Remek hétvége az ifiknél

2018. március 13. (kedd) 8:01 - spigott

A DKKA II. számú serdülő csapata, valamint a Duna-Pent fiataljai is nagyon sima győzelmeknek örülhettek a női kézilabdázók ifjúsági bajnokságában.

Nyerhetőnek ígérkező mérkőzések vártak hétvégén a dunaújvárosi kézilabdázókra az NB III-as leány ifjúsági bajnokságban, ugyanis a listavezető DKKA II. a második helyezett GÓNA SZKKE, míg a negyedik Duna-Pent a kilencedik Kaposvár ellen lépett pályára a pontvadászat 15. fordulójában.

Az akadémisták második számú együttese hazai környezetben fogadta egyik legnagyobb vetélytársát, méghozzá esélyesként, ugyanis a két gárda őszi találkozóján Lentiben is nyolcgólos sikernek örülhettek a mieink, akik ezúttal esélyt sem adtak vendégüknek. A dunaújvárosi fiatalok ugyanis már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát, hiszen huszonkét lőtt góljukra csak kilenccel tudott válaszolni az ellenfél, így a fordulás után már csak a hazai győzelem mértéke volt kérdéses. Meggyes Rita tanítványai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza a lendületből sőt, a második felvonást 31-9-re megnyerve arattak kiütéses, 53-18-as sikert, így már ötpontos előnnyel vezetik a bajnokság küzdelmeit hétvégi vetélytársuk előtt.

Kép: DO-archív

A Duna-Pent ifjúsági csapata eközben Kaposvárra látogatott, ahol a kilencedik helyezett házigazdák ellen mérette meg magát. Mivel a két együttes októberi bajnokiján a mieink simán, 47-26-ra nyertek, így ezúttal is Zubai Gábor csapata volt az esélyes. A találkozó első félideje nem is hozott túl nagy küzdelmet, mivel a Duna-Pent fiataljai valósággal átgázoltak ellenfelükön, s a 29-12-re megnyert első felvonás után nem sok izgalmat ígért a második felvonás. A térfélcsere után valamelyest visszaesett a dunaújvárosiak teljesítménye, ám a mieink a második harminc percet is behúzták 16-8-ra, így végül nagyon sima, 45-20-as győzelemmel erősítették meg negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

A Kozármisleny ellen javíthat a DPASE

A Kozármisleny ellen javíthat a DPASE

2018. március 23. (péntek)

Elsősorban védekezésben kell feljavulnia a dunaújvárosi labdarúgóknak ahhoz, hogy idei harmadik bajnokijukon végre már győzelemnek örülhessenek.

Megérdemelt veszprémi győzelem

Megérdemelt veszprémi győzelem

2018. március 23. (péntek)

Csak az első negyedben játszott jól, így tizenhét pontos vereséget szenvedett Veszprémben a Dunaújvárosi Sárkányok U18-as kosárlabda csapata.

Újra pályán az élvonal

Újra pályán az élvonal

2018. március 23. (péntek)

A dobogóra pályázó együttesek közül kettő is pályára lépett csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának első tavaszi fordulójában.

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

2018. március 22. (csütörtök)

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

Az ötödik helyért játszik a válogatott

Az ötödik helyért játszik a válogatott

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női vízilabda-válogatott alulmaradt az oroszokkal vívott első mérkőzésén az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjében, így pénteken az elődöntő helyett az ötödik helyért szállhat vízbe.

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.