Kezdődik a rájátszás!

spigott - 2018. március 29. 8:00

Idegenben, a Nyírgyulaj otthonában kezdi meg a bajnoki rájátszás küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Az alapszakasz végeztével két részre "szakadt" a mezőny a futsal bajnokságban, s az első körben elért negyedik hely alapján a Dunaferr DUE Renalpin FC csapata az A csoportba kapott besorolást. A dunaújvárosiak így az első helyezett Berettyóújfalu, az ötödik Nyírgyulaj, a hetedik FTC, illetve a kilencedik Debrecen együttesei ellen lépnek pályára a pontvadászat újabb szakaszában, melynek végén az első helyezett játszhatja a bajnoki finálét. Az alapszakaszt megnyerő Berettyóújfalu hat, míg a Dunaferr négy bónuszpontot hozott magával a rájátszásra, így a papírforma alapján az idei szezonra jelentősen megerősített MVFC lehet a mieink legnagyobb vetélytársa a fináléba kerülésért vívott harcban, ám az biztos, hogy a mezőny többi tagja is rettentően kemény ellenfélnek ígérkezik csapatunk számára.

Mely ma este fél héttől a Nyírgyulaj otthonában kezdi meg a rájátszást, s ahhoz, hogy tartsa a lépést az első fordulóban győztes Berettyóújfaluval, mindenképpen el kellene hoznia a három pontot vetélytársától. Ez azonban finoman szólva sem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis mai ellenfelünk egy rendkívül kellemetlen stílusban játszó csapatot alkot, mellyel az alapszakaszban is megszenvedett együttesünk: Dunaújvárosban 4-3-ra a mieink nyertek, míg idegenben 2-2-re végeztek egymással a felek. Lovas Norbert csapata a rájátszás első fordulójában nagyon közel volt a meglepetéshez, mindössze 2-1-re kapott ki a Berettyóújfalutól, s biztosak lehetünk abban is, hogy a Dunaferr dolgát sem tervezi megkönnyíteni.

Képek: DO-archív

Tisztában van ezzel csapatunk vezetőedzője, Takó Csaba is, aki rendkívül nehéz mérkőzésre számít ma este, ám mint azt elmondta, ahhoz, hogy elérjék kitűzött céljukat, s bejussanak a bajnoki fináléba, muszáj lesz elhozniuk a három pontot. A csapat felkészülése jól alakult, ugyanis hosszú idő után végre teljes kerettel vághat neki soron következő bajnokijának együttesünk, melytől fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükség ahhoz, hogy elhozza a három pontot Nyírgyulajról.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.