Remek hétvége az ifiknél

2018. március 13. (kedd) 8:01 - spigott

A DKKA II. számú serdülő csapata, valamint a Duna-Pent fiataljai is nagyon sima győzelmeknek örülhettek a női kézilabdázók ifjúsági bajnokságában.

Nyerhetőnek ígérkező mérkőzések vártak hétvégén a dunaújvárosi kézilabdázókra az NB III-as leány ifjúsági bajnokságban, ugyanis a listavezető DKKA II. a második helyezett GÓNA SZKKE, míg a negyedik Duna-Pent a kilencedik Kaposvár ellen lépett pályára a pontvadászat 15. fordulójában.

Az akadémisták második számú együttese hazai környezetben fogadta egyik legnagyobb vetélytársát, méghozzá esélyesként, ugyanis a két gárda őszi találkozóján Lentiben is nyolcgólos sikernek örülhettek a mieink, akik ezúttal esélyt sem adtak vendégüknek. A dunaújvárosi fiatalok ugyanis már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát, hiszen huszonkét lőtt góljukra csak kilenccel tudott válaszolni az ellenfél, így a fordulás után már csak a hazai győzelem mértéke volt kérdéses. Meggyes Rita tanítványai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza a lendületből sőt, a második felvonást 31-9-re megnyerve arattak kiütéses, 53-18-as sikert, így már ötpontos előnnyel vezetik a bajnokság küzdelmeit hétvégi vetélytársuk előtt.

Kép: DO-archív

A Duna-Pent ifjúsági csapata eközben Kaposvárra látogatott, ahol a kilencedik helyezett házigazdák ellen mérette meg magát. Mivel a két együttes októberi bajnokiján a mieink simán, 47-26-ra nyertek, így ezúttal is Zubai Gábor csapata volt az esélyes. A találkozó első félideje nem is hozott túl nagy küzdelmet, mivel a Duna-Pent fiataljai valósággal átgázoltak ellenfelükön, s a 29-12-re megnyert első felvonás után nem sok izgalmat ígért a második felvonás. A térfélcsere után valamelyest visszaesett a dunaújvárosiak teljesítménye, ám a mieink a második harminc percet is behúzták 16-8-ra, így végül nagyon sima, 45-20-as győzelemmel erősítették meg negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2018. június 18. (hétfő)

Helyezetlenül zárt élete első Európa-bajnokságán a Dunaferr SE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika, aki csak külön engedéllyel vehetett részt a kontinensviadalon.

Döntős helyezések a válogatón

Döntős helyezések a válogatón

2018. június 18. (hétfő)

Tisztességgel helyt álltak, s három döntős eredményt is elértek a szolnoki ifjúsági válogatón a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Horváth Máté újabb szép sikere

Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő)

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.