Szoros vereségek a fővárosban

2018. március 12. (hétfő) 17:48 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is 14-13-as vereséget szenvedett a Polo SC otthonában lejátszott bajnoki találkozón.

A fővárosi Kőér uszodában folytatták a bajnoki küzdelmeket vasárnap a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói. A sort a negyedik helyen álló serdülők kezdték meg, s bár a tabellán két hellyel ellenfelük előtt álltak, nem várt könnyű feladat Schmidt Tamás tanítványaira. Ez már az első negyedben meg is látszódott, ugyanis mindkét gárda három-három alkalommal talált kapuba, míg a másodikban a jóval pontosabban játszó házigazdák ötször mattolták a mieinket, s a félidei szünetig kétgólos előnyt szereztek (8-6). A DFVE fiataljai azonban a harmadik negyedben látványosan feljavultak, s a felvonást 6-3-ra megnyerve átvették a vezetést is. A minimális előnyt sajnos nem tudták megtartani vízilabdázóink, mert a záró etapot 3-1-re behúzták a házigazdák, akik végül 14-13-as győzelemnek örülhettek.

Kép: DO-archív

Ahogy a serdülők, úgy az ifjúságiak is a negyedik helyről várták a bajnokság hétvégi folytatását, s bár ellenfelük hét ponttal kevesebbet gyűjtött eddig, nem mehettek biztosra, ugyanis a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a Polo SC gárdája örülhetett a győzelemnek. A két együttes ezúttal is rendkívül kiélezett csatát vívott egymással, s bár az első negyedet 5-4-re a hazaiak nyerték, a másodikban a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak egy találattal, így a félidei szünethez érve 7-7-es állást mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben kélt-két gólt szerzett mindkét alakulat, vagyis a döntés az utolsó felvonásra maradt, melyben sajnos a vendéglátók voltak valamivel pontosabbak, s 2-1-es részsikerüknek köszönhetően végül 14-13-as győzelmet arattak.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (3-3, 5-3, 3-6, 3-1)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 4, Jonkl Csenge 3, Velics Flóra 3, Fülöp Fanni 2, Pál réka 1.

Ifjúságiak

Polo SC – DFVE-Yordo 14-13 (5-4, 2-3, 5-5, 2-1)
Gólszerzőink: Lara Luka 4, Jonkl Csenge 3, Rompos Dóra Bernadett 2, Huszti Vanda 1, Szabó Nikolett 1.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.