Szoros vereségek a fővárosban

2018. március 12. (hétfő) 17:48 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is 14-13-as vereséget szenvedett a Polo SC otthonában lejátszott bajnoki találkozón.

A fővárosi Kőér uszodában folytatták a bajnoki küzdelmeket vasárnap a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói. A sort a negyedik helyen álló serdülők kezdték meg, s bár a tabellán két hellyel ellenfelük előtt álltak, nem várt könnyű feladat Schmidt Tamás tanítványaira. Ez már az első negyedben meg is látszódott, ugyanis mindkét gárda három-három alkalommal talált kapuba, míg a másodikban a jóval pontosabban játszó házigazdák ötször mattolták a mieinket, s a félidei szünetig kétgólos előnyt szereztek (8-6). A DFVE fiataljai azonban a harmadik negyedben látványosan feljavultak, s a felvonást 6-3-ra megnyerve átvették a vezetést is. A minimális előnyt sajnos nem tudták megtartani vízilabdázóink, mert a záró etapot 3-1-re behúzták a házigazdák, akik végül 14-13-as győzelemnek örülhettek.

Kép: DO-archív

Ahogy a serdülők, úgy az ifjúságiak is a negyedik helyről várták a bajnokság hétvégi folytatását, s bár ellenfelük hét ponttal kevesebbet gyűjtött eddig, nem mehettek biztosra, ugyanis a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a Polo SC gárdája örülhetett a győzelemnek. A két együttes ezúttal is rendkívül kiélezett csatát vívott egymással, s bár az első negyedet 5-4-re a hazaiak nyerték, a másodikban a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak egy találattal, így a félidei szünethez érve 7-7-es állást mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben kélt-két gólt szerzett mindkét alakulat, vagyis a döntés az utolsó felvonásra maradt, melyben sajnos a vendéglátók voltak valamivel pontosabbak, s 2-1-es részsikerüknek köszönhetően végül 14-13-as győzelmet arattak.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (3-3, 5-3, 3-6, 3-1)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 4, Jonkl Csenge 3, Velics Flóra 3, Fülöp Fanni 2, Pál réka 1.

Ifjúságiak

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (5-4, 2-3, 5-5, 2-1)
Gólszerzőink: Lara Luka 4, Jonkl Csenge 3, Rompos Dóra Bernadett 2, Huszti Vanda 1, Szabó Nikolett 1.

A rovat további hírei: Sport

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.