Újabb rangadó vár a Kohászra

spigott - 2018. április 14. 15:01

A harmadik helyezett Érd otthonában lép pályára szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a bajnokság újabb fordulójában.

Remek győzelmet aratott a K&H női kézilabda liga legutóbbi fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely Siófokon, a közelmúltban átadott Kiss Szilárd Sportcsarnok első bajnoki mérkőzésén győzött a házigazdák ellen 23-21-re, így tizenkilenc mérkőzést követően is tartja negyedik helyét a bajnoki tabellán. György László tanítványai nem sokat ünnepelhettek legutóbbi sikerük után, ugyanis most hétvégén újabb kőkemény feladat vár rájuk a harmadik helyezett Érd otthonában.

A szombat este hat órakor kezdődő összecsapásnak a vendéglátók az esélyesei, hiszen amellett, hogy a bajnokság eddigi mérkőzésein három ponttal többet gyűjtöttek a Kohásznál, a két gárda Dunaújvárosban lejátszott novemberi mérkőzésén is sikerült győzelmet aratniuk (26-30). Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy kézilabdázóink feladnák a találkozót, ám mint azt a DKKA felnőtt csapatának szakvezetője elárulta, tudásuk legjavát kell nyújtaniuk ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzenek a remek erőkből álló érdiek ellen.

- Nagyon nehéz feladat előtt állunk, de nincs mitől tartanunk, nem rajtunk van a nyomás, nem kell félnünk semmitől, s nyugodtan játszhatjuk a játékunkat az előttünk álló találkozón is. Bízom benne, hogy a védekezésünk, s ezzel együtt a kapusteljesítményünk is stabil lesz, ez a minimum, amit hoznunk kell ahhoz, hogy jó mérkőzést játsszunk a hazaiakkal. Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre, ismerjük ellenfelünk erősségeit, ezért a legfontosabb az lesz, hogy a támadójátékunkban a lehető legjobban lecsökkentsük a technikai hibákat, s oda kell figyelnünk a befejezésekre is, mert csak így lehet megelőzni azt, hogy a az érdiek éljenek egyik legnagyobb fegyverükkel, a gyors indításokkal. Bátran, felszabadultan játszhatunk, tényleg nincs veszíteni valónk a szombati összecsapáson.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.