Továbbjutás az Euroligában!

2018. január 21. (vasárnap) 12:38 - Szárszó Lajos

Kiütéses, 17-8-as győzelmet aratott a holland Utrecht ellen, így továbbjutott az Euroliga legjobb nyolc együttese közé a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila tanítványai három negyed alatt eldöntötték ma délelőtti meccsüket, így a hajrában még egy kis lazítás is belefért.

Hatalmas izgalommal vártuk a mai Euroliga selejtező zárónapján a DUE-Maarks Graphics - Uzsc Utrecht találkozót, hiszen ez az összecsapás döntött arról, hogy a mieinknek sikerül-e kiharcolniuk a továbbjutást a következő körbe. Ezt azzal érték el Mihók Attila tanítványai, hogy tegnap este kiváló játékkal 15-8-ra legyőzték a házigazda St Andreu Barcelona csapatát. Ám ma késő délelőtt, attól függetlenül, hogy az Utrecht mindkét meccsén vereséget szenvedett, nem számíthattunk könnyű meccsre a hollandok ellen. Nagyon jól tudták ezt a DUE játékosai is, akik koncentráltan, hatalmas motivációval ugrottak 11.30-tól a medencébe, mivel a biztos továbbjutást csak győzelemmel lehetett elérni. Ezúttal Kiss Alexandra kezdett a kapuban, akinek azonnal akadt munkája, de azt jól oldotta meg. A folytatásban megállíthatatlanul indult meg a DUE, ezzel tudtára adva ellenfelének, hogy itt nincs semmi keresnivalója. A találkozó első találatát Szilágyi Dorottya lőtte a harmadik percben (1-0), majd Lauritsen állították ki, de azzal nem tudtunk élni. Egy perccel később Gurisatti Gréta akcióból növelte előnyünket (2-0), majd a védekezésre kellett fordítani a hangsúlyt Geraldine Mahieu kiállítása miatt, amely kiválóan sikerült. A remek kezdést erősítette meg egy újabb újvárosi találat, melyet Horváth Brigitta szerzett (3-0), majd fél perccel később Vályi Vanda távoli lövése, amely szintén megzörgette a hollandok hálóját (4-0).

Ennél jobb első negyedről álmodni sem lehetett volna, így bizakodva vártuk a folytatást, amely Emma Van Rossum szépítő találatával indult (4-1). Erre azonnal érkezett is a mieink válasza, ezúttal emberelőnyből, Garda Krisztina révén (5-1). Miután ismét kiválóan védekeztünk Gurisatti Gréta már a hatodik találatunkat jegyezte (6-1), aki a következő akcióból tovább növelte előnyüket (7-1). Fél perccel később Vályi Vanda vállalt el bátran egy lövést, amely utat talált az Utrecht kapujába (8-1), ezzel már jelentős előnyre tettünk szert, melyet Emma Van Rossum kozmetikázott (8-2). A kilencedik gólunkat Szilágyi Dorottya szállította (9-2), majd Slingi kiállítása miatt kerültünk emberhátrányba, amellyel éltek is a hollandok Dagmar Genee által (9-3). Ezt követően Mihók Attilát figyelmeztették sárga lappal a játékvezetők, míg a negyed legvégén Szilágyi Dorottya, miután visszaúszott a kiállításából, egy másodperccel a dudaszó előtt lőtte a tízedik találatunkat (10-3). A térfélcserét követően a ráúszás megnyerése után Garda Krisztina növelte a két csapat közötti távolságot (11-3), majd Gurisatti Gréta felszabadult játéka újabb gólt eredményezett (12-3). Lara Luka kétszer egymás után volt védekezésben túlzottan kemény, viszont a hollandok egyiket sem tudták kihasználni. Arról, hogy tíz gólosra növekedjen előnyünk Gereldine Mahieu gondoskodott (13-3), ezzel végleg megmutatva az Utrechtnek, hogy itt ma nincs számukra lehetőség a felzárkózásra, és a Sabadellnek, hogy mögöttük másodikként a DUE jut tovább az Euroligában.

