Remek hétvége az ifiknél

2018. március 13. (kedd) 8:01 - spigott

A DKKA II. számú serdülő csapata, valamint a Duna-Pent fiataljai is nagyon sima győzelmeknek örülhettek a női kézilabdázók ifjúsági bajnokságában.

Nyerhetőnek ígérkező mérkőzések vártak hétvégén a dunaújvárosi kézilabdázókra az NB III-as leány ifjúsági bajnokságban, ugyanis a listavezető DKKA II. a második helyezett GÓNA SZKKE, míg a negyedik Duna-Pent a kilencedik Kaposvár ellen lépett pályára a pontvadászat 15. fordulójában.

Az akadémisták második számú együttese hazai környezetben fogadta egyik legnagyobb vetélytársát, méghozzá esélyesként, ugyanis a két gárda őszi találkozóján Lentiben is nyolcgólos sikernek örülhettek a mieink, akik ezúttal esélyt sem adtak vendégüknek. A dunaújvárosi fiatalok ugyanis már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát, hiszen huszonkét lőtt góljukra csak kilenccel tudott válaszolni az ellenfél, így a fordulás után már csak a hazai győzelem mértéke volt kérdéses. Meggyes Rita tanítványai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza a lendületből sőt, a második felvonást 31-9-re megnyerve arattak kiütéses, 53-18-as sikert, így már ötpontos előnnyel vezetik a bajnokság küzdelmeit hétvégi vetélytársuk előtt.

Kép: DO-archív

A Duna-Pent ifjúsági csapata eközben Kaposvárra látogatott, ahol a kilencedik helyezett házigazdák ellen mérette meg magát. Mivel a két együttes októberi bajnokiján a mieink simán, 47-26-ra nyertek, így ezúttal is Zubai Gábor csapata volt az esélyes. A találkozó első félideje nem is hozott túl nagy küzdelmet, mivel a Duna-Pent fiataljai valósággal átgázoltak ellenfelükön, s a 29-12-re megnyert első felvonás után nem sok izgalmat ígért a második felvonás. A térfélcsere után valamelyest visszaesett a dunaújvárosiak teljesítménye, ám a mieink a második harminc percet is behúzták 16-8-ra, így végül nagyon sima, 45-20-as győzelemmel erősítették meg negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.