Közel volt a bravúr

2018. április 14. (szombat) 19:47 - spigott

Jól küzdött, egészen az utolsó pillanatokig volt esélye a pontszerzésre, ám végül 28-27-es vereséget szenvedett Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a harmadik helyezett Érd otthonában lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely különösebb teher nélkül várhatta idei 20. bajnoki mérkőzését, hiszen a találkozónak annak ellenére is a hazaiak voltak az esélyesei, hogy a mieink a negyedik helyről várták a csatát. Mely előtt György László abban reménykedett, hogy csapata fegyelmezett támadójátékkal lesz képes megálljt parancsolni a vendéglátóknak. Ehhez képest az első hat-hét percben támadásban semmi nem jött össze a mieinknek, s bár felállt fal ellen az Érd sem talált be, két gyors indításból, valamint egy hetesből 3-0-ra meglépett a házigazda. A gólcsendet Micijevic törte meg, majd nem sokkal később Klujber csökkentette minimálisra a különbséget, de a házigazdák rendre válaszolni tudtak a mieink találataira, így tartani tudták egy-kétgólos előnyüket (6-4).

A félidő derekához közeledve újra meglépett hárommal az érdi csapat, s bár Kazai duplája után már az egyenlítésért támadhatott a Kohász, ez egyáltalán nem úgy sült el, ahogy azt György László az időkérés után eltervezte (8-7). Támadásban ugyanis rengeteget hibáztak a mieink, s a hazaiak ezt könyörtelenül megbüntették, hiszen a gyors indításokkal rendre megverték a mieinket, s a 22. percben már tetemesebb, ötgólos előnynek örülhettek (13-8). A mieink hosszú gólcsendjét végül Micijevic törte meg, majd a jó védekezésnek köszönhetően végre jöttek a gyors indítások a Kohász részéről is, így a 28. percben újra csak egy gól volt a két együttes közti különbség (13-12). Elég volt azonban két kisebb hiba, amiből előbb Signate, majd Krpez ért el újra könnyű gólt, így az utolsó percnek 15-12-es hazai előnnyel vágtak neki a felek. A hajrában szerencsére Micijevic közelebb lopta a Kohászt, s mivel erre már nem volt válasza a házigazdáknak, így a szünetben 15-13-as érdi vezetést mutatott az eredményjelző.

A térfélcsere után elsősorban visszarendeződésben kellett volna feljavulnia a mieinknek ahhoz, hogy legyen esélyük megszorongatni ellenfelüket, hiszen az már az első félidőben is bebizonyosodott, hogy tényleg ez a vendéglátók legnagyobb fegyvere. Ehhez képest a második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, s alig négy perc alatt újra megléptek négy góllal a Kohásztól sőt, mikor a sokadik labdát adta el együttesünk, s jött egy újabb gyors indítás, máris 19-14-re vezetett az Érd. Együttesünk azonban nem adta fel, nyitottabb védekezésre váltott át, amivel meg is zavarta a hazaiakat, s mivel a szerzett labdák után Micijevic kétszer, Kazai és Dombi egy-egy alkalommal talált be a hazai kapuba, a 41. percben már Szabó Edinának kellett időt kérnie (20-19). A Kohász azonban újabb érdi támadást védekezett ki, majd a 43. perc elején Dombi szép góljával kiegyenlített, ám a vezetést már nem sikerült megszereznie, mert az házigazdák pillanatok alatt váltottak, s ismét "megléptek" két góllal (23-21).

Képek: DO-archív

Együttesünk sajnos ekkor látványosan megakadt támadásban, s bár a védelme azért működött, a hazaiak így is növelni tudták vezetésüket, s Kiss Nikolett góljai után ismét hárommal vezettek (26-23). Nagyobb gondot jelentett, hogy közben Szalai Babettet sérülés miatt elveszítette a DKKA, ám a mieink ekkor sem törtek össze, újra feljavult a védekezésük, s Kazai, valamint Molnár révén az 58. percben ismét feljöttek egy gólra (27-26). Jött is azonnal a hazai időkérés, de egy újabb labdaszerzés után Molnár szerzett bravúros találatot, így bő egy perccel a meccs vége előtt újra egált mutatott az eredményjelző (27-27). Sajnos gyorsan jött a válasz a hazaiaktól, s bár közel egy perce maradt a mieinknek is arra, hogy betaláljanak, utolsó támadásukat elrontották, így a nagy csatát végül az Érd nyerte 28-27-re, amivel megerősítette harmadik helyélt a bajnoki tabellán. A mieink ugyan remekül küzdöttek, s egy kicsivel több rutinnal pontot is szerezhettek volna, ám a kulcspillanatokban többet hibáztak ellenfelüknél, s ez döntött a mai rangadón.

Érd – DKKA 28-27 (15-13)

DKKA. Oguntoye – Kazai 5, Micijevic 7, Szalai, Dombi 4, Kovács 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Klujber 3, Cifra, Szekerczés 1, Bulath 1, Nick, Molnár 1, Takács D. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.