Újra győzött a DAC!

Szárszó Lajos - 2018. február 27. 8:03

A végig vezető dunaújvárosi kézilabdázók magas színvonalú mérkőzésen arattak 34-30-as győzelmet a Holler UFC elleni hazai bajnokin.

Az NBII déli csoportjában az első fordulóban elért győzelmet követően, az igen szép számú és lelkes hazai szurkolótábora előtt fogadta a Dunaújvárosi AC férfi kézilabda csapata a dunaföldvári Holler UFC gárdáját. A vendégek együttesében számos ismerőst, több volt dunaújvárosi játékost találhattunk, így bármilyen meglepő, de volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor egyszerre 10-11 dunaújvárosi volt a pályán. De nem csak emiatt, hanem a presztízs miatt is izgalmas volt a szomszéd várak összecsapása. A hazai alakulat a védekezésben a szokásostól eltérően nyitottabb formációval állt fel, de ennek egyértelmű célja az volt, hogy minél hatékonyabban sikerüljön megfékezni az ellenfél átlövőit. Azért ebbe néha egy-egy hiba becsúszott, de összességében sikeresen megoldották a fiúk a védekezésüket.

Kép: DO-archív

A támadó játékunk hasonlóan magas színvonalú volt, mint a múlt héten, ráadásul lerohanásainkkal az ellenfél sem gyorsaságban, sem dinamikában nem tudta felvenni a versenyt. Ezek összességének volt köszönhető az az öt gólos vezetés, amely az első félidő 10. percében kialakult, amely az egész mérkőzésen megmaradt. Jó volt látni, ahogy a dunaújvárosi fiúk mind fizikailag, mind taktikailag az ellenfél fölé emelkedtek. Egy sajnálatos sérülés miatt az első félidőben nyolc gólt dobó Takács Ádámot a mérkőzés további részéből nélkülözni kényszerültünk, de azok a társak, akik az ő helyére álltak be, nagyszerű teljesítményükkel átsegítettek minket a nehézségeken. A DAC végül a találkozót végig vezetve gyűjtötte be a nagyon értékes bajnoki pontokat. A gratuláció a teljes csapatot illeti, hiszen a Dunaújváros két győzelmének köszönhetően nagyon jól kezdte a tavaszi szezont, melyhez a lelkes közönség is hozzásegítette őket.

DAC – Holler UFC 34-30 (19-13)

DAC: Papp Norbert - Márfi Ákos 6, Borsos Roland 6, Takács Ádám 8, Gelencsér Ákos 1, Borsos Martin 5, Domak Dániel 3, Cserék: Pilka Benjámin és Bősz Richárd (kapusok), Szili Dániel, Busi Balázs 1, Szabó László, Csermák Martin 4, Csermák Gábor, Vajai Balázs. Vezetőedző: Pulay Balázs.

Holler UFC: Parádi Róbert – Nagy Balázs, Gergely Bence, Hajnal Márton, Reichert Zoltán, Virág Roland, Ulicska Milán, Paz Marquez Ariel, Pach Alex, Somogyvári Ákos, Dósa Zoltán, Orova Csanád, Garda Ádám, Szapu Norbert Gábor, Pach Dávid. Vezetőedző: Orova Tamás

Ifjúsági csapatunk is lemásolta a nagyobbak sikerét, s remek játékkal aratott 37-19-es győzelmet a Holler UFC fiataljai ellen.

A rovat további hírei: Sport

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.