Sikeres főpróba

Szárszó Lajos - 2018. január 15. 20:43

A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapata az első pillanatoktól kezdve uralta a játékot az Eger ellen, s fölényes, 21-8-as sikert aratott ma esti bajnokiján.

Az Euroliga selejtező előtti utolsó tétmeccsét játszotta a DUE-Maarks Graphics női vízilabda együttese. Az újvárosi hölgyek ezúttal hazai medencében küzdöttek meg az egyre jobb játékot mutató ZF-Eger ellen. Az előjelek alapján a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének, de a mai meccsen a győzelem mellett az is céljuk volt Mihók Attila tanítványainak, hogy éles helyzetben gyakorolják azokat a játékelemeket, melyeket majd a Barcelonában szeretnének bevetni. Garda Krisztina bombával indult a meccs, akinek labdája centikkel kerülte el a kaput, de Horváth Brigitta megúszás után már bevette a vendégek kapuját (1:0).

A tavaly még nálunk játszó Somhegyi Noémi ugyan egyenlített (1:1), de ennek nem sokáig örülhettek az egriek. Garda Krisztina ötméteresből vette vissza az előnyt, melyet Szilágyi Dorottya növelt kettőre (3:1). Miután Laura Aarts védett kétszer egymás után, Gurisatti Gréta közelről vette be Horváth Anna kapuját, majd a következő akcióból Szilágyi Dorottya zárta le az első negyedet (5:1). Gurisatti Gréta emberelőnyt váltott gólra a második nyolc perc legelején, majd Szilágyi Dorottya növelte előnyünket Laura Aarts védése után (7:1). Jó labdaszerzést követően Mchunu Hlengiwe lőtte ki a bal alsót, majd megúszás után Vályi Vanda a bal fölsőbe lőtt pontosan (9:1). Hatalmas volt ekkor a fölényünk mind mezőnyben, mind a gólok számát illetően, főként miután Szilágyi Dorottya belőtte a maga negyedik találatát (10:1). Lara Luka tette közé a tíz különbséget (11:1), melyet Somhegyi Noémi faragott kilencre pontos ötméterese után (11:2).

A második félidőben Horváth Brigitta centerből, majd Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta megúszásból növelte előnyünket (14:2). Ettől kezdve Mihók Attila vezetőedző bátrabban forgatta csapatát, melyet Brezovszki Gerda hálált meg (15:2). Vályi Vanda bombagólját tapsolta meg a hazai publikum, majd a túloldalon Brigitta Games vette be a csereként beállt Kiss Alexandra kapuját (16:3). A záró nyolc percben a védekezésre már kevesebb gondot fordítottak a felek, melyet jól bizonyít az a tíz gól, melyet egyenlő arányban (5:5) gyűjtöttek a csapatok. A DUE így a vártaknak megfelelő magabiztossággal győzött, ezzel jó szájízzel utazhatnak a lányok Barcelonába, az Euroliga selejtezőjébe.

DUE Maarks Graphics – ZF-Eger 21-8 (5-1, 6-1, 5-1, 5-5)

Dunaújváros: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 5, Gurisatti Gréta 4, Horváth Brigitta 2, Garda Krisztina 2, Ziegler Diána, Mchunu Hlengiwe 2. Cserék: Kiss Alexandra - Sajben Nikolett, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Vályi Vanda 3, Brezovszki Gerda 1, Vályi Fanny. Vezetőedző: Mihók Attila.

ZF Eger: Horváth Anna – Molnár Daniella, Libercz Brigitta 1, Miklós Réka, Tóth Csenge, Somhegyi Noémi 4, Brigitta Games 1.  Cserék: Aranyi Réka Rebeka Kékesi Borbála, Kocsis Szabina Gabriella 2, Ráski Lilla, Szűcs Petra, Katona Zsófia Sára, Szilágyi Szabina. Vezetőedző: Szilágyi Péter.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.