Végül biztos Kohász-siker

spigott - 2018. május 5. 20:23

Az első félidőben még jól tartotta magát a vendég Kecskemét, ám a fordulás után bedarálta ellenfelét, s 34-20-as győzelmet aratott a DKKA csapata a két gárda bajnoki mérkőzésén a sportcsarnokban ma este.

Biztos hazai győzelemmel kecsegtető mérkőzés várt ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére, mely a kiesés elől menekülő Kecskemét gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A DKKA csapatából ezúttal hiányzott a sérüléssel bajlódó Oguntoye Viktória, ám a mai feladatot nélküle is kötelező volt megoldania kézilabdázóinknak.
A kezdés ugyanakkor meglehetősen nyögvenyelős volt, mert a kecskemétiek nagyon komolyan vették a mérkőzést, s ugyan védekezésben nem remekeltek, a mieink kapuja előtt maximálisan kihasználták azt, hogy a Kohász játékosai ekkor még nem voltak túl élesek, így az első negyed órában tartani tudták egy-kétgólos hátrányukat (5-3, 8-6). A játékrész derekához közeledve több hibát is elkövettek a mieink, s ezt gólokkal büntették a vendégek, s előbb kiegyenlítettek, majd a 16. percben, nem kis meglepetésre a vezetést is átvették (8-9).

Nem sokáig örülhettek azonban az előnynek a Siskáék, mert Kazai és Klujber találataival pillanatok alatt fordított együttesünk, mely a fiatal, ezúttal átlövőként játszó szélső újabb duplájával a 26. percbe először vezetett három találattal (14-11). A félidő hajrájában egyszer még visszajött kettőre a Kecskemét, ám az utolsó két gólt ismét a mieink szerezték, így a szünetre már 17-13-as Kohász-vezetéssel vonultak a felek.

A térfélcserét követően alig három perc kellett ahhoz, hogy a Kohász elérje a húsz gólt, s bár az ellenfél is válaszolt erre kettővel, egyre inkább az történt a pályán, amit György László vezetőedző eltervezett (20-16). A DKKA védekezése látványosan feljavult az első felvonáshoz képest, a fiatal Vártok Ramóna több bravúrt is bemutatott, míg elől Klujber, Kazai és Micijevic sem nagyon hibázott, így fokozatosan nőni kezdett a két gárda közti különbség (22-16).

A félidő derekához érve már nyolccal vezettek a mieink, majd a vendégek közel tízperces gólcsendje alatt megvolt a tíz közte is úgy, hogy ekkor már minden játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra a hazai szakvezetés (27-17). Braun Csenge megszerezte első felnőtt bajnoki gólját a szélről, Nagy Zsuzsanna átlövésből vette be a kecskeméti kaput, míg Vártok Ramóna egész pályás góllal tette fel a koronát mai teljesítményére, így a Kohász végül sima, 34-20-as sikerrel tett újabb lépést a negyedik hely megszerzése felé.

György László: - Örülünk a győzelemnek, annak meg különösen, hogy a fiatal játékosaink szépen szálltak be a meccsbe, s jó teljesítményt nyújtva vették ki a részüket a sikerből. Az első félidő ezzel együtt nem volt könnyű, a Kecskemét remekül küzdött, de a másodikban felőröltük ellenfelünket, s helyenként nagyon szép dolgokat mutatva szereztük meg a fontos bajnoki pontokat.

DKKA – Kecskeméti NKSE 34-20 (17-13)

DKKA: Tomasevics – Grosch 2, Klujber 7, Szalai 1, Dombi, Micijevic 7, Kazai 5. Csere: Vártok (kapus) 1, Cifra 1, Nick 1, Bulath 3, Szekerczés 2, Takács D., Molnár 1, Nagy Zs. 2, Braun Cs. 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.