Elődöntőben az akadémisták

Szárszó Lajos - 2018. május 26. 8:02

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nagy erőkkel készült a DSE Röplabda Akadémia serdülő csapata a Békéscsabán megrendezendő háromnapos 2017/2018. évi Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjére. A fiúk célja egyértelműen az volt, melyre reális esély is volt, hogy megnyerjék a bajnokságot. Ehhez azonban rögös út vezetett, hiszen a mieinken kívül még öt kiváló együttes verekedte be magát a fináléba. A csapatokat két hármas csoportba sorsolták, így az „A” jelűbe a Malév SC, Szolnoki Röplabda Akadémia, Sümeg-Dabronc, míg a „B”-be a Dunaújváros, Kecskemét és a Kaposvár került. Mint az látható, a mieink a nehezebb ágról kellett kiharcolják a továbbjutást, hiszen a hazai fellegvárak utánpótlás együttesei ellen kellett felvenniük a harcot. Az első mérkőzésünket a Kecskemét ellen vívták fiaink, mely igazából nem kezdődött jól. Idegesebbek voltak a szokottnál, feszült volt az első szett, melyben sok hibával játszottunk.

Kép: DO-archív

Ez felrázta a fiúkat, akik a folytatásra nagyon összekapták magukat. Közben átestek a tűzkeresztségen azok a játékosok is, akiknek ez volt életük első döntője, így játékunk egyre pontosabbá, összeszedettebbé vált. A nyugodtság sikert hozott, és sikerült egyenlíteni. A harmadik szettben végig vezettünk majd a végjátékban fordított a KESI (22-24), akiknek szett labdájuk is volt. Ekkor azonban rendkívül összekapták magukat az újvárosiak, akik taktikus centerjátékuknak köszönhetően fordítottak, és megnyerték a játékot. A negyedik felvonást rosszul, idegesen kezdtük, majd a közepén sikerült átvenni az irányítást, melyet már nem adtunk ki a kezünkből (3-1). A rövid pihenő után a Kaposvár következett, akiket rendkívül magas szintű játékkal, csupán 48 perc alatt 3-0-ra sikerült legyőzni. Rendkívül összeszedett, higgadt volt a DSE, akik másfél szettig hibátlanul játszottak. Ekkor egy kisebb megingás következett, de megrázták magukat a fiúk, akik végül ezt, és a harmadik szettet is simán hozták. A mai napon mindenki játéklehetőséget kapott, amely a folytatásra tekintettel pozitív előjel. A másik ágon a Szolnok nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így várhatóan ők lesznek a mieink ellenfelei a vasárnap délutáni döntőben.

Szabó Gábor edző, DSE Röplabda Akadémia: A mai napon rendkívül kiemelkedően játszottunk. Mind fizikálisan, mind technikailag ellenfeleink fölé nőttünk. A folytatásban azonban nagyon össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy bekerüljünk a vasárnapi fináléba, de mindent el fogunk követni azért, hogy döntőt játszhassunk.

DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bnece, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők: Szabó Gábor, Kövessy Balázs.

Eredmények
Dunaújváros – KESI 3-1 (22-25, 25-19, 26-24, 25-23)
Dunaújváros – Kaposvár 3-0 (25-10, 25-10, 25-14)

Következő mérkőzések:

2018. 05. 26. 17:00: DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár–Sümeg győztese
2018. 05. 27. 14:00 döntő

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.