Egygólos vereség Hollandia ellen

doszerk - 2018. március 22. 20:16

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

A két ország válogatottja 42. alkalommal találkozott, a hollandok 1989 és 2010 után harmadszor nyertek, az összes többi mérkőzésen a magyarok győztek. A csapatok vasárnap Eindhovenben ismét megmérkőznek egymással. A magyar válogatott számára a vereség mellett különösen fájdalmas lehet, hogy a meccs hajrájában Tomori Zsuzsanna csapatkapitány súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A győri átlövő jobb térde a Ferencváros légiósának, Danick Sneldernek a szabálytalansága után sérült meg. Tomori percekig, láthatóan nagyon komoly fájdalmak közepette feküdt a padlón, majd hordágyon szállították le a pályáról.

Az Audi Arénában rendezett találkozó előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták Görbicz Anitát, ugyanis a korábbi csapatkapitány a decemberi világbajnokságon játszott utoljára nemzeti színekben. A magyar együttes idei első mérkőzését Szöllősi-Zácsik Szandra és Klivinyi Kinga is kihagyta vállsérülés miatt, a Ferencváros két tapasztalt kézilabdázójára, Szekeres Klárára és Szucsánszki Zitára pedig azért nem számíthat Kim Rasmussen szövetségi kapitány, mert mindketten családalapításra készülnek. A dán edző a kerettagok közül nem nevezte a találkozóra Márton Grétát, Faluvégi Dorottyát és Janurik Kingát. A hollandok legjobbjai közül Estavana Polman, Jessy Kramer, Charris Rozemalen és Kristy Zimmerman hiányzott. Remekül kezdtek a hazaiak (4-1), ám később több hibát is elkövettek támadásban, így az ellenfél fordított (4-5). A továbbiakban nagy volt a küzdelem, mindkét oldalon jól működött a védekezés, ezért a megszokottnál kevesebb gól született, de a magyaroknak sikerült minimális előnyt szerezniük a szünet előtt (11-10).

Eleinte a második felvonásban sem változott a helyzet, a sokoldalú támadójátékukat kihasználó házigazdák vezettek egy-két találattal, a hollandok pedig leginkább a jobbszélső Debbie Bont eredményességére építettek. Jasmina Jankovic egyre jobban védett, és kihagyott magyar lövéseket kihasználva a hollandok 26 perc elteltével ismét vezettek (18-19). Már holland előnynél, két perccel a vége előtt sérült meg Tomori Zsuzsanna. Az állás ekkor 18-19 volt, ami a lefújásig már nem változott, a magyar együttes a második félidőben csupán hét gólt dobott, így végül kikapott. Snelder egy, ferencvárosi csapattársa, Laura van der Heijden szintén egy góllal zárt. A győriek holland légiósai közül Yvette Broch hat, Cornelia Nycke Groot egy alkalommal volt eredményes. A vendégek közül Debbie Bont szintén hatszor talált be.

Női Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, 7. csoport

Magyarország-Hollandia 18-19 (11-10)

A magyar gólszerzők: Hornyák 4, Bódi 3, Tomori, Puhalák, Kovacsics, Kovács A. 2-2, Schatzl, Kisfaludy, Lukács 1-1

-MTI-

Főoldali kép: keziszovetseg.hu

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.