Remek siker a BVSC ellen

2018. február 17. (szombat) 18:17 - Szárszó Lajos

Végig vezetve aratott 11-9-es győzelmet a BVSC elleni fővárosi rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A női vízilabda első osztályú bajnokság csúcsrangadóját játszotta a szombati játéknapon a DUE-Maarks Graphics a BVSC-Zugló Diapolo gárdája ellen. Mivel mindkét fél eddig 40 pontot szerzett a bajnokság során, így a tét az volt, hogy melyik gárda kerülhet a másik elé egy lépésnyi előnnyel. A találkozó első két percében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, majd Vályi Fanni kiállítását kihasználva Leimeter szerezte meg csapatának az előnyt (1-0). A középkezdés után azonnal jött az egyenlítés, mégpedig Vályi Vandától (1-1), majd Gurisatti Gréta harcolt ki emberelőnyt, melyet ismét Vályi Vanda váltott gólra (1-2).

A hazaiak válaszára sem kellett sokáig várnunk, hiszen fél perccel később Máté egyenlített (2-2), innen kezdve azonban beindult a DUE gólgyártása. Gurisatti Gréta megúszásból, Szilágyi Dorottya labdaszerzés után, majd emberelőnyből vette be a hazaiak kapuját (2-5), melyre az első nyolc perc végén Koncz válaszolt (3-5). A második negyed elején tovább növelte előnyét a DUE, ezúttal emberelőnyös játék végén Mchunu Hlengiwe zörgette meg Tóth Eszter hálóját (3-6). A folytatásban is megmaradt a mieink irányító szerepe, és vállalkozó szelleme, melyet Gurisatti Gréta szabaddobásból szerzett találata bizonyított (3-7). Az első félidőt Leimeter akció, majd Szilágyi Dorottya ötméteresből szerzett találata zárta, így a mieink négygólos vezetéssel mehettek a nagyszünetre (4-8). A térfélcsere után Horváth Brigittát állították ki a játékvezetők, melyből Máté faragta a BVSC hátrányát (5-8), majd miután kimaradt két DUE akció, a hazaiak egyik legrutinosabb játékosa, Gyöngyössy is betalált (6-8). Ám még mielőtt elhitték volna a hazaiak, hogy még közelebb férkőzhetnek a mieinkhez, Vályi Vanda keze sült el (6-9), majd Hertzka tréfálta meg Laura Aarts kapust (7-9).

Képek: DO-archív

A záró nyolc perc így izgalmassá válhatott volna, de hogy ne így legyen, arról Gurisatti Gréta gondoskodott, aki ezúttal, sokoldalú tudásáról bizonyságot adva centerből talált a hazai kapuba (7-10). Már csak szűk hat perc volt hátra, amikor a Kuna ismét szűkítette a két csapat közötti távolságot (8-10), melyre ismételten volt válaszunk. Megint Gurisatti Gréta talált be, akinek ez már negyedik gólja volt (8-11). Az utolsó hazai találat már csak szépségtapasz volt vereségükre, melyet Hertzka jegyzett (9-11), így a DUE idegenben szerzett magabiztos, megérdemelt győzelmet, mellyel megerősítette második helyét a bajnoki tabellán. Ez a nagyszerű győzelem egyben jó felkészülés volt az egy hét múlva lejátszandó Catania elleni Euroliga mérkőzés előtt, melyet még egy hazai, a szerdai, Szentes elleni mérkőzés előz meg.

BVSC-Zugló Diapolo - DUE-Maarsk Graphics 9-11 (3-5, 1-3, 3-1, 2-2)

BVSC-Zugló Diapolo: Tóth Eszter Flóra - Hertzka Orsolya 2, Farkas Tamara, Leimeter Dóra 2, Koncz Laura Hanna 1, Máté Zsuzsanna 2, Gyöngyössy Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Utassy Janka Kata, Farkas Kata, Takács Orsolya, Kuna Szonja 1, Kele Nikolett, Varga Viktória. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DUE-Maarsk Graphics: Laura Aarts - Szilágyi Dorottya 2, Gurisatti Gréta 4, Horváth Brigitta, Vályi Vanda 4, Mchunu Hlengiwe 1, Vályi Fanni. Cserék: Kiss Alexandra - Sajben Nikolett, Geraldine Mahieu, Szabó Nikolett, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Brezovszki Gerda. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.