Magabiztos győzelmet aratott a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2018. május 7. 20:45

A második félidőben mutatott gólerős játékának köszönhetően megérdemelten győzte le a Nyírgyulaj gárdáját a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a bajnoki rájátszás hétfő esti fordulójában.

A rájátszás A csoportjának második helyének bebiztosítása volt a célja a Duanaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának a mai, Nyírgyulaj elleni hazai mérkőzésen. Az összecsapást nyugodtan nevezhettük rangadónak is, hiszen a két együttes között csupán két pont volt a különbség, így sikerük esetén még a vendégeknek is volt esélyük odaérniük a dobogó második fokára. A hazaiak helyzetét nehezítette, hogy a középszakaszt eddig igen nyögvenyelősen teljesítették, ráadásul több játékos sérüléssel bajlódott. Most is volt hiányzó, de ettől függetlenül a meccs a Dunaferr számára a kötelező győzelem kategóriájába tartozott. Meglepő módon a vendégek kezdték agilisabban az összecsapást. Sánta kétszer egymás után vette célba kapunkat, szerencsére azonban Németh Péter helyezkedett kiválóan, és hárította a próbálkozásokat. A következő akciónk végén a megszerzett labdából indult villámgyorsan a Nyírgyulaj, melynek végén ismét Németh mutatta be klasszisát, aki egymaga oldotta meg feladatát.

A harmadik percben jutott el először a vendég kapuig a Dunaferr, és egyből hatalmas helyzetet dolgozott ki. Ezúttal Fekete Róbert dolgozta meg az ellenfél védőit, majd jól helyezett lövése a felső lécet találta telibe. A jó iramú találkozón Klushyn dolgoztatta meg Rigó kapust, aki lábban tisztázott, majd Fekete ziccerét a visszafutó Orosz hárította. A folytatásban mindkét kapu veszélyben volt. Faragó célzott pontatlanul, majd Pallai kapus mentett kiváló mozdulattal egy remekbe szabott újvárosi akció végén, amely Hosszú Ádámtól indult, és Varga Csaba lövéssel fejeződött be. A 10. percben ismét Rigó reflexeire volt szükség, aki Slivchenko próbálkozását védte lábbal, majd a túloldalon Pál Patrik és Hosszú Ádám kísérletei nem találták el a kaput.

A következő akciónk közepén sajnálatos sérülés történt. Hosszú tört előre, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani a vendég védők, aminek a vége fejsérülés lett. Az ápolást követően Nagy távoli próbálkozását tornázta szögletre Rigó László, majd ismét a hazai kapusra volt szükség, aki ezúttal Gömze lövését bravúrral hárította. A 17. percben jártunk, amikor a hazai mester időt kért egy sarokrúgás előtt. Az ott hallottakat olyan jól megvalósították a fiaink, hogy abból megszületett a vezető gól. Szeghy Szabolcs tekert pontosan Fekete Róberthez, aki látványos mozdulattal helyezte a labdát a kapuba (1-0). A Nyírgyulaj szinte a középkezdés után egyenlíthetett volna. Nagy hatalmas bombáját Rigó védte, aki egy perccel később önfeláldozóan lépett bele a duplázó Nagy Bence sistergős lövésébe.

A térfélcserét követően a vendégek léptek fel támadóbb felfogásban. Nagy Imre, majd Gömze dolgoztatta Rigó kapust, míg a túloldalon Pallai védte Hosszú lövését. Gömze azonban nem adta fel, és tíz méterről küldte jó erővel a labdát a kapunkra, amely Rigó ölében halt el. A folytatásban sikerült átvenni az irányítást, de a passzolgatásainknak ekkor még nem volt eredménye. A 32. percben azonban már igen. Ekkor Szeghy volt ismét az előkészítő, és a nagyon pontosan érkező Fekete Róbert a befejező (2-0). A következő percben megfogyatkozott a Nyírgyulaj, amikor Oroszt állították ki piros lappal. Ezt szinte azonnal kihasználta a Dunaferr, ám ezúttal a mindkét kapufát eltaláló labda, melyet Fekete küldött kapura, kifelé pattant. A hatalmas helyzet után Hosszú mutatott be remek szólót, melynek a végén átlőtte az előtte álló védelmet, és labdája megállíthatatlanul vágódott a hálóba (3-0). A meccs hajrájában vészkapussal játszott a Nyírgyulaj, több helyzetet kidolgozva, de a remek napot kifogó Rigó László eszén egyik játékos sem tudott túl járni. A végén a hazaiak örülhettek, akik ezzel a győzelemmel bebiztosították második helyüket a csoportban.

Dunaferr DUE Renalpin FC – Nyírgyulaj KSE 3-0 (1-0)

Dunaferr DUE Renalpin FC: Rigó László - Németh Péter, Pál Patrik, Fekete Róbert 2, Hosszú Ádám 1. Csere: Cseresnyés Alex és Reveland Zoltán (kapusok) - Oroszi László Krisztián, Horváth Norbert, Schrancz Balázs, Szeghy Szabolcs Géza, Boldizsár Csaba, Varga Csaba, Szabó Tibor. Vezetőedző: Takó Csaba.

Nyírgyulaj KSE: Pallai Gábor - Klushyn Anton, Sánta János Attila, Nagy Imre, Siska Gergő. Csere: Opre Rajmund - Slivchenko Oleksandr, Angyalos András, Tóth Béla Bence, Nagy Bence, Gömze Antal, Orosz Dániel, Szabó Ádám, Faragó Lajos. Vezetőedző: Lovas Norbert.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.