Győzelem az ausztrálok ellen is

2018. június 29. (péntek) 7:31 - spigott

Óriási küzdelemben aratott 9-8-as győzelmet az ausztrálok ellen a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa második játéknapján.

A japánok elleni 20-8-as sikert követően lényegesen nehezebb feladat várt csütörtökön este a magyar női vízilabda válogatottra, mely a remek erőkből álló ausztrálok ellen folytatta a Vodafone Kupa küzdelmeit. A Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat azonban nem kezdte jól a találkozót, a második negyed elején már kétgólos hátrányban is volt, ám 3-1-es ausztrál vezetés után védekezését és támadójátékát is stabilizálta, így a nagyszünetre már 4-4-es eredménnyel vonulhatott. A térfélcserért követően azonban az ellenfél ismét bizonyította, hogy minden egyes hibát képes kihasználni, s három góllal büntette a mieink védekezésben elkövetett bizonytalanságait.

Keszthelyi Rita öt góllal vette ki részét a sikerből! (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A záró negyednek egygólos hátrányban vágott neki válogatottunk, mely nagyot hajrázott, Gurisatti, illetve Csabai és Keszthelyi találataival fordítani tudott, s végül 9-8-as sikerrel örvendeztette meg a fővárosi Hajós-uszoda közönségét. Az este második mérkőzésén az Egyesült Államok könnyed, 18-6-os győzelmet aratott a japánok ellen, így a mieink ma este negyed kilenctől a tornagyőzelemért ugranak vízbe az amerikai csapat ellen.

Magyarország-Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)

Magyarország: Tóth E. - Szilágyi, Parkes 1, Máté Zs., Illés, Keszthelyi 5, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 2, Szücs, Gyöngyössy, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Ausztrália: Palm - Gofers 1, Buckling 4, Knox 2, Wesbster 1, Ridge, Aranchini. Csere: Armit, Mihailovic, Williams, Baxter, Steere. Szövetségi kapitány: Sakis Kechaglas.

További eredmény
Egyesült Államok - Japán 18-6

További program
Június 29., péntek
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.