosabban Lille-be utazott, ahol egy négycsapatos tornán vett részt. Ennek alapvető oka nem a Tatabánya elleni bajnokira történő felkészülés volt, hanem az, hogy a lányok felkészüljenek az Euroliga selejtezőjének újabb fordulójára. Ám még mielőtt ezzel foglalkoznánk, készüljünk fel egy kicsit a tatabányai vendégszereplésből. A találkozó január 13-án 16 órakor lesz, idegenben.

Az esélyek egyértelműen az újvárosiak mellett szólnak, hiszen a vendéglátók az eddig megszerzett hat pontjukkal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak, míg Gurisatti Grétáék huszonöt ponttal a harmadikak. De nem is ez a különbség a legmérvadóbb a két csapat között, hanem az a mérkőzés, melyet a bajnokság elején Dunaújvárosban játszottak a felek, melyen nagyon magabiztos, 22:4-es DUE siker született. Zaintleitner Krisztina fiatal együttesének valószínűleg most sem terem majd sok babér, de számolnunk kell majd velük a jövőt illetően, hiszen nagyon fiatal, tehetséges csapatról beszélünk, akiknek ez az első évük a legjobbak között. Ennek az összecsapásnak a mieink szempontjából azért van jelentősége, hiszen ezzel a meccsel Garda Krisztináék már az Euroliga újabb selejtezőjére hangolnak.

- A franciaországi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az ünnepek után visszarázódjunk a sportolói életbe, ezzel együtt rá tudjunk hangolódni a ránk váró mérkőzéssorozatra. Lille-ben főként az új védekezésünket gyakoroltuk, melyben sokat fejlődtünk. A jövő héten az Euroliga következő fordulójában, Barcelonában ezt már élesben is bebizonythítjuk, ahol a továbbjutásért a CN Sabadell (ESP), a St Andreu Barcelona (ESP), és az Uzsc Utrecht (NED) csapatival mérkőzünk majd. A St Andreu és az Utrecht csapatait legyőznünk elvárás, a Sabadell elleni siker azonban bravúr, de nem lehetetlen lenne. Véleményem szerint van olyan jó a csapatunk, hogy akár még a csoportelsőség is megszerezhető, bár ez nem egyszerű feladat, mely a továbbjutás és a következő sorsolás szempontjából nagyon kedvező lenne. Ezekre gyakorolhatunk a Tatabánya, illetve azt követően az egriek ellen. Mielőtt azonban még Spanyolországba utazunk hazai környezetben a Kirishi csapatát fogadjuk, akikkel négy közös edzésünk lesz.  

A DUE-Maarks Graphics csapatának következő mérkőzései:

2018. jan. 13. 16:00 Tatabánya - DUE-Maarsk Graphics (Tatbánya)
2018. jan. 15. 19:00 DUE-Maarsk Graphics- ZF-Eger (Fabó Éva Sportuszoda)

Euroliga „H” csoport program, Barcelona:

2018. január 19. 18.30 AstralPool CN Sabadell (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

Kiváló otthont nyújtott Dunaújváros

2018. július 22. (vasárnap)

A Háfra Dominika - Szabó Dorottya, és a Bán Viktor – Rozgonyi Bálint párosok nyerték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, városunkban megrendezett fordulóját.

Olaszország lesz az ellenfél

Olaszország lesz az ellenfél

2018. július 22. (vasárnap)

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság szombati játéknapjának végéig kellett várniuk Garda Krisztáéknak arra, hogy ki lesz az ellenfelük az egyenes kieséses szakaszban.

A döntőkkel zárul a strandröpi

A döntőkkel zárul a strandröpi

2018. július 22. (vasárnap)

Szombaton a 16-os főtábla mérkőzéseivel folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik fordulója.

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

2018. július 21. (szombat)

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

Gera is bekerült Rossi stábjába

Gera is bekerült Rossi stábjába

2018. július 21. (szombat)

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán. 

Bombameglepetés az első napon

Bombameglepetés az első napon

2018. július 21. (szombat)

Alaposan felborult a papírforma a strandröplabdázók dunaújvárosi selejtezőjében, ugyanis a női mezőnyben a nagy esélyes párosok közül csak egy tudta kiharcolni a továbbjutást.

Kezdésnek jó volt!

Kezdésnek jó volt!

2018. július 20. (péntek)

Magabiztos, 29-20-as sikert aratott az MTK elleni fővárosi felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.