Parádés siker Kisvárdán

spigott - 2018. április 29. 19:44

Sokáig simának tűnt, ám végül rendkívül izgalmas csatában aratott 24-23-as győzelmet a Kisvárda elleni bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely továbbra is biztosan tartja negyedik helyét a bajnoki táblázaton.

Idegenben, a Kisvárda elleni mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, melyre rendkívül nehéz hatvan perc várt a remek légiósokkal, s több volt magyar válogatottal felálló házigazdák ellen.
Úgy tűnt, hogy a Kohász kézilabdázói át is érzik, hogy milyen fontos meccs előtt állnak, s határozott, kemény védekezéssel igyekeztek meglepni ellenfelüket. Az első két találatot Szalai Babett szerezte egy-egy jó védekezésből indított lerohanás végén, s bár a házigazdák az 5. percben megtörték gólcsendjüket, a folytatásban is tartotta egy-kétgólos előnyét együttesünk sőt, Micijevic duplája után már háromfás vezetésnek örülhettek a dunaújvárosi drukkerek (3-6). A csereként beállt Triscsuk révén szépítettek ugyan a vendéglátók, ám mikor a Kohász Kazai bravúros, valamint Grosch gyors lerohanásból szerzett góljával 8-4-re meglépett ellenfelétől, már muszáj volt időt kérnie a hazai szakvezetésnek.

A rövid pauza alatt rendezte is sorait a Kisvárda, elsősorban védekezése javult fel a hazaiaknak, de a 22. percig így is tartotta három-négygólos előnyét csapatunk (6-10). Az utolsó hét-nyolc percben nagy hajrát nyitott vetélytársunk, Orbán, Khakunova és Dmitrovic is bevette Tomasevic, majd Oguntoye kapuját, így fél perccel a félidő vége előtt már csak egyre olvadt a Kohász előnye. Az utolsó másodpercekben Klujber kiharcolt egy büntetőt, Szekerczés pedig nem hibázott, így a szünetre 13-11-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

A második felvonást hasonlóan jól kezdte a Kohász, mint az elsőt, Szekerczés, Micijevic sem tudott hibázni, s bár Triscsuk próbálta tartani a lépést a mieinkkel, mikor Grosch előbb szélről, majd egy gyors indítás után is betalált, már a DKKA 17-12-es vezetést mutatta az eredményjelző. A vendéglátók Milanovic Litre góljaival igyekeztek tartani a lépést, de a mieinknél mindig volt valaki, aki válaszolt, így 39. percben már hattal vezetett György László csapata (15-21). Nick Viktória kiállítása alatt azonban kettő, míg Micijevic és Bulath kétperce alatt újabb kettő gólt dolgozott le nagyon gyorsan hátrányából a Kisvárda, így újra teljesen nyílt lett a meccs (19-21).

Képek: DO-archív

Micijevic az újabb kiállítása előtt azonban még megszerezte hetedik találatát is, de a folyamatos emberelőnyben játszó házigazdák érthetően erőre kaptak, s Triscsuk újabb értékesített büntetőivel fel is jöttek egy gólra (21-22). A mieink sajnos ekkor látványosan el is bizonytalanodtak, hatperces gólcsendjük alatt Dmitrovic kétszer is bevette kapujukat, s a mérkőzésen először az 57. percben átvette a vezetést a Kisvárda (26-25). Rendkívül fontos találatot szerzett azonban ekkor Szalai Babett, majd két kivédekezett kisvárdai támadás után Szekerczés Luca vágott be kíméletlenül egy hetest, s mivel az utolsó hazai támadást is sikerült kivédekezni, rendkívül értékes, 24-23-as sikert aratott együttesünk, mely továbbra is tartja negyedik helyét a bajnokságban.

György László: - Igazi csapatként játszottunk a mai mérkőzésen, a lefújás után látni lehetett, hogy mennyire őszintén tudtunk örülni ennek a sikernek. Hatalmas küzdelem volt, de nagyon tudatosan játszottunk, jól koncentráltunk, lehetett érezni a csapaton a győzni akarást. Természetesen voltak azért hullámvölgyek a mérkőzésen, nehéz feladatok elé kerültünk támadásban, de mindig volt valaki, aki át tudott minket lendíteni egy-egy nehezebb perióduson.

Kisvárda Master Good SE – DKKA 23-24 (11-13)

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán 3, Dmitrovic 5, Radojevics 2, Milanovic-Litre 2, Hakunova 2, Karacs 2. Csere: Triffa (kapus), Umanec, Marincsák 1, Triscsuk 6, Szabó V. Vezetőedző: Vlatko Djonovics.

DKKA: Tomasevics – Grosch 5, Szekerczés 6, Szalai 3, Cifra, Micijevic 7, Kazai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Nick, Takács D., Klujber 1, Dombi 1, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.