Szoros vereségek a fővárosban

2018. március 12. (hétfő) 17:48 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is 14-13-as vereséget szenvedett a Polo SC otthonában lejátszott bajnoki találkozón.

A fővárosi Kőér uszodában folytatták a bajnoki küzdelmeket vasárnap a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói. A sort a negyedik helyen álló serdülők kezdték meg, s bár a tabellán két hellyel ellenfelük előtt álltak, nem várt könnyű feladat Schmidt Tamás tanítványaira. Ez már az első negyedben meg is látszódott, ugyanis mindkét gárda három-három alkalommal talált kapuba, míg a másodikban a jóval pontosabban játszó házigazdák ötször mattolták a mieinket, s a félidei szünetig kétgólos előnyt szereztek (8-6). A DFVE fiataljai azonban a harmadik negyedben látványosan feljavultak, s a felvonást 6-3-ra megnyerve átvették a vezetést is. A minimális előnyt sajnos nem tudták megtartani vízilabdázóink, mert a záró etapot 3-1-re behúzták a házigazdák, akik végül 14-13-as győzelemnek örülhettek.

Kép: DO-archív

Ahogy a serdülők, úgy az ifjúságiak is a negyedik helyről várták a bajnokság hétvégi folytatását, s bár ellenfelük hét ponttal kevesebbet gyűjtött eddig, nem mehettek biztosra, ugyanis a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a Polo SC gárdája örülhetett a győzelemnek. A két együttes ezúttal is rendkívül kiélezett csatát vívott egymással, s bár az első negyedet 5-4-re a hazaiak nyerték, a másodikban a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak egy találattal, így a félidei szünethez érve 7-7-es állást mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben kélt-két gólt szerzett mindkét alakulat, vagyis a döntés az utolsó felvonásra maradt, melyben sajnos a vendéglátók voltak valamivel pontosabbak, s 2-1-es részsikerüknek köszönhetően végül 14-13-as győzelmet arattak.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (3-3, 5-3, 3-6, 3-1)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 4, Jonkl Csenge 3, Velics Flóra 3, Fülöp Fanni 2, Pál réka 1.

Ifjúságiak

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (5-4, 2-3, 5-5, 2-1)
Gólszerzőink: Lara Luka 4, Jonkl Csenge 3, Rompos Dóra Bernadett 2, Huszti Vanda 1, Szabó Nikolett 1.

A rovat további hírei: Sport

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.

Ismét az Aranyban futsaloznak

Ismét az Aranyban futsaloznak

2018. december 12. (szerda)

Újabb mérkőzésekkel folytatódik ma, illetve csütörtökön a futsal bajnokság küzdelemsorozata az Arany iskola tornatermében.