Három pont Debrecenből

Szárszó Lajos - 2018. február 16. 20:03

Nagy csatában aratott egygólos, 3-2-es győzelmet Debrecenben a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely háromszor szerzett előnyt a jól küzdő hazaiak ellen, s harmadjára végre sikerült meg is tartania minimális vezetését, így megérdemelten hozta haza a bajnoki pontokat.

A Férfi Futsal NBI-es bajnokság tizenötödik fordulójában a Dunaferr DUE Renalpin FC Debrecenben lépett pályára. A találkozó esélyesének egyértelműen a mieink számítottak a jelenleg nyolcadik helyen álló hazaiakkal szemben, melyet legutóbbi Aramis elleni kiütéses győzelmünk is alátámasztott, ettől függetlenül kellemetlen mérkőzésre számíthattunk, melyet az igen hosszú utazás is nehezített. Ráadásként a debreceni futsal pálya borítása sem a mieinknek kedvezett, hiszen emiatt a labda sokkal lassabban jutott el a társakhoz, mint a hazai parkettán. Ez volt az egyik oka annak, hogy a megszokottnál lassabb tempóban kezdődött a találkozó, ettől függetlenül az irányítás Hosszú Ádámék kezében volt. A helyzetekre azonban várni kellett, de miután sikerült megszokni a játéktér adottságait, szépen sorban azok is következtek. Több lehetőséget követően Pál Patrik szerezte meg a vezetést (0-1).

Kép: DO-archív

A folyatásban megmaradt a Dunaferr fölénye, mely kapufában és helyzetekben mutatkozott meg, de több gólt nem sikerült szerezni. Az egygólos előny a második félidő elején hamar elfogyott, hiszen a nagyobb sebességre kapcsoló hazaiak a 24. percben Kántor révén egyenlítettek (1-1). Ez szerencsére nem fogta meg a mieinket, akik három perccel később Németh Péter találatával visszavették az előnyt (1-2). Ezt még Varga egalizálta (2-2), de Pál Patrik újabb találatával, a meccset keretbe foglalva lezárta a mérkőzést (2-3). A vége előtt két perccel meghúzta az ilyenkor szokásos taktikai felállást a Debrecen, hiszen kapusa helyett mezőnyjátékost küldött pályára. Ebből adódtak izgalmas pillanatok, de a Dunaferr védelme stabilan zárt, így végül sikerült megtartani az egygólos előnyt, mely a győzelmet jelentette.

Zemankó Zoltán: Kissé álmoskásan kezdtünk, de miután megszoktuk a pálya borítását, folyamatosan növelni tudtuk a játékunk tempóját. A második félidőben a hazaiaknak volt öt percük, amikor megpróbáltak fölénk kerekedni, ekkor kétszer is bevették a kapunkat. Erre azonban volt válaszunk, és végül megszereztük azt a három pontot, amelyért Debrecenbe utaztunk.

Debreceni Egyetemi AC - Dunaferr DUE Renalpin FC 2-3 (0-1)

Debreceni Egyetemi AC: Faragó Ádám - Kasuba Máté Zoltán, Esztergomi Ádám, Buka Bence, Varga Dániel 1. Cserék: Dukát Péter Sándor, Bun Roland, Tóth Attila, Kántor Tamás 1, Sándor Bence, Szabó Péter. Vezetőedző: Elek Gergő.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Rigó László - Horváth Norbert, Németh Péter 1, Pál Patrik 2, Hosszú Ádám. Cserék: Reveland Zoltán és Cseresnyés Alex (kapusok) - Schrancz Balázs, Bartha Roland, Fridrich Dávid, Boldizsár Csaba, Varga Csaba, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.