Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat) 8:02 - Szárszó Lajos

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nagy erőkkel készült a DSE Röplabda Akadémia serdülő csapata a Békéscsabán megrendezendő háromnapos 2017/2018. évi Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjére. A fiúk célja egyértelműen az volt, melyre reális esély is volt, hogy megnyerjék a bajnokságot. Ehhez azonban rögös út vezetett, hiszen a mieinken kívül még öt kiváló együttes verekedte be magát a fináléba. A csapatokat két hármas csoportba sorsolták, így az „A” jelűbe a Malév SC, Szolnoki Röplabda Akadémia, Sümeg-Dabronc, míg a „B”-be a Dunaújváros, Kecskemét és a Kaposvár került. Mint az látható, a mieink a nehezebb ágról kellett kiharcolják a továbbjutást, hiszen a hazai fellegvárak utánpótlás együttesei ellen kellett felvenniük a harcot. Az első mérkőzésünket a Kecskemét ellen vívták fiaink, mely igazából nem kezdődött jól. Idegesebbek voltak a szokottnál, feszült volt az első szett, melyben sok hibával játszottunk.

Kép: DO-archív

Ez felrázta a fiúkat, akik a folytatásra nagyon összekapták magukat. Közben átestek a tűzkeresztségen azok a játékosok is, akiknek ez volt életük első döntője, így játékunk egyre pontosabbá, összeszedettebbé vált. A nyugodtság sikert hozott, és sikerült egyenlíteni. A harmadik szettben végig vezettünk majd a végjátékban fordított a KESI (22-24), akiknek szett labdájuk is volt. Ekkor azonban rendkívül összekapták magukat az újvárosiak, akik taktikus centerjátékuknak köszönhetően fordítottak, és megnyerték a játékot. A negyedik felvonást rosszul, idegesen kezdtük, majd a közepén sikerült átvenni az irányítást, melyet már nem adtunk ki a kezünkből (3-1). A rövid pihenő után a Kaposvár következett, akiket rendkívül magas szintű játékkal, csupán 48 perc alatt 3-0-ra sikerült legyőzni. Rendkívül összeszedett, higgadt volt a DSE, akik másfél szettig hibátlanul játszottak. Ekkor egy kisebb megingás következett, de megrázták magukat a fiúk, akik végül ezt, és a harmadik szettet is simán hozták. A mai napon mindenki játéklehetőséget kapott, amely a folytatásra tekintettel pozitív előjel. A másik ágon a Szolnok nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így várhatóan ők lesznek a mieink ellenfelei a vasárnap délutáni döntőben.

Szabó Gábor edző, DSE Röplabda Akadémia: A mai napon rendkívül kiemelkedően játszottunk. Mind fizikálisan, mind technikailag ellenfeleink fölé nőttünk. A folytatásban azonban nagyon össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy bekerüljünk a vasárnapi fináléba, de mindent el fogunk követni azért, hogy döntőt játszhassunk.

DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bnece, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők: Szabó Gábor, Kövessy Balázs.

Eredmények
Dunaújváros – KESI 3-1 (22-25, 25-19, 26-24, 25-23)
Dunaújváros – Kaposvár 3-0 (25-10, 25-10, 25-14)

Következő mérkőzések:

2018. 05. 26. 17:00: DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár–Sümeg győztese
2018. 05. 27. 14:00 döntő

A rovat további hírei: Sport

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.