Képek: DO-archív

Mihók Attila ekkor minden játékosának lehetőséget adott, mellyel Brezovszki Gerda élt is (14-3), akit követően Horváth Brigitta már a tizenötödik alkalommal zörgette meg Buis kapuját (15-3). A záró nyolc perc elejét kissé elengedték a DUE játékosai, melyben nem működött hatékonyan a védekezésünk, melyet kihasználva három gólt lőttek a hollandok (15-6). Ez a jövőre nézve figyelmeztető jel, hiszen ezzel a hibával már az Eger elleni bajnokin is találkozhattunk, ám annak sem akkor, sem most nem volt döntő jelentősége. Vályi Vanda három perccel a vége előtt ismét tízre növelte előnyünket (16-6), melyet Scheij csökkentett kilencre (16-7). A mérkőzés utolsó újvárosi találatát Horváth Brigitta jegyezte (17-7), melyre Drewes még válaszolt (17-8). A DUE-Maarks Graphics ezzel elérte célját, hiszen a Sabadell mögött a második helyet elérve jutott tovább az Euroliga legjobb nyolc együttese közé, ahol a mieinken kívül még egy magyar csapat, az UVSE lesz ott. Itt érdemes nagyon elgondolkodnunk, azon, hogy városunknak van egy csapata, amely Európa legjobb nyolc együttese közé tartozik, akiket telt ház előtt köszönthetünk a szerdai, Szeged elleni 19 órakor kezdődő magyar bajnoki mérkőzésen.

DUE-Maarks Graphics – UZSC Utrecht 17-8 (4-0, 6-3, 5-0, 2-5)

DUE-Maarks Graphics: Kiss Alexandra– Szilágyi Dorottya 3, Vályi Fanny, Gurisatti Gréta 4, Horváth Brigitta 3, Geraldine Mahieu 1, Lara Luka, Garda Krisztina 2, Ziegler Diána, Vályi Vanda 3, Brezovszki Gerda 1, Mchunu Hlengiwe, Laura Aarts (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila.

UZSC Utrecht: Sarah Buis - Viktoria Zofoli, Emma Nicolaa Suzanna Van Rossum 2, Genee Dagmar Rixt 2, Anne Willemijn Maria Van Rossum 1, Danique Adinda Lauritsen, Sonja Chantal Schroeder, Esther Elisabeth Scheij 2, Inger Hanselaar, Nerida Jaimy Drewes 1, Jutte Sam Fransje Theresia, Kiki Geserick, - Astrid Hijink-Duijser (kapus).

A rovat további hírei: Sport

Izgalmas DAB-siker

Izgalmas DAB-siker

2018. október 19. (péntek)

Kétgólos előnyből alig öt perc alatt kétgólos hátrányba került, ám végül 7-4-re nyert a Vienna Capitals elleni Erste Liga mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Biztos győzelem a Debrecen ellen

Biztos győzelem a Debrecen ellen

2018. október 19. (péntek)

A Dunaferr DUE Dutrade FC az első osztályú futsal bajnokság hetedik fordulójában folytatta remek szereplését, ezúttal Debrecenből hozták haza a bajnoki pontokat. 

A részsikereknek is örülni kell!

A részsikereknek is örülni kell!

2018. október 19. (péntek)

A röplabda NBI harmadik fordulójában a Kecskemét együttesét fogadta a Dunaferr SE, mely összecsapáson a vendégek papírforma győzelmet arattak.

Újabb sikerre készül a DKKA

Újabb sikerre készül a DKKA

2018. október 19. (péntek)

A Svájcban aratott tizennégy gólos győzelem után is motiváltan készül a Spono Eagles elleni EHF Kupa visszavágóra a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

A Karmacsi nyerte a rangadót

A Karmacsi nyerte a rangadót

2018. október 19. (péntek)

Továbbra is hibátlanul áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában a címvédő Karmacsi Autó együttese.

Folytatnák a jó sorozatot

Folytatnák a jó sorozatot

2018. október 19. (péntek)

Sorozatban ötödik bajnoki győzelmét aratná a DEAC együttese ellen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A listavezetőt fogadja a Dunaferr

A listavezetőt fogadja a Dunaferr

2018. október 19. (péntek)

A férfi röplabda első osztályú bajnokság harmadik körében a Dunaferr SE a jelenlegi csoportelső Kecskemét együttesét fogadja.