A pozitív dolgokat kell tovább vinni!

Szárszó Lajos - 2018. február 7. 22:14

Ugyan két szettet is szorosan tartott a Pénzügyőr elleni bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata, ez most kevés volt a pontszerzéshez.

A Pénzügyőr otthonában folytatta a röplabda bajnokság NBI-es osztályában a küzdelmet a Dunaferr SE felnőtt csapata. A találkozó esélyese a fővárosi alakulat volt, így azt várhattuk el a dunaújvárosiaktól, hogy a lehető legtöbbet megteszik annak érdekében, hogy megnehezítsék a hazaiak dolgát. Az első szettet sajnos nagyon álmosan, enerváltan kezdte a Dunaferr, így a Pénzügyőr gyorsan magához ragadta a vezetést (8-2). Mivel a mieink a folytatásban sem találtak igazán magukra, így szépen lassan kicsúszott kezükből a felzárkózás lehetősége (16-8), és végül a szett is (25-15). A második játékrészben mintha kicserélték volna Tomanóczy Tibor tanítványait, hiszen egy teljesen más felfogásban játszó csapatot láttunk, Agresszívabbá, pontosabbá, határozottabbá vált az újvárosi gárda, amely a szett elejére igen jelentős előnyre tett szert (3-8). Ezt azonban folyamatosan ledolgozták a hazaiak, akik a végjáték előtt át is vették a vezetést (16-15).

Ezt követően sajnos nem tudtunk mit kezdeni a Pénzügyőr nyitásaival (21-16), akik innen már nem adták ki a kezükből a vezetést (25-19). A harmadik felvonásban ismét azt az arcát mutatta a Dunaferr, amely a későbbiekben eredményre vezethet majd, hiszen folyamatosan ott ragadtak a hazaiakon (8-7). A koncentrált játék eredménye lett, hogy a szett derekánál is csupán kettő pont volt a hátrány (16-14), amely egészen a végéig megmaradt (21-19). Ekkor azonban több szép pontot szerzett csapatunk, így a szett igen hosszúra nyúlt, melyet végül a két apró hibát elkövető Dunaferr-rel szemben megnyert a Pénzügyőr (29-27).

Képek: DO-archív

Tomanóczy Tibor:: Sajnos nagyon gyengén kezdtük a meccset, így hamar hátrányba kerültünk, amit nem sikerült ledolgoznunk. A második szettben már láthattunk jó megoldásokat, de a végjátékban sajnos nem tudtuk megoldani a hazaiak nyitásait. A legjobb játékot a harmadik szettben nyújtottuk, melyben, ha a végén nem hibázunk, akkor talán a szettet nyerhettük volna. Sokat tanultunk ebből a mérkőzésből, melyből a pozitív dolgokat tovább kell, hogy vigyük a hétvégi, Székesfehérvár elleni rangadóra.

Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 3-0 (25-15, 25-19, 29-27)

Pénzügyőr SE: Rozgonyi Bálint, Kovács Sándor, Jánossy Bálint, Kiss Dániel, Bokor Gábor, Török Patrik, Bán Viktor (liberó). Cserék: Kiss Nicholas, Szalai Szabolcs, Takács Gergely, Francesco Gallo, Kecskeméti Péter, Ryan Manoogian (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba.

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Matyiák Árpád, Mihucz Csaba, Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Laczi Dominik, Iván Gergő, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.