Remek siker a BVSC ellen

Szárszó Lajos - 2018. február 17. 18:17

Végig vezetve aratott 11-9-es győzelmet a BVSC elleni fővárosi rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A női vízilabda első osztályú bajnokság csúcsrangadóját játszotta a szombati játéknapon a DUE-Maarks Graphics a BVSC-Zugló Diapolo gárdája ellen. Mivel mindkét fél eddig 40 pontot szerzett a bajnokság során, így a tét az volt, hogy melyik gárda kerülhet a másik elé egy lépésnyi előnnyel. A találkozó első két percében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, majd Vályi Fanni kiállítását kihasználva Leimeter szerezte meg csapatának az előnyt (1-0). A középkezdés után azonnal jött az egyenlítés, mégpedig Vályi Vandától (1-1), majd Gurisatti Gréta harcolt ki emberelőnyt, melyet ismét Vályi Vanda váltott gólra (1-2).

A hazaiak válaszára sem kellett sokáig várnunk, hiszen fél perccel később Máté egyenlített (2-2), innen kezdve azonban beindult a DUE gólgyártása. Gurisatti Gréta megúszásból, Szilágyi Dorottya labdaszerzés után, majd emberelőnyből vette be a hazaiak kapuját (2-5), melyre az első nyolc perc végén Koncz válaszolt (3-5). A második negyed elején tovább növelte előnyét a DUE, ezúttal emberelőnyös játék végén Mchunu Hlengiwe zörgette meg Tóth Eszter hálóját (3-6). A folytatásban is megmaradt a mieink irányító szerepe, és vállalkozó szelleme, melyet Gurisatti Gréta szabaddobásból szerzett találata bizonyított (3-7). Az első félidőt Leimeter akció, majd Szilágyi Dorottya ötméteresből szerzett találata zárta, így a mieink négygólos vezetéssel mehettek a nagyszünetre (4-8). A térfélcsere után Horváth Brigittát állították ki a játékvezetők, melyből Máté faragta a BVSC hátrányát (5-8), majd miután kimaradt két DUE akció, a hazaiak egyik legrutinosabb játékosa, Gyöngyössy is betalált (6-8). Ám még mielőtt elhitték volna a hazaiak, hogy még közelebb férkőzhetnek a mieinkhez, Vályi Vanda keze sült el (6-9), majd Hertzka tréfálta meg Laura Aarts kapust (7-9).

Képek: DO-archív

A záró nyolc perc így izgalmassá válhatott volna, de hogy ne így legyen, arról Gurisatti Gréta gondoskodott, aki ezúttal, sokoldalú tudásáról bizonyságot adva centerből talált a hazai kapuba (7-10). Már csak szűk hat perc volt hátra, amikor a Kuna ismét szűkítette a két csapat közötti távolságot (8-10), melyre ismételten volt válaszunk. Megint Gurisatti Gréta talált be, akinek ez már negyedik gólja volt (8-11). Az utolsó hazai találat már csak szépségtapasz volt vereségükre, melyet Hertzka jegyzett (9-11), így a DUE idegenben szerzett magabiztos, megérdemelt győzelmet, mellyel megerősítette második helyét a bajnoki tabellán. Ez a nagyszerű győzelem egyben jó felkészülés volt az egy hét múlva lejátszandó Catania elleni Euroliga mérkőzés előtt, melyet még egy hazai, a szerdai, Szentes elleni mérkőzés előz meg.

BVSC-Zugló Diapolo - DUE-Maarsk Graphics 9-11 (3-5, 1-3, 3-1, 2-2)

BVSC-Zugló Diapolo: Tóth Eszter Flóra - Hertzka Orsolya 2, Farkas Tamara, Leimeter Dóra 2, Koncz Laura Hanna 1, Máté Zsuzsanna 2, Gyöngyössy Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Utassy Janka Kata, Farkas Kata, Takács Orsolya, Kuna Szonja 1, Kele Nikolett, Varga Viktória. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DUE-Maarsk Graphics: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 2, Gurisatti Gréta 4, Horváth Brigitta, Vályi Vanda 4, Mchunu Hlengiwe 1, Vályi Fanni. Cserék: Kiss Alexandra - Sajben Nikolett, Geraldine Mahieu, Szabó Nikolett, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.