Döntőben a röplabdázók

Szárszó Lajos - 2018. május 27. 7:37

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának második játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata a Sümeg együttesét legyőzve jutott be a sorozat döntőjébe.

A pénteki selejtezőnap után nem sokat pihentette Tomanóczy Tibor vezetőedző a DSE Röplabda Akadémia serdülő csapatát, akikkel szombaton délelőtt még edzést tartott, hogy így készüljön a Sümeg-Dabronc elleni elődöntőre. A felkészülés remekül sikerült, melyet az bizonyít, hogy a fiaink a kora délutáni összecsapáson sima győzelmet arattak. A mérkőzés igazi presztízsnek számított, hiszen a sümegiektől többen a szezon kezdetén érkeztek Dunaújvárosba, hogy a tanulás mellett a röplabdával is komolyabban foglalkozzanak. A találkozót a DSE kezdte sokkal jobban, hiszen már az elején elléptek három (8-5), majd négy ponttal (16-12).

A szett hajrája előtt már ötpontos volt az előnyünk, melyet a Dabronc már nem tudott ledolgozni (25-17). A második menetet is Iván Bencéék irányították, amely hasonlóan indult, mint az első (8-5). A játék közepén a sok hiba ellenére is állva hagytuk ellenfelünket (16-8), így a végjáték már gyerekjáték volt (25-15). Ráadásul ezt a menetet 16 perc alatt sikerült lezárni, mely alaposan megfogta a Sümeg együttesét, ami meg is látszott a harmadik szett elején, amely tökéletesre sikerült, hiszen 8-5 után 16-9-re sikerült ellépnünk előlük. A 21. pontunknál már kilenc pontos lett az előnyünk (21-12), ahonnan már magabiztosan húzták be a fiúk a végét (25-14). Az elődöntőt így összességében 49 perc alatt zavarták le a dunaújvárosi legények, akik kellő önbizalommal várhatják a mai, 14 órakor kezdődő döntőt.

Csukás Zsolt felvételei!

Szabó Gábor: - Egy kissé idegesen kezdődött a meccs, de ettől volt igazán jó hangulatú, hiszen egy-egy játékosunknak ez presztízsnek számított. Ettől többen szerettek volna egyénileg is kimagaslót produkálni, emiatt sajnos elég sok hiba csúszott be, de ez igaz volt mindkét részről. Az azonban dicséretes, hogy ellenfelünket minden szettben húsz pont alatt sikerült tartanunk. Ahhoz, hogy a döntőben győztesek legyünk a mai játéknál sokkal pontosabban, összeszedettebben kell játszanunk.

DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bnece, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők: Szabó Gábor és Kövessy Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.