Egyenlített a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2018. június 4. 20:31

Remek játékot bemutatva nyert 4-1-re a második mérkőzésen, s egyenlítette ki a bajnoki bronzcsatát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a Haladás ellen.

A győzelmi kényszer terhével lépett pályára ma este a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a Haladás elleni bronzmeccs második párharcán, hiszen a valamely csapat két győzelméig tartó párbaj első ütközetét a szombathelyi gárda nyerte meg 3-1 arányban. A receptet Takó Csaba dolgozta ki, melyben az állt, hogy a kialakított helyzeteket minél nagyobb arányban ki kell tudni használni. Ehhez pedig azt kellett megvalósítani, hogy a kapu előtt pontosan játsszunk. Az első percek ritmuskeresése után átvette a Dunaferr a kezdeményezést. A labdát jól járatták a hazaiak, mely egyikének végén Hosszú Ádám lépett meg védője öleléséből, és a kifutó Sásdi mellett szerezte meg vezető gólunkat (1-0). Ezt követően azonban egy védelmi megingást használt ki kegyetlenül a Haladás, amikor egy sarokrúgást követően Melo José Michel pontosan lőtte ki a jobb felső sarkot (1-1).

Az egyenlítés után kapusunkért, Reveland Zoltánért izgultunk, akit egy ütközés után kellett ápolni, de végül tudta folytatni a játékot. Ismét Melo válhatott volna főszereplővé, akinek szabadrúgásába sikerült még beleérni, de a labda így is veszélyesen vágódott a hazai kapu irányába. A 8. percben Vidák gurított centikkel kapu mellé, mely alapján joggal mondhattuk, hogy a Szombathely átvette a meccs irányítását. Ezt követően kényszerű kapuscserét hajtott végre a Dunaferr, Reveland Zoltán helyére Rigó László érkezett, akinek szinte azonnal akadt dolga, de az utolsó pillanatban kisegítette őt Horváth Norbert, aki a gólvonal elől mentett. Hasonló védekezést mutatott be Fekete Róbert is, aki egy védekezési hiányosságot tett jóvá azzal, hogy időben zárt vissza kapusa mögé, hiszen utolsó emberként sikerült a kapura tartó labdát a mezőnybe vágnia. Rigó mutatott be bravúros védést a 14. percben, majd Németh Péter bravúrjára volt szükség, aki becsúszva érte el a vendégek keresztpasszát. A kimaradt szombathelyi lehetőségek után sikerült visszavennünk a vezetést. A félpályán megszerzett labdával Hosszú Ádám a jó ütemben érkező Fekete Róbertet találta meg, akinek pontos, lapos lövése talált utat a kapuba (2-1).

A következő akció végén Hosszú növelhette volna az előnyt, de a kapuson túljutó labdát egy visszafutó védő még időben utolérte. Bő egy perccel az első félidő vége előtt ismét gólnak örülhettünk. Egy begyakorolt sarokrúgás variáció végén a védőjétől leváló Horváth Norbert célzott pontosan (3-1), ezzel kialakítva a kétgólos különbséget. Fordulást követően mindkét félen látszott, hogy a védekezését szeretné stabilizálni, mely a fegyelmezett visszazárásokon és a blokkokon mutatkozott meg. Schrancz Balázs lövését érték be a Haladás védői, egy perccel később Hosszú életerős bombáját tolta szögletre bravúrral Sásdi. A 26. percben a vendég védők vesztükre nem vették elég komolyan a kapujuknak háttal álló Fekete Róbertet, aki egy gyors fordulat után hatalmas lövést eresztett meg a kapu bal felső sarkába (4-1). Kapusposzton lettünk majdnem bajban, hiszen Rigó Lászlót kellet sérülés miatt több, mint egy percig ápolni, ő azonban vissza tudott állni a játékba. Szeghynek is megjött a lövő kedve, Sásdi azonban vetődve hárított. A Haladás ekkor taktikát váltva kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, melynek majdnem azonnal meg is lett a kára, de utolsó emberként Melo megóvta csapatát a góltól.

Miközben a vendégek gurigáztak a kilencesünk előtt, négy távoli, üres kapura tartó hazai lövés ment centikkel mellé. Annak ellenére azonban, hogy a létszámfölény miatt nyomasztóvá vált a vendégek labdajáratása, az a kiváló Dunaferr védekezésnek köszönhetően nem volt igazán gólveszélyes. Ettől viszont elvesztették a vendégek a türelmüket, akik a Fridrich elleni durva szabálytalanság miatt bő két perccel a vége emberhátrányba kerültek, mellyel végleg el is dőlt a második bronzcsata. A Dunaferr győzelme egyben azt jelenti, hogy következik a harmadik, mindent eldöntő ütközet, hiszen a két csapat közötti párbaj állása 1-1.

Dunaferr DUE Renalpin FC - Swietelsky Haladás VSE 4-1 (3-1)

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán – Horváth Norbert 1, Németh Péter, Fekete Róbert 2, Hosszú Ádám 1. Cserejátékosok: Rigó László - Oroszi László Krisztián, Schrancz Balázs, Szabó Tibor, Fridrich Dávid, Szeghy Szabolcs Géza, Pál Patrik, Csányi Dávid István, Cseresnyés Alex. Vezetőedző: Takó Csaba.

Swietelsky Haladás VSE: Sásdi Bálint – Öreglaki Norbert, Horváth Péter, Melo José Michel 1, Dróth Zoltán. Cserejátékosok: Gyimesi Máté Ármin és Matyi Benjámin – Sipos Gergő, Németh Péter, De Sousa Santos Andersson Michel, Márkus Gábor, Hajmási Milán, Vidák Balázs, Bencsik Roland. Vezetőedző: Turzó József

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.