Döntetlennel zártak a magyarok

spigott - 2018. június 17. 8:33

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Az Európa-bajnok franciák ellen zárta debreceni nemzetközi tornáját szombaton a hazai rendezésű világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott. Fiataljaink nem a legjobban kezdték a találkozót, az első felvonásban korán hátrányba kerültek, s mivel a szünetig nem is nagyon tudták megközelíteni ellenfelüket, a félidei pihenőre a franciák vonulhattak 14-11-es előnnyel. A térfélcserét követően feljavult a mieink támadójátéka, a csereként beállt Klujber Katrin is bekapcsolódott a gólszerzésbe, így fokozatosan csökkentette hátrányát együttesünk, mely a 48. percre utolérte vetélytársát. A mérkőzés hajrájában azonban ismét megléptek kettővel a franciák, ám az emberhátrányban játszó magyar csapat az utolsó percben Klujber újabb két találatának köszönhetően döntetlenre mentette a meccset, így egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyen fejezte be a felkészülési tornát.

Kép: keziszovetseg.hu

Magyarország – Franciaország 29-29 (11-14)

Magyarország: Binó, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor, Giricz 2, Hornyák 3, Horváth 3, Kácsor 5, Klujber 7 (4), Kuti, Márton 5, Pásztor, Pénzes 1, Román 1, Szabó 2, Tóvizi. Edző: Golovin Vlagyimir.

Franciaország: Frank, Dos (kapusok), Blonbou 6 (2), Bruni, Cissokho, Deba, Depuiset, Ekoh 2, Fall, Fofana 4, Lassource 1, Mauny 8 (4), Mazens 1, Nocandy 2, Plotton 2, Vautier 3.

Korábbi eredmények:
Magyarország-Ukrajna 32-20 (14-10)
Franciaország-Hollandia 35-32 (17-14)
Magyarország-Hollandia 37-38 (21-19)
Franciaország-Ukrajna 33-18 (19-9)
Hollandia-Ukrajna 39-15 (17-5)

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Hollandia, 3. Magyarország, 4. Ukrajna

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.