Elmaradt a bravúr

Szárszó Lajos - 2018. április 6. 20:26

Remekül küzdött a Dunaferr a MAFC otthonában az 5-8. helyet eldöntő mérkőzés sorozat első felvonásán, ám nem sikerült borítani a papírformát.

Több, mint egy hónapja nem játszott tétmeccset a Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata, akik ma este MAFC BME együttese ellen kezdték meg a rájátszást, mely arról dönt, hogy fiatal csapatunk melyik helyen zárja a bajnokság idei kiírását. Mivel Tomanóczy Tibor alakulata az alapszakasz küzdelmei után bejutott a rájátszásba, így a fiúk az 5-8-ig hely valamelyikének eléréséért játszhatnak. Ebben a sorozatban elsőként a mieinknél rutinosabb játékosállománnyal rendelkező MAFC volt az ellenfél, méghozzá idegenben, így a találkozó esélyesének a fővárosiak számítottak. Az első szettet remekül kezdte a Dunaferr, melynek köszönhetően három ponttal húztak el Hatvany Zsolték (5-8). A folytatásban azonban felébredt Schildkrauth Krisztián csapata, és miután az irányítás átvette, meg is fordította az állást (16-13).

Ekkor újabb fordulat következett, hiszen az újvárosiak, ha minimális előnnyel is, de a végjáték előtt visszavették az előnyt (20-21). Ettől kezdve vált igazán izgalmassá a szett vége, melyet a hazaiak bírtak jobban, és végül a lehető legkisebb különbséggel nyertek meg (25-23). Az elvesztett első játék benne maradt Tomanóczy Tibor legénységében, így a második felvonás legelején nagy hátrányba kerültek (8-4). Ezt sajnos a folytatásban sem sikerült ledolgozni (16-11), így ezt a játékot könnyedén húzta be a MAFC (25-16). Ettől talán könnyedebben vette a harmadik játékot a fővárosi alakulat, miközben a Dunaferr új erőre kapott, hiszen ettől kezdve mindkét csapat az előzőekkel ellentétes arcát mutatta. Rendkívül elszántan játszott fiatal csapatunk, akik gyorsan hárompontos vezetést szereztek (5-8). Ettől kezdve megtáltosodtak fiataljaink, és sorra szerezték a szebbnél szebb pontokat, melyeket a MAFC nem tudott lekövetni (11-16).

Képek: DO-archív

Az ötpontos vezetés megszerzése után sem változott a játék képe, mivel a mieinken ezúttal nem találtak fogást Schildkraut Krisztián fiai (16-21), így jelentős előnnyel érkeztünk a végjátékhoz. 24-18-as Dunaferr vezetésnél az első labdát sikerült értékesíteni, így a szett megnyerése után összesítésben újra lőtávolon belülre kerültünk (18-25). A negyedik szett fej-fej melletti küzdelemmel indult (7-8), amely egészen a játék közepéig tartott (16-14). Ekkor azonban megtorpant a játékunk, és egyre jobban növelte előnyét a MAFC (21-17). Ezt az előnyt megtartották a fővárosiak (25-18), így végül összesítésben 3-1 arányban nyerték a viadalt. Folytatás vasárnap idegenben, a MÁV Előre otthonában.

MAFC-BME – Dunaferr SE 3-1 (25-23, 25-16, 18-25, 25-18)

MAFC-BME: Eke Péter, Kun Benedek, Bakóczy András, Szabó Balázs, Tar Szabolcs, Bán Balázs, Varga Dominik (liberó). Cserék: Csépke Gábor, Tari Zsolt Posztós Bendegúz, Gazsi Zsombor. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Dunaferr SE: Flachner Kornél, Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Iván Gergő, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.