Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat) 8:02 - Szárszó Lajos

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nagy erőkkel készült a DSE Röplabda Akadémia serdülő csapata a Békéscsabán megrendezendő háromnapos 2017/2018. évi Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjére. A fiúk célja egyértelműen az volt, melyre reális esély is volt, hogy megnyerjék a bajnokságot. Ehhez azonban rögös út vezetett, hiszen a mieinken kívül még öt kiváló együttes verekedte be magát a fináléba. A csapatokat két hármas csoportba sorsolták, így az „A” jelűbe a Malév SC, Szolnoki Röplabda Akadémia, Sümeg-Dabronc, míg a „B”-be a Dunaújváros, Kecskemét és a Kaposvár került. Mint az látható, a mieink a nehezebb ágról kellett kiharcolják a továbbjutást, hiszen a hazai fellegvárak utánpótlás együttesei ellen kellett felvenniük a harcot. Az első mérkőzésünket a Kecskemét ellen vívták fiaink, mely igazából nem kezdődött jól. Idegesebbek voltak a szokottnál, feszült volt az első szett, melyben sok hibával játszottunk.

Kép: DO-archív

Ez felrázta a fiúkat, akik a folytatásra nagyon összekapták magukat. Közben átestek a tűzkeresztségen azok a játékosok is, akiknek ez volt életük első döntője, így játékunk egyre pontosabbá, összeszedettebbé vált. A nyugodtság sikert hozott, és sikerült egyenlíteni. A harmadik szettben végig vezettünk majd a végjátékban fordított a KESI (22-24), akiknek szett labdájuk is volt. Ekkor azonban rendkívül összekapták magukat az újvárosiak, akik taktikus centerjátékuknak köszönhetően fordítottak, és megnyerték a játékot. A negyedik felvonást rosszul, idegesen kezdtük, majd a közepén sikerült átvenni az irányítást, melyet már nem adtunk ki a kezünkből (3-1). A rövid pihenő után a Kaposvár következett, akiket rendkívül magas szintű játékkal, csupán 48 perc alatt 3-0-ra sikerült legyőzni. Rendkívül összeszedett, higgadt volt a DSE, akik másfél szettig hibátlanul játszottak. Ekkor egy kisebb megingás következett, de megrázták magukat a fiúk, akik végül ezt, és a harmadik szettet is simán hozták. A mai napon mindenki játéklehetőséget kapott, amely a folytatásra tekintettel pozitív előjel. A másik ágon a Szolnok nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így várhatóan ők lesznek a mieink ellenfelei a vasárnap délutáni döntőben.

Szabó Gábor edző, DSE Röplabda Akadémia: A mai napon rendkívül kiemelkedően játszottunk. Mind fizikálisan, mind technikailag ellenfeleink fölé nőttünk. A folytatásban azonban nagyon össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy bekerüljünk a vasárnapi fináléba, de mindent el fogunk követni azért, hogy döntőt játszhassunk.

DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bnece, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők: Szabó Gábor, Kövessy Balázs.

Eredmények
Dunaújváros – KESI 3-1 (22-25, 25-19, 26-24, 25-23)
Dunaújváros – Kaposvár 3-0 (25-10, 25-10, 25-14)

Következő mérkőzések:

2018. 05. 26. 17:00: DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár–Sümeg győztese
2018. 05. 27. 14:00 döntő

A rovat további hírei: Sport

Horváth Máté újabb szép sikere

Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő)

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.

Az arénában kezdődik a show

Az arénában kezdődik a show

2018. június 16. (szombat)

Jótékonysági mérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután öt órakor a Dárdai Pállal felálló a Hertha Team a Kohász és a Dunaferr egykori labdarúgói ellen.

Vereség a hollandoktól

Vereség a hollandoktól

2018. június 16. (szombat)

Hiába Klujber Katrin tizenhat gólja, 38-37-es vereséget szenvedett a hollandok elleni mérkőzésen a világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.