Győzelem az ausztrálok ellen is

2018. június 29. (péntek) 7:31 - spigott

Óriási küzdelemben aratott 9-8-as győzelmet az ausztrálok ellen a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa második játéknapján.

A japánok elleni 20-8-as sikert követően lényegesen nehezebb feladat várt csütörtökön este a magyar női vízilabda válogatottra, mely a remek erőkből álló ausztrálok ellen folytatta a Vodafone Kupa küzdelmeit. A Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat azonban nem kezdte jól a találkozót, a második negyed elején már kétgólos hátrányban is volt, ám 3-1-es ausztrál vezetés után védekezését és támadójátékát is stabilizálta, így a nagyszünetre már 4-4-es eredménnyel vonulhatott. A térfélcserért követően azonban az ellenfél ismét bizonyította, hogy minden egyes hibát képes kihasználni, s három góllal büntette a mieink védekezésben elkövetett bizonytalanságait.

Keszthelyi Rita öt góllal vette ki részét a sikerből! (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A záró negyednek egygólos hátrányban vágott neki válogatottunk, mely nagyot hajrázott, Gurisatti, illetve Csabai és Keszthelyi találataival fordítani tudott, s végül 9-8-as sikerrel örvendeztette meg a fővárosi Hajós-uszoda közönségét. Az este második mérkőzésén az Egyesült Államok könnyed, 18-6-os győzelmet aratott a japánok ellen, így a mieink ma este negyed kilenctől a tornagyőzelemért ugranak vízbe az amerikai csapat ellen.

Magyarország-Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)

Magyarország: Tóth E. - Szilágyi, Parkes 1, Máté Zs., Illés, Keszthelyi 5, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 2, Szücs, Gyöngyössy, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Ausztrália: Palm - Gofers 1, Buckling 4, Knox 2, Wesbster 1, Ridge, Aranchini. Csere: Armit, Mihailovic, Williams, Baxter, Steere. Szövetségi kapitány: Sakis Kechaglas.

További eredmény
Egyesült Államok - Japán 18-6

További program
Június 29., péntek
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2018. október 14. (vasárnap)

A DFVE serdülő vízilabdázói vereséget szenvedtek, az ifik viszont simán nyerték a BVSC elleni korosztályos bajnoki találkozót.

Rangadó előtt a DPASE

Rangadó előtt a DPASE

2018. október 14. (vasárnap)

Hazai pályán törné meg a listavezető Szentlőrinc SE jó sorozatát a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.