Könnyed Kohász-siker Budaörsön

spigott - 2018. február 15. 19:42

Remek támadójátékkal aratott sima, 37-28-as győzelmet Budaörsön a Dunaújvárosi Kohász kézilabda akadémia csapata, mely újabb két pontjának köszönhetően ismét visszavette a Siófoktól a bajnokság negyedik helyét.

Idegenben, a Budaörs elleni összecsapással folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre annak ellenére sem várt könnyű feladat, hogy mai vendéglátója a kilencedik helyen állt a tabellán a mérkőzést megelőzően.
Ahogy várható volt, nagy iramban kezdtek a felek, Oguntoye rögtön egy bravúrral nyitott, majd Szekerczés már az első támadásból megszerezte a vezetést. A folytatásban viszont felváltva szerezték találataikat a csapatok, ugyanis hiába került rendre előnybe a Kohász, a házigazdák mindig válaszolni tudtak (5-5). A folytatásban sem sokat törődtek a védekezéssel a játékosok, ám a hazaiak többet hibáztak mezőnyben, s miután Micijevic, majd cifra is feliratkozott a gólszerzők közé, a meccsen először kettővel vezetett a Kohász (5-7).

A Innentől kezdve újra váltott rendszerben szerezték góljaikat a felek, ám mikor a 13. percben Kazai is betalált egy gyors lerohanás után, már 10-7-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Ahogy arra számítottunk, a hazaiak rohanta becsülettel, s a 16. percre még sikerült is egyre csökkenteniük hátrányukat, ám György László tanítványai időben kapcsoltak, könyörtelenül kihasználták a házigazdák hibáit, s Szekerczés újabb találataival már 16-12-re meglógtak ellenfelüktől. A félidő utolsó perceit is nagy iramban teljesítették a csapatok, de hiába került emberhátrányba a Kohász, Kovács Anna révén így is növelni tudta vezetését, s a szünetre már 20-15-ös vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően is jobban kezdett ellenfelénél együttesünk, mely sorozatban három gólt szerezve húzott el 23-15-re a Budaörstől. A figyelem azonban nem lanyhulhatott, mert a hazaiak továbbra sem adták fel, fél perc alatt két lőtt góllal tudatosították is ezt a mieinkkel, de Micijevic nyolcadik, valamint Takács első találata után hamar visszaállt a nyolcfás dunaújvárosi előny (17-24).

Micijevic tíz góllal járult hozzá a Kohász sikeréhez! Képek: DO-archív)

A vendéglátók láthatóan görcsössé váltak a nagy hátrány miatt, sok volt a technikai hiba a játékukban, védekezésük sem működött jól, s ezt Kovács Anna büntette sorozatban gólokkal, majd Grosch gyors indításból szerzett találata után már 31-21-re vezettek a mieink. Az utolsó negyed órára már semmi izgalom nem maradt, ha lehetett valamin bosszankodni, akkor az az volt, hogy a fölényes vezetésük tudatában kissé könnyelművé váltak a mieink, több könnyű támadást is elrontottak, de ma ez is belefért, mert a Kohász végül sima, 37-28-as győzelmet aratott, s újabb két pontjának köszönhetően feljött a bajnoki tabella negyedik helyére.

Budaörs Handball – DKKA 28-37 (15-20)

Budaörs: Sipeki – Ertl 6, Hornyák Á. 4, Zsigmond 2, Pásztor 1, Szöllősi-Zácsik 4, Farkas 5. Csere: Wéninger (kapus), Berta 1, Brettner 1, Szabadfi 1, Juhos 2, Rácz R. 1, Kaczur. Edző: Mihály Attila.

DKKA: Oguntoye – Kazai 3, Szalai 1, Micijevic 10, Cifra 1, Szekerczés 4, Klujber. Csere: Tomasevics (kapus), Monori 2, Dombi 1, Takács 2, Kovács 8, Grosch 1, Bulath, Molnár 3, Nick 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.