Újra iskolajáték lesz?

2018. január 12. (péntek) 18:00 - Szárszó Lajos

A DUE-Maarks Graphics felnőtt női vízilabdázói az OB I következő fordulójában egyértelmű esélyesként utaznak Tatabányára.

A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának régen szurkolhattunk már, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lányok ilyen hosszú pihenőt kaptak. Sőt! A mienktől többen a válogatottban szerepeltek, majd azt követően a Mihók csapat Franciaországba, pontosabban Lille-be utazott, ahol egy négycsapatos tornán vett részt. Ennek alapvető oka nem a Tatabánya elleni bajnokira történő felkészülés volt, hanem az, hogy a lányok felkészüljenek az Euroliga selejtezőjének újabb fordulójára. Ám még mielőtt ezzel foglalkoznánk, készüljünk fel egy kicsit a tatabányai vendégszereplésből. A találkozó január 13-án 16 órakor lesz, idegenben.

Az esélyek egyértelműen az újvárosiak mellett szólnak, hiszen a vendéglátók az eddig megszerzett hat pontjukkal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak, míg Gurisatti Grétáék huszonöt ponttal a harmadikak. De nem is ez a különbség a legmérvadóbb a két csapat között, hanem az a mérkőzés, melyet a bajnokság elején Dunaújvárosban játszottak a felek, melyen nagyon magabiztos, 22:4-es DUE siker született. Zaintleitner Krisztina fiatal együttesének valószínűleg most sem terem majd sok babér, de számolnunk kell majd velük a jövőt illetően, hiszen nagyon fiatal, tehetséges csapatról beszélünk, akiknek ez az első évük a legjobbak között. Ennek az összecsapásnak a mieink szempontjából azért van jelentősége, hiszen ezzel a meccsel Garda Krisztináék már az Euroliga újabb selejtezőjére hangolnak.

- A franciaországi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az ünnepek után visszarázódjunk a sportolói életbe, ezzel együtt rá tudjunk hangolódni a ránk váró mérkőzéssorozatra. Lille-ben főként az új védekezésünket gyakoroltuk, melyben sokat fejlődtünk. A jövő héten az Euroliga következő fordulójában, Barcelonában ezt már élesben is bebizonythítjuk, ahol a továbbjutásért a CN Sabadell (ESP), a St Andreu Barcelona (ESP), és az Uzsc Utrecht (NED) csapatival mérkőzünk majd. A St Andreu és az Utrecht csapatait legyőznünk elvárás, a Sabadell elleni siker azonban bravúr, de nem lehetetlen lenne. Véleményem szerint van olyan jó a csapatunk, hogy akár még a csoportelsőség is megszerezhető, bár ez nem egyszerű feladat, mely a továbbjutás és a következő sorsolás szempontjából nagyon kedvező lenne. Ezekre gyakorolhatunk a Tatabánya, illetve azt követően az egriek ellen. Mielőtt azonban még Spanyolországba utazunk hazai környezetben a Kirishi csapatát fogadjuk, akikkel négy közös edzésünk lesz.  

A DUE-Maarks Graphics csapatának következő mérkőzései:

2018. jan. 13. 16:00 Tatabánya - DUE-Maarsk Graphics (Tatbánya)
2018. jan. 15. 19:00 DUE-Maarsk Graphics- ZF-Eger (Fabó Éva Sportuszoda)

Euroliga „H” csoport program, Barcelona:

2018. január 19. 18.30 AstralPool CN Sabadell (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első csoportmeccsen

Vereség az első csoportmeccsen

2018. január 19. (péntek)

Az emberelőnyös lehetőségeit jobban kihasználó Sabadell 13-8-ra nyerte az Euroliga első csoportmérkőzését DUE-Maarks Graphics női vízilabdázói ellen.

Megkezdődött a Carissa Kupa

Megkezdődött a Carissa Kupa

2018. január 19. (péntek)

A sport és a jótékonyság jegyében rendezik meg mától egészen vasárnapig a XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó torna küzdelmeit, melynek zárónapja rengeteg élményt ígér a sportág szerelmeseinek.

Megtört egy rossz sorozat

Megtört egy rossz sorozat

2018. január 19. (péntek)

Megszerezte első pontjait a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság hatodik fordulójában az eddig még nyeretlen Papa SE együttese is.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2018. január 19. (péntek)

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár női kézilabdázóinkra szombaton délután öt órától a Békéscsaba elleni Magyar Kupa összecsapáson.

Címet védene a futsal válogatott

Címet védene a futsal válogatott

2018. január 18. (csütörtök)

Idén Magyarország, azon belül Debrecen lesz a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájnak, számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

Kiütések napja a futsal bajnokságban

Kiütések napja a futsal bajnokságban

2018. január 18. (csütörtök)

A Siker Ablak tizenhat, míg a Dunaferr csapata tizennégy gólos győzelmet aratott a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Országos mezőny a Gárdonyiban

Országos mezőny a Gárdonyiban

2018. január 18. (csütörtök)

A Budapest Bajnokságon és egy dunaújvárosi felnőtt ranglista versenyen szerepelnek szombaton a Danubius KSE tollaslabdázói.