Remek hétvége az ifiknél

2018. március 13. (kedd) 8:01 - spigott

A DKKA II. számú serdülő csapata, valamint a Duna-Pent fiataljai is nagyon sima győzelmeknek örülhettek a női kézilabdázók ifjúsági bajnokságában.

Nyerhetőnek ígérkező mérkőzések vártak hétvégén a dunaújvárosi kézilabdázókra az NB III-as leány ifjúsági bajnokságban, ugyanis a listavezető DKKA II. a második helyezett GÓNA SZKKE, míg a negyedik Duna-Pent a kilencedik Kaposvár ellen lépett pályára a pontvadászat 15. fordulójában.

Az akadémisták második számú együttese hazai környezetben fogadta egyik legnagyobb vetélytársát, méghozzá esélyesként, ugyanis a két gárda őszi találkozóján Lentiben is nyolcgólos sikernek örülhettek a mieink, akik ezúttal esélyt sem adtak vendégüknek. A dunaújvárosi fiatalok ugyanis már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát, hiszen huszonkét lőtt góljukra csak kilenccel tudott válaszolni az ellenfél, így a fordulás után már csak a hazai győzelem mértéke volt kérdéses. Meggyes Rita tanítványai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza a lendületből sőt, a második felvonást 31-9-re megnyerve arattak kiütéses, 53-18-as sikert, így már ötpontos előnnyel vezetik a bajnokság küzdelmeit hétvégi vetélytársuk előtt.

Kép: DO-archív

A Duna-Pent ifjúsági csapata eközben Kaposvárra látogatott, ahol a kilencedik helyezett házigazdák ellen mérette meg magát. Mivel a két együttes októberi bajnokiján a mieink simán, 47-26-ra nyertek, így ezúttal is Zubai Gábor csapata volt az esélyes. A találkozó első félideje nem is hozott túl nagy küzdelmet, mivel a Duna-Pent fiataljai valósággal átgázoltak ellenfelükön, s a 29-12-re megnyert első felvonás után nem sok izgalmat ígért a második felvonás. A térfélcsere után valamelyest visszaesett a dunaújvárosiak teljesítménye, ám a mieink a második harminc percet is behúzták 16-8-ra, így végül nagyon sima, 45-20-as győzelemmel erősítették meg negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.

Ismét az Aranyban futsaloznak

Ismét az Aranyban futsaloznak

2018. december 12. (szerda)

Újabb mérkőzésekkel folytatódik ma, illetve csütörtökön a futsal bajnokság küzdelemsorozata az Arany iskola tornatermében.

Éremeső a megyeszékhelyen

Éremeső a megyeszékhelyen

2018. december 11. (kedd)

Összesen huszonhárom érmet szereztek a Szondi Kupa elnevezésű székesfehérvári versenyen a Dunaferr SE és fiók szakosztályainak fiatal birkózói.

Vereség a véghajrában

Vereség a véghajrában

2018. december 11. (kedd)

Bő negyven percig vezetett, ám végül négygólos vereséget szenvedett a Kozármislenyben lejátszott NB I/B-s felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese.

Sportos DSE Karácsony

Sportos DSE Karácsony

2018. december 11. (kedd)

A DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott játékos karácsony ünnepséget, melyen szinte az összes utánpótlás játékos részt vett.

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.