Erős csoportban a magyarok

doszerk - 2018. március 7. 18:14

Nem vár könnyű feladat a magyar női vízilabda válogatottra a barcelonai Európa-bajnokság csoportkörében.

Barcelonában elkészítették a 33. Vízilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar női válogatott a spanyol, az orosz, a török, a szerb és a német csapattal került egy csoportba, s az is eldőlt, hogy a házigazda, világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen kezdi meg szereplését a kontinensviadalon. A csoportokból az első négy jut tovább a legjobb nyolc közé, s játszik a másik csoport továbbjutóival. Mint azt Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának elárulta, éppen ezért sokat érhetne számukra az esetleges csoportgyőzelem, hiszen akkor könnyebb ellenfelet kapnának a negyeddöntőben.

Kép forrása: MTI

"Teljesen mindegy volt, hogy kit ki mellé húznak, hiszen a hat erős európai csapat játékereje hasonló, így biztos volt, hogy két erős csoport alakul majd ki. Bebizonyítottuk eddig is, hogy mindenkit le tudunk győzni, ugyanakkor azt is látni kell, hogy törékenyek is vagyunk még. Azon dolgozunk, hogy ez változzon. A pontevedrai mérkőzéseink, az Európa Kupa Nyolcas Döntő, majd ugyanott a spanyolok elleni Világliga-mérkőzések ezt a célt szolgálják, noha az Európa-bajnoksággal kapcsolatos konzekvenciákat majd akkor sem lehet még levonni. Az egyértelmű, hogy a spanyolok és az oroszok ellen Barcelonában ki-ki meccset vívunk, és a csoportgyőzelem sokat érhet, hiszen akkor a négy közé jutásért várhatóan könnyebb ellenfél, minden bizonnyal a francia várna ránk. Mindazonáltal ritkán nyer női mezőnyben valaki veretlenül Európa-bajnokságot – emlékezhetünk, Belgrádban mi is csoportmásodikként mentünk tovább, majd győztünk. Szóval nincs tuti recept. A lényeg, hogy jól felkészüljünk, ebben sokat segít majd a Vodafone-kupa, amelyen tengerentúli csapatokkal játszanánk – az amerikai és az ausztrál válogatott mellett még egyet hívnánk –, s lesz egy rotterdami torna, amelyen a hollandokkal és az olaszokkal is megmérkőzünk majd." – fogalmazott a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

A 33. Európa-bajnokság csoportbeosztása (2018. július 14-28., Barcelona)

A-csoport: Hollandia, Olaszország, Görögország, Franciaország, Izrael, Horvátország.

B-csoport: Magyarország, Spanyolország, Oroszország, Szerbia, Törökország, Németország.

(Főoldali kép forrása: mvlsz.hu)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.