Újra iskolajáték lesz?

2018. január 12. (péntek) 18:00 - Szárszó Lajos

A DUE-Maarks Graphics felnőtt női vízilabdázói az OB I következő fordulójában egyértelmű esélyesként utaznak Tatabányára.

A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapatának régen szurkolhattunk már, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lányok ilyen hosszú pihenőt kaptak. Sőt! A mienktől többen a válogatottban szerepeltek, majd azt követően a Mihók csapat Franciaországba, pontosabban Lille-be utazott, ahol egy négycsapatos tornán vett részt. Ennek alapvető oka nem a Tatabánya elleni bajnokira történő felkészülés volt, hanem az, hogy a lányok felkészüljenek az Euroliga selejtezőjének újabb fordulójára. Ám még mielőtt ezzel foglalkoznánk, készüljünk fel egy kicsit a tatabányai vendégszereplésből. A találkozó január 13-án 16 órakor lesz, idegenben.

Az esélyek egyértelműen az újvárosiak mellett szólnak, hiszen a vendéglátók az eddig megszerzett hat pontjukkal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak, míg Gurisatti Grétáék huszonöt ponttal a harmadikak. De nem is ez a különbség a legmérvadóbb a két csapat között, hanem az a mérkőzés, melyet a bajnokság elején Dunaújvárosban játszottak a felek, melyen nagyon magabiztos, 22:4-es DUE siker született. Zaintleitner Krisztina fiatal együttesének valószínűleg most sem terem majd sok babér, de számolnunk kell majd velük a jövőt illetően, hiszen nagyon fiatal, tehetséges csapatról beszélünk, akiknek ez az első évük a legjobbak között. Ennek az összecsapásnak a mieink szempontjából azért van jelentősége, hiszen ezzel a meccsel Garda Krisztináék már az Euroliga újabb selejtezőjére hangolnak.

- A franciaországi torna kitűnő alkalom volt arra, hogy az ünnepek után visszarázódjunk a sportolói életbe, ezzel együtt rá tudjunk hangolódni a ránk váró mérkőzéssorozatra. Lille-ben főként az új védekezésünket gyakoroltuk, melyben sokat fejlődtünk. A jövő héten az Euroliga következő fordulójában, Barcelonában ezt már élesben is bebizonythítjuk, ahol a továbbjutásért a CN Sabadell (ESP), a St Andreu Barcelona (ESP), és az Uzsc Utrecht (NED) csapatival mérkőzünk majd. A St Andreu és az Utrecht csapatait legyőznünk elvárás, a Sabadell elleni siker azonban bravúr, de nem lehetetlen lenne. Véleményem szerint van olyan jó a csapatunk, hogy akár még a csoportelsőség is megszerezhető, bár ez nem egyszerű feladat, mely a továbbjutás és a következő sorsolás szempontjából nagyon kedvező lenne. Ezekre gyakorolhatunk a Tatabánya, illetve azt követően az egriek ellen. Mielőtt azonban még Spanyolországba utazunk hazai környezetben a Kirishi csapatát fogadjuk, akikkel négy közös edzésünk lesz.  

A DUE-Maarks Graphics csapatának következő mérkőzései:

2018. jan. 13. 16:00 Tatabánya - DUE-Maarsk Graphics (Tatbánya)
2018. jan. 15. 19:00 DUE-Maarsk Graphics- ZF-Eger (Fabó Éva Sportuszoda)

Euroliga „H” csoport program, Barcelona:

2018. január 19. 18.30 AstralPool CN Sabadell (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)

2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

Kikaptunk a nyitómeccsen

Kikaptunk a nyitómeccsen

2018. április 22. (vasárnap)

A házigazda magyar válogatott 3-0-ra kikapott a kazah együttestől a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

Vereség a megyei rangadón

Vereség a megyei rangadón

2018. április 22. (vasárnap)

Hiába érkeztek meg a pontok, 30-24-es vereséget szenvedett a Fehérvár Enthroners elleni hazai mérkőzésen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Megyei rangadó előtt a Gorillák

Megyei rangadó előtt a Gorillák

2018. április 22. (vasárnap)

A Fehérvár Enthroners elleni hazai találkozóval folytatja a Fezen HFL 2018-as küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlen a Makó ellen

Döntetlen a Makó ellen

2018. április 21. (szombat)

Hiába játszott a mérkőzés nagyobbik részében fölényben, csak az utolsó percben szerzett góllal tudott pontot szerezni a Makó elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának ma esti fordulójában.

Mozgalmas hétköznapok az akadémián

Mozgalmas hétköznapok az akadémián

2018. április 21. (szombat)

A DKKA III. nyerte a helyi rangadót, így Takács Józsefné tanítványai nagyon közel kerültek a harmadosztályú serdülő bajnokság dél-nyugati csoportjának megnyeréséhez.

Fokozódó izgalmak a Campusban

Fokozódó izgalmak a Campusban

2018. április 21. (szombat)

Korán hátrányba került, de végül simán nyert az Akrasz-Bau, mely továbbra is versenyben maradt a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első helyéért.

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

2018. április 21. (szombat)

Duschek Dávid lesz a magyar válogatott tartalék kapusa a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon.