Második helyen a tornászok

Szárszó Lajos - 2018. március 27. 14:47

Nagyszerűen kezdte a Dunaferr SE tornász csapata az I. Osztályú Utánpótlás Országos Bajnokságot, melynek első fordulóját a fővárosban rendezték meg.

Új női utánpótlás versenyrendszert dolgozott ki a Magyar Torna Szövetség, melynek első fordulóját Budapesten, a Központi Tornacsarnokban rendezték meg. Mint azt a Dunaferr SE tornászainak edzőjétől Török Dánieltől megtudtuk, az idén bevezetett versenyzési szisztéma arra épül, hogy az a 9-13 éves - gyermek kezdő, gyermek haladó, serdülő - tornászokat 3 korosztályba bontja, akiket az év során 4 fordulóban versenyeztet csapatban, egyéni összetettben és szerenként is. A megújult utánpótlás csapatbajnokság 1. fordulójában szépen szerepeltek a mieink, de az első forduló után még nem beszélhetünk konkrét eredményekről, a most elért helyezések csak a bajnokság állását tükrözik, ám a szakemberek és a sportolók máris képet kaptak arról, hogy a gyermekek jelenleg hol is tartanak a felkészülésben. Az előbb említett korosztályban a Dunaferr SE összesen 17 gyermeket 4 csapatban (2 kezdő, 1 haladó, 1 serdülő) indított, tehát elmondható, hogy szakosztályunkban a szakág nagy része képviseltette magát, méghozzá nem is eredménytelenül.

A bajnokság állása az 1. forduló után

Serdülő korosztály

Csapat: 2. hely (Mayer Gréta, Makai Lilla, Böszörményi Csilla, Kovács-Bokor Luca)

Egyéni:
Mayer Gréta: összetett 2. ugrás 1. korlát 2. gerenda 2. talaj 1.
Makai Lilla: összetett 6. korlát 1. gerenda 6. talaj 5.

Gyermek haladó korosztály

Csapat: 5. hely (Török Laura, Salamon Krisztina, Czuczor Ninetta, Faragó Bianka, Bolya Sára)
Egyéni: Bolya Sára: összetett 5. korlát 1. gerenda 6.

Gyermek kezdő korosztály
„A” csapat: 3. hely (Fehér Lili, Tóth-Pál Rebeka, Mayer Eszter, Gábor Katalin)
„B” csapat: 4. hely (Szíj Emese, Benkő Boglárka, Szilasi Tímea, Margiotta Karolt)

Egyéni:
Mayer Gréta: összetett 3. korlát 5. gerenda 1. talaj 5.
Szilasi Tímea: összetett 6. gerenda 6. talaj 5.
Gábor Katalin: gerenda 5.
Margiotta Karolt: gerenda 4. talaj 3.

Felkészítő edzők: Badics Réka, Szőke Nóra, Turcsik István, Török Dániel

Török Dániel: - A hétvégi verseny után mindenki tudja azt, hogy miben erős, miben kell még fejlődnie és azt, hogy hogyan érhet el jobb eredményt a következő fordulón, mely április végén lesz.

Az utánpótlás korú tornászok következő állomása a versenynaptárban az április 7-8-án megrendezésre kerülő országos diákolimpia lesz.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.