Hasznos tapasztalatok

2018. június 18. (hétfő) 18:05 - doszerk

Helyezetlenül zárt élete első Európa-bajnokságán a Dunaferr SE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika, aki csak külön engedéllyel vehetett részt a kontinensviadalon.

Győrben rendezték meg július 15. és 17. között a serdülő korcsoport (13-14 évesek) szabadfogású, női és kötöttfogású birkózó Európa-bajnokságot. A Dunaferr SE a szombati napon volt érdekelt, hiszen a 66 kg-os súlycsoportban a lányok között Nyikos Veronika képviselte Magyarországot. Veronika első mérkőzésén azonnal a torna egyik legjobbja ellen lépett szőnyegre, s jóval erősebb és rutinosabb ukrán vetélytársa magabiztosan le is győzte versenyzőnket. Mivel az ukrán lány ezt követően is menetelt, s döntőbe jutott, így Vera a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Sajnos itt olasz ellenfele is jobbnak bizonyult nála, így hiába küzdött becsülettel, végül helyezetlenül zárt.

Kép: DO-archív

A Dunaferr SE versenyzőjét ezzel együtt is dicséret illeti, ugyanis mindössze két éve kezdte a birkózást, már az is nagy eredmény volt, hogy kiharcolta a válogatottságot a mindössze tizenkét éves sportoló, aki fiatalkora miatt csak külön engedéllyel vehetett részt a versenyen. Sokat kell még fejlődnie, tanulnia, erősödnie, de az Európa-bajnokságon hasznos tapasztalatokat és rutint szerzett, melyeket a jövőben kamatoztathat. Két évig még ebben a korcsoportban fog versenyezni, s amennyiben elszántsága megmarad, jövőre komolyabb elvárásokkal vághat neki a felkészülésnek.

A rovat további hírei: Sport

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.