Ezúttal második helyen zártak a DSE fiataljai

Szárszó Lajos - 2018. március 28. 10:00

A DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata Székesfehérváron lépett pályára, ahol nagy csatában az ezüstérmet szerezték meg Kövessy Balázs tanítványai.

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában megrendezett Diákolimpiai küzdelem után, melyen a fiúk az első helyet szerezték meg, újabb tornán vett részt a DSE Röplabda Akadémia. Az U13-as korosztályban szereplő Mini Fiú csapat ezúttal Székesfehérváron, igen rangos tornán vett részt. A mieinket a csoportkör során a RÖAK Sárga, Dabronc-Marcalvölgye és a MAFC csapataival sorsolták össze. Az eddigi tornán mutatott erőviszonyok alapján Kövessy Balázs edző elvárása a csoportelsőség megszerzése volt, mely reális célnak tűnt. Ennek megfelelően kezdtek a fiúk, akik az első mérkőzésen nagyon magabiztos 3:0-ás győzelemmel indítottak a MAFC ellen. Mivel a másik meccsen a RÖAK Sárga csapata legyőzte a dabronciakat, így ellenük vívtuk a csoport rangadóját, melyen ezúttal sajnos 2:1 arányban alul maradtunk.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoport záró meccsén a Dabronc-Marcalvölgye ellen ismét jól játszott a DSE, mely győzelmet jelentett, ezzel megszerezve a csoportban a második helyet. Mivel a másik ágon a Székesfehérvár csapata megnyerte saját csoportját, így velük játszhatunk a döntőbe jutásért. Fiataljaink ezúttal megint elkapták a játék ritmusát, folytatták a győzelmi sorozatot. A győzelemhez ezúttal nagyszerű küzdeni tudásról tettek bizonyságot, így sikerült 2.1 arányban legyőzni a megyei riválist, ezzel kivívva a döntőbe jutást, ahol ismét a RÖAK Sárga csapatával játszottak a mieink. A döntőben nagyon jól kezdtek a srácok, akik hozták is az első szettet, de ezt követően elfogyott a lendület. Fordított a RÖAK, majd megnyerte a találkozót, így végül a második helyen zártuk a tornát.

Kövessy Balázs: - Egyértelműen hatalmas sikert könyvelhettünk el ezen a tornán. A srácok bebizonyították küzdeni akarásukat és a röplabda iránti alázatukat. Egyáltalán nem vagyok csalódott, mivel az elvárásaimat többszörösen túlszárnyalták a legények. Büszke vagyok rájuk, egyúttal gratulálok mindenkinek! Külön gratulálok Matyiák Zsoltnak, aki ezúttal csapatunk legjobbja volt.

A DSE Röplabda Akadémia U13-as csapatának tagjai: Béres Mátyás, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Sipos Erik, Bekker Kristóf, Peredi Zoltán, Szilágyi András, Zsolnai Kevin, Vízi Marcell, Jakab Roland, Szlinszki Marcell, Gyurcsó Gábor, Fábián Levente. Edző: Kövessy Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.