Hazai szezonzáró előtt a Kohász

spigott - 2018. május 22. 18:04

Az Alba Fehérvár KC elleni megyei rangadóval búcsúzik a 2017/2018-as bajnokságtól szerdán este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia felnőtt együttese.

A Vác otthonában elért 29-29-es döntetlen után továbbra is a negyedik helyen áll a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben. Mivel az idei bajnokságból már csak egy forduló van hátra, s az ötödik Siófok egy pont lemaradással követi György László tanítványait, a képlet meglehetősen egyszerű, hiszen ahhoz, hogy együttesünk megtartsa jelenlegi helyezését, mindenképpen meg kell nyernie a szezon utolsó találkozóját. Ezt a nagyon fontos összecsapást szerdán este hat órától, hazai környezetben vívják meg a mieink, méghozzá a megyei rivális Fehérvár KC ellen, vagyis minden esély megvan arra, hogy győzelemmel, s a bravúros negyedik hellyel zárja csapatunk a 2017/2018-as bajnoki küzdelmeket.

Ezért persze keményen meg kell majd dolgoznia Dombi Lucáéknak, ugyanis a székesfehérváriak hiába állnak a tabella nyolcadik helyén, az utóbbi hetekben jó formát mutatnak, a legutóbbi fordulóban például a bronzérmes Érdet verték 21-18-re úgy, hogy szinte végig vezettek Szabó Edina együttese ellen. A mieink ugyanakkor jó hangulatban, de nagyon elszántan várják a szerda esti hazai találkozót, hiszen a negyedik hely megszerzése komoly bravúr lenne a csapattól, ráadásul a két gárda székesfehérvári mérkőzésén is legyőzték vetélytársukat.

György László vezetőedző szerint azonban a remélt győzelemért tenni is kell, ám a DKKA szakvezetője bízik abban, hogy sikerül szépen, eredményes játékkal, s a bajnokság negyedik helyével elköszönni az idei szezontól.

Képek: DO-archív

- Vácra pontért utaztunk, ponttal távoztunk, s bár a meccs összképét tekintve talán közelebb voltunk a győzelemhez, nem lehettünk elégedetlenek az egy ponttal sem, mert így továbbra is a saját kezünkben maradt a sorsunk. A szerdai FKC elleni mérkőzés azonban nem lesz könnyű, mert ellenfelünk az utóbbi időben támadásban és védekezésben is javuló formát mutat, elég, ha csak az Érd elleni hétvégi sikerükre gondolunk. Mi azonban szeretnénk jó játékkal, győzelemmel és a bajnoki negyedik hellyel megköszönni szurkolóink egész éves segítségét, s hazai pályán természetesen nem lehet más célunk, csak a két pont megszerzése. Ehhez persze támadásban és védekezésben is jól kell teljesítenünk, s egy-két taktikai elemen szeretnénk pontosítani még. A csapat tagjai szerencsére motiváltak, sokat jelentene számukra is ez a negyedik hely, s biztos vagyok abban, hogy ezért holnap mindenki tudása legjavát igyekszik majd nyújtani a Fehérvár KC ellen is.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.