Szoros vereségek a fővárosban

2018. március 12. (hétfő) 17:48 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is 14-13-as vereséget szenvedett a Polo SC otthonában lejátszott bajnoki találkozón.

A fővárosi Kőér uszodában folytatták a bajnoki küzdelmeket vasárnap a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói. A sort a negyedik helyen álló serdülők kezdték meg, s bár a tabellán két hellyel ellenfelük előtt álltak, nem várt könnyű feladat Schmidt Tamás tanítványaira. Ez már az első negyedben meg is látszódott, ugyanis mindkét gárda három-három alkalommal talált kapuba, míg a másodikban a jóval pontosabban játszó házigazdák ötször mattolták a mieinket, s a félidei szünetig kétgólos előnyt szereztek (8-6). A DFVE fiataljai azonban a harmadik negyedben látványosan feljavultak, s a felvonást 6-3-ra megnyerve átvették a vezetést is. A minimális előnyt sajnos nem tudták megtartani vízilabdázóink, mert a záró etapot 3-1-re behúzták a házigazdák, akik végül 14-13-as győzelemnek örülhettek.

Kép: DO-archív

Ahogy a serdülők, úgy az ifjúságiak is a negyedik helyről várták a bajnokság hétvégi folytatását, s bár ellenfelük hét ponttal kevesebbet gyűjtött eddig, nem mehettek biztosra, ugyanis a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a Polo SC gárdája örülhetett a győzelemnek. A két együttes ezúttal is rendkívül kiélezett csatát vívott egymással, s bár az első negyedet 5-4-re a hazaiak nyerték, a másodikban a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak egy találattal, így a félidei szünethez érve 7-7-es állást mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben kélt-két gólt szerzett mindkét alakulat, vagyis a döntés az utolsó felvonásra maradt, melyben sajnos a vendéglátók voltak valamivel pontosabbak, s 2-1-es részsikerüknek köszönhetően végül 14-13-as győzelmet arattak.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (3-3, 5-3, 3-6, 3-1)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 4, Jonkl Csenge 3, Velics Flóra 3, Fülöp Fanni 2, Pál réka 1.

Ifjúságiak

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (5-4, 2-3, 5-5, 2-1)
Gólszerzőink: Lara Luka 4, Jonkl Csenge 3, Rompos Dóra Bernadett 2, Huszti Vanda 1, Szabó Nikolett 1.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.