Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat) 8:02 - Szárszó Lajos

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nagy erőkkel készült a DSE Röplabda Akadémia serdülő csapata a Békéscsabán megrendezendő háromnapos 2017/2018. évi Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjére. A fiúk célja egyértelműen az volt, melyre reális esély is volt, hogy megnyerjék a bajnokságot. Ehhez azonban rögös út vezetett, hiszen a mieinken kívül még öt kiváló együttes verekedte be magát a fináléba. A csapatokat két hármas csoportba sorsolták, így az „A” jelűbe a Malév SC, Szolnoki Röplabda Akadémia, Sümeg-Dabronc, míg a „B”-be a Dunaújváros, Kecskemét és a Kaposvár került. Mint az látható, a mieink a nehezebb ágról kellett kiharcolják a továbbjutást, hiszen a hazai fellegvárak utánpótlás együttesei ellen kellett felvenniük a harcot. Az első mérkőzésünket a Kecskemét ellen vívták fiaink, mely igazából nem kezdődött jól. Idegesebbek voltak a szokottnál, feszült volt az első szett, melyben sok hibával játszottunk.

Kép: DO-archív

Ez felrázta a fiúkat, akik a folytatásra nagyon összekapták magukat. Közben átestek a tűzkeresztségen azok a játékosok is, akiknek ez volt életük első döntője, így játékunk egyre pontosabbá, összeszedettebbé vált. A nyugodtság sikert hozott, és sikerült egyenlíteni. A harmadik szettben végig vezettünk majd a végjátékban fordított a KESI (22-24), akiknek szett labdájuk is volt. Ekkor azonban rendkívül összekapták magukat az újvárosiak, akik taktikus centerjátékuknak köszönhetően fordítottak, és megnyerték a játékot. A negyedik felvonást rosszul, idegesen kezdtük, majd a közepén sikerült átvenni az irányítást, melyet már nem adtunk ki a kezünkből (3-1). A rövid pihenő után a Kaposvár következett, akiket rendkívül magas szintű játékkal, csupán 48 perc alatt 3-0-ra sikerült legyőzni. Rendkívül összeszedett, higgadt volt a DSE, akik másfél szettig hibátlanul játszottak. Ekkor egy kisebb megingás következett, de megrázták magukat a fiúk, akik végül ezt, és a harmadik szettet is simán hozták. A mai napon mindenki játéklehetőséget kapott, amely a folytatásra tekintettel pozitív előjel. A másik ágon a Szolnok nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így várhatóan ők lesznek a mieink ellenfelei a vasárnap délutáni döntőben.

Szabó Gábor edző, DSE Röplabda Akadémia: A mai napon rendkívül kiemelkedően játszottunk. Mind fizikálisan, mind technikailag ellenfeleink fölé nőttünk. A folytatásban azonban nagyon össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy bekerüljünk a vasárnapi fináléba, de mindent el fogunk követni azért, hogy döntőt játszhassunk.

DSE Röplabda Akadémia: Flachner Kornél, Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Bozóki Bendegúz, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Ambrus Bnece, Juhász Barnabás, Sárközi Kálmán (liberó), Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. Edzők: Szabó Gábor, Kövessy Balázs.

Eredmények
Dunaújváros – KESI 3-1 (22-25, 25-19, 26-24, 25-23)
Dunaújváros – Kaposvár 3-0 (25-10, 25-10, 25-14)

Következő mérkőzések:

2018. 05. 26. 17:00: DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár–Sümeg győztese
2018. 05. 27. 14:00 döntő

A rovat további hírei: Sport

Nyolc csapat a strandfoci kupán

Nyolc csapat a strandfoci kupán

2018. augusztus 14. (kedd)

Elkészült a csoportbeosztás, összesen nyolc együttes vághat neki nemzeti ünnepünkön az I. Szent István Strandfoci Kupának.

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

Újabb forduló a Decathlonban

Újabb forduló a Decathlonban

2018. augusztus 14. (kedd)

Ugyan legutóbb vereséget szenvedett, továbbra is a Tízpróbások gárdája vezeti a Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság tabelláját.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

Újabb mérföldkőhöz érkezett a DUFK SE

2018. augusztus 13. (hétfő)

Az önkormányzat támogatásának is köszönhetően fontos célokat tűzhet ki maga elé a dunaújvárosi labdarúgó utánpótlásért dolgozó DUFK SE.

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

Komoly változások a Kohász Kupa programjában

2018. augusztus 13. (hétfő)

Mivel több együttes is visszamondta szereplését a Kohász Kupán, így az idei tornán csak két mérkőzést rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Tornagyőztes ifik

Tornagyőztes ifik

2018. augusztus 13. (hétfő)

Két győzelemmel, valamint egy döntetlennel szerezte meg a szolnoki felkészülési torna első helyét a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott.