Negyedik helyet ért a győzelem!

spigott - 2018. május 23. 20:02

Óriási csatában aratott 30-27-es győzelmet a Fehérvár KC elleni szezonzáró mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a háromgólos sikernek köszönhetően a negyedik helyen fejezte be a K&H női kézilabda liga 2017/2018-as küzdelmeit.

A Fehérvár KC elleni hazai mérkőzéssel búcsúzott el a 2017/2018-as bajnoki szezon küzdelmeitől ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványaira igen kemény feladat várt a jó erőkből álló vendégek ellen, ugyanis ahhoz, hogy a mieink biztosan megszerezzék a K&H női kézilabda liga negyedik helyét, muszáj volt győzniük megyei vetélytársuk ellen.
A vendégek azonban nem akartak statisztálni a hazai sikerhez, s igen nagy elánnal vetették magukat küzdelembe, s ez elsősorban a védekezésükre volt igaz, hiszen az első hat percben mindössze egyetlen találatot engedtek a mieinknek (1-2). Oguntoye védései után azonban előbb Micijevic, majd Szekerczés lőtt gólt, majd miután Szalai is betalált Herr kapujába, már kettővel vezetett a Kohász (4-2). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám mikor keményített védekezésén, s hárommal meglépett együttesünk, muszáj volt időt kérnie Deli Ritának, mert a félidő derekán már játékban is lényegesen többet mutatott a Kohász a fehérváriaknál (8-5).

A rövid pauza azonban nem zökkentette ki csapatunkat, mely továbbra is remekül óvta kapuját, s a szerzett labdákból Grosch robogott el eredményesen kétszer is, így a hajrá előtt már öt találattal állt közelebb csapatunk a bajnokság negyedik helyéhez (13-8). A vendégek azonban nem adták fel, s a mieink egy-egy hibáját, kihagyott ziccerét kihasználva feljöttek három gólra, így a második felvonás bőven ígért még izgalmakat (16-13).

A szünetben kisebb ünnepségre került sor, ugyanis a DKKA bajnoki címet nyert serdülő együttesei mellett az NB II-es felnőtt bajnok U20-as csapatát jutalmazták meg a kiérdemelt bajnoki érmekkel. A remek hangulat azonban a második felvonás elején gyorsan tovaszállt, mert a vendégek szűk hét perc alatt minimálisra csökkentették hátrányukat, így György Lászlónak magához kellett hívnia tanítványait, hogy rendet tegyen a fejekben (18-17). Ekkor Szalai Babett vette állára a Kohászt, két nagyon fontos góllal növelte ismét háromra a mieink előnyét, de Lavko révén igyekezett tartani a lépést az FKC, mely a 45. percre ismét feljött egy gólra (23-22).

Micijevic a legjobbkor szólt hozzá a meccshez, majd Klujber vágott be kíméletlenül egy hetest, az újra feljavuló védelem mögött Oguntoye több bravúrt is bemutatott, s mikor az 50. percben Micijevic megszerezte negyedik gólját, már 26-22-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A Kohász innentől már nem is engedte ki kezéből a meccset, rendkívül rutinosan őrizte vezetését, s végül 30-27-es sikerrel biztosította be a 2017/2018-as bajnoki szezon negyedik helyét.

Ilyen erős mezőnyben ez komoly bravúrnak számított együttesünktől, melynek tagjai örömtánccal ünnepelték meg a remek szereplést. A találkozó végén a DKKA vezetése elbúcsúzott a távozó játékosoktól, Bulath Anita, Oguntoye Viktória, és Takács Dusmáta mellett a szintén távozó Horváth Tibornak is járt a vastaps a dunaújvárosi színekben elért szép eredményeikért.

György László: - Ahogy vártuk, nagyon kemény, küzdelmes mérkőzést vívtunk a székesfehérváriakkal, melyen a legfontosabb számunkra a győzelem megszerzése volt. Ezt sikerült teljesítenünk, s ezzel a negyedik helyen végeztünk, ami számunkra az aranyéremmel ér fel.

DKKA – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

DKKA. Oguntoye – Grosch 5, Szekerczés 6, Dombi 3, Molnár 1, Micijevic 5, Kazai 2. Csere: Tomasevics (kapus), Szalai 3, Bulath 1, Klujber 4, Cifra, Takács D., Nick. Vezetőedző: György László.

Alba Fehérvár KC: Herr – Lavko 9, Nascimento 4, Boldizsár, Mendy 5, Gorsenina 2, Pelczéder. Csere: Mistina (kapus), Májer 1, Zhilinskaite 1, Mudra 1, Gjorgjijevska, Lima, Temes 4, Utasi, Rózsás. Vezetőedző: Deli Rita.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.