Más súlycsoportban a serdülők

spigott - 2018. március 27. 8:03

Kiütéses győzelmeket arattak a mögöttünk hagyott hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás csapatai a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában.

Az NB II-es felnőtt bajnokságban induló U21-es csapat mellett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttesei is megmérették magukat a hétvégén: a DKKA fiataljai a Balatonboglár korosztályos együtteseit látták vendégül a sportcsarnokban az ifjúsági, valamint a serdülő bajnokságban.

Az ifjúsági harmadosztályban listavezető Kohász a sereghajtó Balatonboglár gárdáját látta ezúttal vendégül, s ahogy az várható volt, semmi gondot nem okozott számára a két pont megszerzése. Meggyes Rita tanítványai már az első félidőben átgázoltak ellenfelükön, s huszonkilenc gólt szereztek úgy, hogy cserébe mindössze hatot kaptak, így a második félidő sem tartogatott túl sok izgalmat. A fordulást követően még egy lapáttal rátettek fiataljaink, s a második etapban már hozták a gól/perc átlagot, így kiütéses, 61-14-es (!) győzelmet aratva erősítették meg első helyüket a tabellán úgy, hogy a második szekszárdiakat hét, míg a harmadik PEAC gárdáját nyolc ponttal előzik meg.

A serdülő harmadosztályban szereplő dunaújvárosiakra sem várt túl nehéznek ígérkező feladat, ugyanis a DKKA második számú csapata az utolsó előtti helyen álló Balatonboglár ellen is esélyesként lépett pályára. Takács Árpád együttese hozta is a kötelezőt, már az első fél órában behozhatatlan előnyre tett szert: jó támadójátékának és védekezésének köszönhetően 18-6-os vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre. A DKKA fiataljai a második felvonásban sem vettek vissza a tempóból, s végül könnyed, 34-13-as sikernek örülhettek, amivel tartják negyedik helyüket a bajnokságban. A listavezető DKKA III. ezúttal szabadnapos volt, Takács Józsefné együttese legközelebb április 6-án lép pályára a Hévíz elleni hazai összecsapáson.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.