Közel volt a bravúr

2018. április 14. (szombat) 19:47 - spigott

Jól küzdött, egészen az utolsó pillanatokig volt esélye a pontszerzésre, ám végül 28-27-es vereséget szenvedett Érden a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a harmadik helyezett Érd otthonában lépett pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely különösebb teher nélkül várhatta idei 20. bajnoki mérkőzését, hiszen a találkozónak annak ellenére is a hazaiak voltak az esélyesei, hogy a mieink a negyedik helyről várták a csatát. Mely előtt György László abban reménykedett, hogy csapata fegyelmezett támadójátékkal lesz képes megálljt parancsolni a vendéglátóknak. Ehhez képest az első hat-hét percben támadásban semmi nem jött össze a mieinknek, s bár felállt fal ellen az Érd sem talált be, két gyors indításból, valamint egy hetesből 3-0-ra meglépett a házigazda. A gólcsendet Micijevic törte meg, majd nem sokkal később Klujber csökkentette minimálisra a különbséget, de a házigazdák rendre válaszolni tudtak a mieink találataira, így tartani tudták egy-kétgólos előnyüket (6-4).

A félidő derekához közeledve újra meglépett hárommal az érdi csapat, s bár Kazai duplája után már az egyenlítésért támadhatott a Kohász, ez egyáltalán nem úgy sült el, ahogy azt György László az időkérés után eltervezte (8-7). Támadásban ugyanis rengeteget hibáztak a mieink, s a hazaiak ezt könyörtelenül megbüntették, hiszen a gyors indításokkal rendre megverték a mieinket, s a 22. percben már tetemesebb, ötgólos előnynek örülhettek (13-8). A mieink hosszú gólcsendjét végül Micijevic törte meg, majd a jó védekezésnek köszönhetően végre jöttek a gyors indítások a Kohász részéről is, így a 28. percben újra csak egy gól volt a két együttes közti különbség (13-12). Elég volt azonban két kisebb hiba, amiből előbb Signate, majd Krpez ért el újra könnyű gólt, így az utolsó percnek 15-12-es hazai előnnyel vágtak neki a felek. A hajrában szerencsére Micijevic közelebb lopta a Kohászt, s mivel erre már nem volt válasza a házigazdáknak, így a szünetben 15-13-as érdi vezetést mutatott az eredményjelző.

A térfélcsere után elsősorban visszarendeződésben kellett volna feljavulnia a mieinknek ahhoz, hogy legyen esélyük megszorongatni ellenfelüket, hiszen az már az első félidőben is bebizonyosodott, hogy tényleg ez a vendéglátók legnagyobb fegyvere. Ehhez képest a második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, s alig négy perc alatt újra megléptek négy góllal a Kohásztól sőt, mikor a sokadik labdát adta el együttesünk, s jött egy újabb gyors indítás, máris 19-14-re vezetett az Érd. Együttesünk azonban nem adta fel, nyitottabb védekezésre váltott át, amivel meg is zavarta a hazaiakat, s mivel a szerzett labdák után Micijevic kétszer, Kazai és Dombi egy-egy alkalommal talált be a hazai kapuba, a 41. percben már Szabó Edinának kellett időt kérnie (20-19). A Kohász azonban újabb érdi támadást védekezett ki, majd a 43. perc elején Dombi szép góljával kiegyenlített, ám a vezetést már nem sikerült megszereznie, mert az házigazdák pillanatok alatt váltottak, s ismét "megléptek" két góllal (23-21).

Képek: DO-archív

Együttesünk sajnos ekkor látványosan megakadt támadásban, s bár a védelme azért működött, a hazaiak így is növelni tudták vezetésüket, s Kiss Nikolett góljai után ismét hárommal vezettek (26-23). Nagyobb gondot jelentett, hogy közben Szalai Babettet sérülés miatt elveszítette a DKKA, ám a mieink ekkor sem törtek össze, újra feljavult a védekezésük, s Kazai, valamint Molnár révén az 58. percben ismét feljöttek egy gólra (27-26). Jött is azonnal a hazai időkérés, de egy újabb labdaszerzés után Molnár szerzett bravúros találatot, így bő egy perccel a meccs vége előtt újra egált mutatott az eredményjelző (27-27). Sajnos gyorsan jött a válasz a hazaiaktól, s bár közel egy perce maradt a mieinknek is arra, hogy betaláljanak, utolsó támadásukat elrontották, így a nagy csatát végül az Érd nyerte 28-27-re, amivel megerősítette harmadik helyélt a bajnoki tabellán. A mieink ugyan remekül küzdöttek, s egy kicsivel több rutinnal pontot is szerezhettek volna, ám a kulcspillanatokban többet hibáztak ellenfelüknél, s ez döntött a mai rangadón.

Érd – DKKA 28-27 (15-13)

DKKA. Oguntoye – Kazai 5, Micijevic 7, Szalai, Dombi 4, Kovács 2, Grosch 2. Csere: Tomasevics (kapus), Klujber 3, Cifra, Szekerczés 1, Bulath 1, Nick, Molnár 1, Takács D. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Cseh siker a Santa Claus Kupán

Cseh siker a Santa Claus Kupán

2018. december 10. (hétfő)

A cseh Decin gárdája nyerte a péntektől vasárnapig megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű nemzetközi U10-es utánpótlás tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.