Győzelemmel rajtolt a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2018. március 29. 21:02

Óriási csatában aratott 3-2-es sikert a bajnoki rájátszás első fordulójában a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a Nyírgyulaj otthonában. Takó Csaba tanítványai remekül küzdöttek a jó formában lévő házigazdák ellen, s megérdemelten hozták el a nagyon fontos három pontot vetélytársuktól.

Az alapszakasz végén két csoportra osztották azokat a csapatokat, melyek a rájátszás során folytatják a futsal első osztály küzdelmeit. A mieink az „A” jelű csoportba kerültek, ahol a Berettyóújfalu, a Nyírgyulaj, az FTC, illetve a Debrecen ellen kell minél több pontot szerezni ahhoz, hogy sikerüljön elérni a célkitűzést, vagyis a bajnoki döntőbe kerülést. Ehhez az első lépést ma kellett megtenniük játékosainknak, akik idegenben, az egyre jobb játékot mutató Nyírgyulaj otthonában léptek pályára. A győzelem megszerzése az előzetes meccsek alapján nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen míg a Dunaferr Dunaújvárosban 4-3-ra győzött, addig idegenben csupán 2-2-es döntetlent sikerült elérni. Ami alapján azonban mégis bizakodhattunk az az volt, hogy Takó Csaba vezetőedző végre minden játékosára számíthatott, vagyis teljes kerettel vágott neki a mai találkozónak. Nagyszerű ritmusban, hatalmas elszántsággal állt bele a Dunaferr a mérkőzésbe, melynek első helyzete Fekete Róbert előtt adódott, majd Hosszú Ádám mutatott be egy kiváló szólót, de a nagy helyzet sajnos kimaradt.

A támadások után kiválóan védekezett a Dunaújváros, így a hazaiaknak nem volt esélyük a vezetés megszerzésére. A mai napon kimagasló teljesítményt nyújtó Németh Péter révén szereztük meg a találkozó első gólját (0-1), melyre meg volt a válaszlehetőségük a hazaiaknak is, de a kapufa ezúttal velünk volt. Sorra vezettük a szebbnél szebb akciókat, miközben Reveland Zoltán brillírozott a kapunkban, így továbbra is sikerült kézben tartani az irányítást. Sőt, az első félidő közepén Hosszú Ádám találatával megdupláztuk előnyünket (0-2). Ezt követően nagyobb sebességre kapcsolt a Nyírgyulaj, de a mai napon élete talán legjobbját nyújtó Reveland Zoltán eszén nem tudtak túljárni. Hazai időkérés után Schrancz Balázs szabadrúgása okozott veszélyt, majd szépítettek a vendégek. A hazai akcióról sajnos kicsit lemaradt Pál Patrik, melyet kegyetlenül kihasznált a Nyírgyulaj (1-2). Erre Varga Csaba próbált meg azonnal válaszolni, lövését azonban Pallai kitornázta. A meccs első félidejének hajrája a hazaiaké volt, Reveland Zoltán azonban újabb bravúrokat bemutatva megtartotta csapatunknak a vezetést. Az utolsó percben, pontosabban kettő másodperccel a szünetet jelző dudaszó előtt hatalmasat tévedett a játékvezető, amikor a hazaiaknak megítélt egy büntetőt, melyet azonnal nagy vita követett. Mivel azonban a spori hajthatatlan volt, csak elvégezték azt a hazaiak, de Reveland Zoltán ezt is megfogta, így 2-1-es vezetéssel fordultunk.

A második félidő legelején ismét kapusunk bizonyította tudását, majd inkább a küzdelem dominált, miközben rengeteget állt a játék. Fekete Róbert lövése csattant a felső lécen, majd Hosszú Ádám bombáját blokkolták a hazai védők. Pál Patrik, majd Hosszú Ádám után Fridrich Dávid is kiválóan került helyzetbe, de ezek a lehetőségek kimaradtak. A következő percek ismét Revaland Zoltánról szóltak, aki bravúrt bravúrra halmozott. Hat perccel a vége előtt Szeghy Szabolcs állt nagyon közel a gólszerzéshez, lövése azonban a kapufán csattant, majd hazai időkérés után kilenc perccel a vége előtt a Nyírgyulaj kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Remekül zárt azonban a Dunaferr védelme, melyből kontrázni, és gólt szerezni is sikerült, mégpedig Hosszú Ádám révén (1-3). A hazaiak azonban nem adták fel, és két perccel a vége előtt szépítettek (2-3), de az erejükből az egyenlítésre már nem futotta, így megérdemelten győzött a rájátszás első felvonásán a Dunaferr.

Képek: DO-archív

Zemankó Zoltán csapatvezető: - Régen láttam a csapatot ennyire motiváltan, elszántan játszani, mint ma. A nagy akarat hozta meg a sikert, melyet a szív diadalának is mondhatok. Nagyon pontosak voltak a fiúk, nagyon kevés hibát ejtve. Nagyon jó, az utóbbi időben igen megerősödött kerettel rendelkező csapatot sikerült legyőznünk, de teljesen megérdemelten. A telt házas találkozón parázs volt a hangulat a pályán és azon kívül is, de végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Németh Péter emberfeletti teljesítményt nyújtott, hiszen a mérkőzés 40 percén keresztül végig a pályán volt, és egyetlen hiba nélkül oldotta meg feladatát. Ő mellette Reveland Zoltán élete mérkőzését játszotta, aki még azokat a labdákat is hárította, melyeket már a sokan a hálóban láttak. Ráadásként pedig büntetőt hárított. A találkozó nagyon magas színvonalú, szakmailag kifogásolhatatlan volt.

Nyírgyulaj KSE - Dunaferr DUE Renalpin FC 2-3 (1-2)

Nyírgyulaj KSE: Pallai Gábor - Angyalos András, Sánta János Attila, Nagy Imre, Siska Gergő. Cserék: Opre Rajmund - Skorov Maksym, Slivchenko Oleksandr, Klushyn Anton, Faragó Lajos, Kerti Levente, Gömze Antal, Vass Ottó László, Nagy Bence. Vezetőedző: Lovas Norbert.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán - Németh Péter 1, Pál Patrik, Fekete Róbert, Hosszú Ádám 2. Cserék: Cseresnyés Alex - Horváth Norbert, Schrancz Balázs, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Varga Csaba, Szabó Tibor, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.