Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat) 8:02 - Szárszó Lajos

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nagy erőkkel készült a DSE Röplabda Akadémia serdülő csapata a Békéscsabán megrendezendő háromnapos 2017/2018. évi Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjére. A fiúk célja egyértelműen az volt, melyre reális esély is volt, hogy megnyerjék a bajnokságot. Ehhez azonban rögös út vezetett, hiszen a mieinken kívül még öt kiváló együttes verekedte be magát a fináléba. A csapatokat két hármas csoportba sorsolták, így az „A” jelűbe a Malév SC, Szolnoki Röplabda Akadémia, Sümeg-Dabronc, míg a „B”-be a Dunaújváros, Kecskemét és a Kaposvár került. Mint az látható, a mieink a nehezebb ágról kellett kiharcolják a továbbjutást, hiszen a hazai fellegvárak utánpótlás együttesei ellen kellett felvenniük a harcot. Az első mérkőzésünket a Kecskemét ellen vívták fiaink, mely igazából nem kezdődött jól. Idegesebbek voltak a szokottnál, feszült volt az első szett, melyben sok hibával játszottunk.

Kép: DO-archív

Ez felrázta a fiúkat, akik a folytatásra nagyon összekapták magukat. Közben átestek a tűzkeresztségen azok a játékosok is, akiknek ez volt életük első döntője, így játékunk egyre pontosabbá, összeszedettebbé vált. A nyugodtság sikert hozott, és sikerült egyenlíteni. A harmadik szettben végig vezettünk majd a végjátékban fordított a KESI (22-24), akiknek szett labdájuk is volt. Ekkor azonban rendkívül összekapták magukat az újvárosiak, akik taktikus centerjátékuknak köszönhetően fordítottak, és megnyerték a játékot. A negyedik felvonást rosszul, idegesen kezdtük, majd a közepén sikerült átvenni az irányítást, melyet már nem adtunk ki a kezünkből (3-1). A rövid pihenő után a Kaposvár következett, akiket rendkívül magas szintű játékkal, csupán 48 perc alatt 3-0-ra sikerült legyőzni. Rendkívül összeszedett, higgadt volt a DSE, akik másfél szettig hibátlanul játszottak. Ekkor egy kisebb megingás következett, de megrázták magukat a fiúk, akik végül ezt, és a harmadik szettet is simán hozták. A mai napon mindenki játéklehetőséget kapott, amely a folytatásra tekintettel pozitív előjel. A másik ágon a Szolnok nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így várhatóan ők lesznek a mieink ellenfelei a vasárnap délutáni döntőben.

Szabó Gábor edző, DSE Röplabda Akadémia: A mai napon rendkívül kiemelkedően játszottunk. Mind fizikálisan, mind technikailag ellenfeleink fölé nőttünk. A folytatásban azonban nagyon össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy bekerüljünk a vasárnapi fináléba, de mindent el fogunk követni azért, hogy döntőt játszhassunk.

DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bnece, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők: Szabó Gábor, Kövessy Balázs.

Eredmények
Dunaújváros – KESI 3-1 (22-25, 25-19, 26-24, 25-23)
Dunaújváros – Kaposvár 3-0 (25-10, 25-10, 25-14)

Következő mérkőzések:

2018. 05. 26. 17:00: DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár–Sümeg győztese
2018. 05. 27. 14:00 döntő

A rovat további hírei: Sport

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.