Újra iskolajáték lesz?

2018. január 12. (péntek) 18:00 - Szárszó Lajos

A DUE-Maarks Graphics felnőtt női vízilabdázói az OB I következő fordulójában egyértelmű esélyesként utaznak Tatabányára.

A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának régen szurkolhattunk már, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lányok ilyen hosszú pihenőt kaptak. Sőt! A mienktől többen a válogatottban szerepeltek, majd azt követően a Mihók csapat Franciaországba, pontosabban Lille-be utazott, ahol egy négycsapatos tornán vett részt. Ennek alapvető oka nem a Tatabánya elleni bajnokira történő felkészülés volt, hanem az, hogy a lányok felkészüljenek az Euroliga selejtezőjének újabb fordulójára. Ám még mielőtt ezzel foglalkoznánk, készüljünk fel egy kicsit a tatabányai vendégszereplésből. A találkozó január 13-án 16 órakor lesz, idegenben.

Az esélyek egyértelműen az újvárosiak mellett szólnak, hiszen a vendéglátók az eddig megszerzett hat pontjukkal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak, míg Gurisatti Grétáék huszonöt ponttal a harmadikak. De nem is ez a különbség a legmérvadóbb a két csapat között, hanem az a mérkőzés, melyet a bajnokság elején Dunaújvárosban játszottak a felek, melyen nagyon magabiztos, 22:4-es DUE siker született. Zaintleitner Krisztina fiatal együttesének valószínűleg most sem terem majd sok babér, de számolnunk kell majd velük a jövőt illetően, hiszen nagyon fiatal, tehetséges csapatról beszélünk, akiknek ez az első évük a legjobbak között. Ennek az összecsapásnak a mieink szempontjából azért van jelentősége, hiszen ezzel a meccsel Garda Krisztináék már az Euroliga újabb selejtezőjére hangolnak.

- A franciaországi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az ünnepek után visszarázódjunk a sportolói életbe, ezzel együtt rá tudjunk hangolódni a ránk váró mérkőzéssorozatra. Lille-ben főként az új védekezésünket gyakoroltuk, melyben sokat fejlődtünk. A jövő héten az Euroliga következő fordulójában, Barcelonában ezt már élesben is bebizonythítjuk, ahol a továbbjutásért a CN Sabadell (ESP), a St Andreu Barcelona (ESP), és az Uzsc Utrecht (NED) csapatival mérkőzünk majd. A St Andreu és az Utrecht csapatait legyőznünk elvárás, a Sabadell elleni siker azonban bravúr, de nem lehetetlen lenne. Véleményem szerint van olyan jó a csapatunk, hogy akár még a csoportelsőség is megszerezhető, bár ez nem egyszerű feladat, mely a továbbjutás és a következő sorsolás szempontjából nagyon kedvező lenne. Ezekre gyakorolhatunk a Tatabánya, illetve azt követően az egriek ellen. Mielőtt azonban még Spanyolországba utazunk hazai környezetben a Kirishi csapatát fogadjuk, akikkel négy közös edzésünk lesz.  

A DUE-Maarks Graphics csapatának következő mérkőzései:

2018. jan. 13. 16:00 Tatabánya - DUE-Maarsk Graphics (Tatbánya)
2018. jan. 15. 19:00 DUE-Maarsk Graphics- ZF-Eger (Fabó Éva Sportuszoda)

Euroliga „H” csoport program, Barcelona:

2018. január 19. 18.30 AstralPool CN Sabadell (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

Egerben folytatják az egyetemisták

Egerben folytatják az egyetemisták

2018. október 20. (szombat)

A DUE-Maarsk Graphics első osztályú női vízilabda csapata ezúttal Egerbe utazik, ahonnan a Slingivel és Szilágyi Dorottyával felálló hazaiaktól is el szeretnék nyerni a győzelemért járó pontokat.

Izgalmas DAB-siker

Izgalmas DAB-siker

2018. október 19. (péntek)

Kétgólos előnyből alig öt perc alatt kétgólos hátrányba került, ám végül 7-4-re nyert a Vienna Capitals elleni Erste Liga mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Biztos győzelem a Debrecen ellen

Biztos győzelem a Debrecen ellen

2018. október 19. (péntek)

A Dunaferr DUE Dutrade FC az első osztályú futsal bajnokság hetedik fordulójában folytatta remek szereplését, ezúttal Debrecenből hozták haza a bajnoki pontokat. 

A részsikereknek is örülni kell!

A részsikereknek is örülni kell!

2018. október 19. (péntek)

A röplabda NBI harmadik fordulójában a Kecskemét együttesét fogadta a Dunaferr SE, mely összecsapáson a vendégek papírforma győzelmet arattak.

Újabb sikerre készül a DKKA

Újabb sikerre készül a DKKA

2018. október 19. (péntek)

A Svájcban aratott tizennégy gólos győzelem után is motiváltan készül a Spono Eagles elleni EHF Kupa visszavágóra a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

A Karmacsi nyerte a rangadót

A Karmacsi nyerte a rangadót

2018. október 19. (péntek)

Továbbra is hibátlanul áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában a címvédő Karmacsi Autó együttese.

Folytatnák a jó sorozatot

Folytatnák a jó sorozatot

2018. október 19. (péntek)

Sorozatban ötödik bajnoki győzelmét aratná a DEAC együttese ellen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.