Győzelem az ausztrálok ellen is

spigott - 2018. június 29. 7:31

Óriási küzdelemben aratott 9-8-as győzelmet az ausztrálok ellen a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa második játéknapján.

A japánok elleni 20-8-as sikert követően lényegesen nehezebb feladat várt csütörtökön este a magyar női vízilabda válogatottra, mely a remek erőkből álló ausztrálok ellen folytatta a Vodafone Kupa küzdelmeit. A Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat azonban nem kezdte jól a találkozót, a második negyed elején már kétgólos hátrányban is volt, ám 3-1-es ausztrál vezetés után védekezését és támadójátékát is stabilizálta, így a nagyszünetre már 4-4-es eredménnyel vonulhatott. A térfélcserért követően azonban az ellenfél ismét bizonyította, hogy minden egyes hibát képes kihasználni, s három góllal büntette a mieink védekezésben elkövetett bizonytalanságait.

Keszthelyi Rita öt góllal vette ki részét a sikerből! (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A záró negyednek egygólos hátrányban vágott neki válogatottunk, mely nagyot hajrázott, Gurisatti, illetve Csabai és Keszthelyi találataival fordítani tudott, s végül 9-8-as sikerrel örvendeztette meg a fővárosi Hajós-uszoda közönségét. Az este második mérkőzésén az Egyesült Államok könnyed, 18-6-os győzelmet aratott a japánok ellen, így a mieink ma este negyed kilenctől a tornagyőzelemért ugranak vízbe az amerikai csapat ellen.

Magyarország-Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)

Magyarország: Tóth E. - Szilágyi, Parkes 1, Máté Zs., Illés, Keszthelyi 5, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 2, Szücs, Gyöngyössy, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Ausztrália: Palm - Gofers 1, Buckling 4, Knox 2, Wesbster 1, Ridge, Aranchini. Csere: Armit, Mihailovic, Williams, Baxter, Steere. Szövetségi kapitány: Sakis Kechaglas.

További eredmény
Egyesült Államok - Japán 18-6

További program
Június 29., péntek
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.