Hazai rangadó előtt a Kohász

spigott - 2018. április 24. 18:00

A bajnoki címre esélyes Ferencvárost fogadja szerdán este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga hétközi fordulójában.

A Debrecenben aratott kétgólos győzelmével továbbra is tartja negyedik helyét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga tabelláján, ami a igazán bravúros teljesítmény György László tanítványaitól. A bajnokságból hátralévő öt forduló azonban bőven tartogat még izgalmakat, kőkemény mérkőzéseket, s ezek közül is kiemelkedik kézilabdázóink szerda este hat órakor kezdődő találkozója, melyen a bajnoki cím egyik esélyese, a Ferencváros látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Finoman szólva is nehéz hatvan perc vár tehát kézilabdázóinkra, akik azonban nagyon keményen készülnek a találkozóra, hiszen legutóbb a Győr ellen is bizonyították, hogy egységes, jó csapatjátékkal, kiemelkedő egyéni teljesítményekkel képesek felvenni a tempót a Bajnokok Ligájában szereplő együttesekkel is.

Tisztában van a feladat nehézségével vezetőedzőnk, György László is, ám a szakvezető elmondta, hogy hiába esélyesebb a Ferencváros, nem adják fel a meccset, ugyanakkor ahhoz, hogy jó mérkőzést játszanak a fővárosiakkal, a csapat minden tagjának tudása legjavát kell nyújtania.

- A Ferencváros a BL-sorozatban játszott remek mérkőzéseket, a fővárosiak nagyon jó csapatot alkotnak, s ezt lehetett látni idei menetelésükből még annak ellenére is, hogy a negyeddöntős párharcban egy más dimenzióban játszó Rosztov ellen végül búcsúztak a sorozattól. Nekünk a magyar bajnokságban elért eredményeikből kell kiindulnunk, s azt látjuk, hogy itt a második helyen állnak úgy, hogy ugyanannyi pontjuk van, mint a listavezető, de egy meccsel többet játszó győrieknek, ráadásul az idei kiírásban eddig összes találkozójukat megnyerték. Az Érd ellen legutóbb parádéztak, bár azt is hozzá kell tenni, hogy az érdiek látványosan feladták a találkozót, viszont azokat a mérkőzéseiket is megnyerték, amelyek az ellenfelek számára is fontosak voltak.

Képek: DO-archív

A Fradi minden poszton rutinos, kiváló játékosokkal rendelkezik, a bajnoki címért áll harcban, s nagyon fontos lesz számára ez a találkozó, s mindent el fog követni azért, hogy a legszebb arcát mutassa szerdán is. Ez a célunk azonban nekünk is, nem adjuk fel a találkozót, s bár nem mi vagyunk az esélyesek, mindent el fogunk követni azért, hogy egy jó mérkőzést játsszunk a zöld-fehérekkel. Becsületesen felkészülünk erre a találkozóra is, harcosan, végig küzdve szeretnénk végigjátszani a hatvan percet, s már csak azért is fontos lenne egy jó játékot, jó képet mutatni magunkról, mert vasárnap már Kisvárdán játszunk, s egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szájízzel vágunk neki annak a találkozónak. Ahhoz, hogy egy Ferencváros ellen legyen esélyünk bármire, muszáj lesz a csapat minden egyes tagjának kiemelkedő teljesítményt nyújtania, védekezésben, visszarendeződésben, valamint támadásban, vagyis a játék minden elemében fel kell vennünk azt a tempót, ami a Bajnokok Ligájában megedzett Ferencvárosnak már természetes.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.