Biztos DKKA-sikerek

2018. április 16. (hétfő) 8:04 - spigott

A DKKA harmadik csapata huszonegy, míg a második számú együttes hétgólos különbséggel nyerte újabb mérkőzését a serdülő bajnokságban.

Két mérkőzésen három dunaújvárosi csapat lépett pályára hétvégén a harmadosztályú serdülő kézilabda bajnokság újabb fordulójában. A dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia harmadik számú együttese a Duna-Pent ellen mérette meg magát a sportcsarnokban, s mivel az összecsapás előtt az akadémisták az első, míg ellenfelük a tizedik helyen állt a tabellán, ezért egyértelműen előbbiek voltak a mérkőzés esélyesei. A meccs elején azonban még jól tartotta magát a "hazai csapat", ám idővel egyre inkább kiütközött a két gárda közti tudáskülönbség, s a félidei szünetre már a DKKA vonulhatott 17-9-es vezetéssel. A térfélcserét követően tovább nőtt a különbség a csapatok között, s bár az akadémisták 38-17-es győzelmet arattak, Takács Józsefné vezetőedző nem volt teljesen elégedett, hiszen védekezésben valamivel többet várt tanítványaitól.

Kép: DO-archív

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia második számú serdülő csapata idegenben, a nyolcadik helyezett Hévízi SK ellen mérette meg magát. Nem várt tehát könnyű feladat fiataljainkra, ám Takács árpád tanítványai már az első félidő után négy góllal, 12-8-ra vezettek, s mivel a fordulás után is jobban játszottak vetélytársuknál, végül 25-18-as sikernek örülhettek. A DKKA III. tizennyolc találkozót követően kényelmes, hatpontos előnnyel vezet a Pécs előtt, akadémiánk második csapata továbbra is a negyedik huszonhét szerzett ponttal, míg a Duna-Pent a tizedik helyről várja a bajnokság folytatását.

A rovat további hírei: Sport

Új edzővel, új alapokon

Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd)

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Klujber Katrin a világ tetején!

Klujber Katrin a világ tetején!

2018. július 17. (kedd)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia újdonsült világbajnoka, Klujber Katrin szerint elsősorban egységének, elszántságának köszönhette azt junior válogatottunk, hogy minden mérkőzését megnyerve hódította el a debreceni junior kézilabda világbajnokság első helyét.

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

2018. július 16. (hétfő)

A Dunaferr SE versenyzői közül Kiss Balázs és Hajdu Jonatán is részt vehet a kajak-kenusok portugáliai világbajnokságán.

Teljes az Acélbikák légiós kerete

Teljes az Acélbikák légiós kerete

2018. július 16. (hétfő)

A 27 éves finn Jaakko Turtiainen is a Dunaújvárosi Acélbikák együttesénél folytatja pályafutását.

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

Dunaújvárosban Kolumbia nyert

2018. július 16. (hétfő)

Kolumbia csapata nyerte a hétvégén első alkalommal megrendezett Mini Foci VB Kupát.

Másodszor világbajnok Franciaország

Másodszor világbajnok Franciaország

2018. július 15. (vasárnap)

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Sima győzelemmel javított a válogatott

Sima győzelemmel javított a válogatott

2018. július 15. (vasárnap)

Kiütéses, huszonhét gólos különbségű győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.